Moskee van Parijs verontschuldigt zich voor verspreiden van ‘Fatwa’-video die leidde tot moord op Paty

Een moskee in Parijs heeft zijn excuses aangeboden voor het delen van een video van een ouder die opriep tot een ‘mobilisatie’-campagne tegen Samuel Paty, een leraar die werd onthoofd nadat hij zijn klas een karikatuur van de islamitische profeet Mohammed had laten zien kort daarna.

Zondag gaf de leider van de Pantin-moskee in Parijs, M’hammed Henniche, toe dat hij de video had gedeeld, waarin de identiteit en het adres van het terreurslachtoffer werd beschreven. Na de verspreiding van de video werd Paty onthoofd tijdens een islamitische aanval die vermoedelijk was gepleegd door de 18-jarige Tsjetsjeense migrant Abdoulakh Anzorov.

De moskeeleider zei tegenover France TV Info:

Achteraf gezien hebben we, gezien wat er is gebeurd, spijt dat we het hebben gepubliceerd. We onderzoeken nu hoe we in de toekomst een stap terug kunnen doen voordat we ons laten meeslepen door dat soort dingen. Niemand, echt niemand, kon zich voorstellen, toen ik het op 9 oktober plaatste, dat het zou eindigen met deze moord.

Henniche beweerde dat de video op grote schaal werd gedeeld door moslimkringen in de stad en zei tegen de Franse krant Libération: “Minstens tien mensen hebben hem naar mij gestuurd. Het circuleerde veel, vooral via WhatsApp-groepen.

Na de islamitische aanval verwijderde de moskee de video van zijn Facebook-pagina en riep de leden op om deel te nemen aan tribute-bijeenkomsten voor het slachtoffer.

♦ Intussen verklaarde de islamgeleerde sjeik Ali Al-Yousuf  van de Internationale Unie van Moslimgeleerden in een uitzending op de Turkse televisiezender Kanaal 9 van 18 oktober 2020 dat “het doden van de Franse leraar Paty volkomen terecht was en gebeurde volgens de regels van de Sharia“, aka de islamitische wet en dat de Tsjetjeense dader geen schuld treft:

♦ De Qatari-socioloog Abd Al-Aziz Al-Khazraj Al-Ansari beweert op zijn beurt dat de moord op Samuel Paty wellicht in scene werd gezet “net zoals die van 9/11”; “moorden, steekpartijen zijn verschoonbare reacties op het beledigen van de profeet Mohammed”; oordeelde hij:


Bronnen:

♦ naar een artikel van Kurt Zindulea “Paris Mosque Apologises For Sharing ‘Fatwa’ Video Prior to Islamic Beheading Attack” van 19 oktober 2020 op de site van Breitbart

♦ een artikel op deze blog “Frans-Marokkaanse pro-Hamas-activist in de cel in verband met onthoofding van leraar in Parijs” van 20 oktober 2020 en een artikel “Parijs: Franse leraar op straat onthoofd over profeet Mohammed karikatuur” van 18 oktober 2020 

Een gedachte over “Moskee van Parijs verontschuldigt zich voor verspreiden van ‘Fatwa’-video die leidde tot moord op Paty

  1. Sorry!

    We zullen onze haatboodschap (voor nu) even verwijderen en ja, hij is wel dood, maar dan had hij maar niet…….!!!!!!!!

    Zolang Europa dit soort Moslim haatzaaiers de vrije hand geeft, gaat er écht niets veranderen…..integendeel!

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.