Israël vraagt ​​Belgische nieuwssite om suggestieve foto van ultraorthodoxe Jood te verwijderen

De Israëlische ambassadeur in België, Emmanuel Nahshon, beschuldigt een groot Engelstalig nieuwskanaal in België, The Brussels Times, van antisemitisme nadat de krant een afbeelding gebruikte van een ultraorthodoxe jood die een masker draagt ​​om een ​​verhaal over COVID-19 wereldwijde sterfte te illustreren.

Ambassadeur Nahshon schreef in een Twitter-bericht:

Coronavirus: Wereldwijd meer dan 1,1 miljoen doden. Waarom plaatste u een foto van een orthodoxe jood als illustratie van uw rapport? Het is onnodig en onaangenaam. Neem het  aub weg. Dank u.

Nahshon, die zich verzet tegen uitingen van antisemitisme in België, was verontwaardigd over de keuze van het imago. Nahshon vroeg de nieuwsuitzending om een ​​andere foto te kiezen. De Israëlische ambassade in Brussel zei: ‘Dit is hoe antisemitisme wordt verspreid.’

Intussen heeft The Brussels Times de misplaatste foto die een Joods coronaviruscomplot suggereert vervangen door een meer algemeen plaatje.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Ariel Kahana “Israeli envoy asks Belgian news site to remove photo of masked ultra-Orthodox Jew” van 20 oktober 2020 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)

Een gedachte over “Israël vraagt ​​Belgische nieuwssite om suggestieve foto van ultraorthodoxe Jood te verwijderen

 1. Je gedachten worden je woorden.
  Je gedachten worden je woorden.
  Je woorden worden je handelingen.
  Je handelingen worden je gewoonten.
  Je gewoonten worden je karakter.
  Je karakter word je bestemming.

  En dáárom vonden enkele Belgische ‘journalisten’ het nodig om, i.p.v. obstinate feestvierende studenten, doorgedraaide demonstanten, fanatieke complotdenkers & Covid ontkenners, waardoor de ziekenhuizen weer vol liggen, het verplegend personeel op z’n tandvlees loopt, het zieken/dodental weer oploopt, de economie kapot draait en niemand meer op café & restaurant mag (en wie weet wat nog komen gaat)…..een puur antisemitische, suggestieve foto van een hun onbekende, onschuldige orthodoxe Joodse man te plaatsen als Uberverspreider van dit virus.

  De gedachten, woorden, handelingen, gewoonten, karakter & bestemming van deze ‘journalisten’ zitten op een fout spoor en ze moeten dit zo snel mogelijk verwisselen als ze nog enige integriteit voor zichzelf wensen.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.