Frans-Marokkaanse pro-Hamas-activist in de cel in verband met onthoofding van leraar in Parijs

Een van de meest uitgesproken islamisten in Frankrijk werd zondag in hechtenis genomen in verband met de gruwelijke moord op de middelbare schoolleraar Samuel Paty op klaarlichte dag eind vorige week.

De zelfbenoemde imam, aanhanger van Dieudonné, predikant, pro-Hamas en radicale islamistische activist Abdelhakim Sefrioui, die samen met tien andere mensen in hechtenis zit als onderdeel van het onderzoek naar de moord op Samuel Paty, wordt er met name van beschuldigd een “fatwa” tegen de professor te hebben gelanceerd.

De 61-jarige Abdelhakim Sefrioui heeft en prominente rol gespeeld bij het organiseren van protesten tegen Samuel Paty – een 47-jarige leraar geschiedenis en aardrijkskunde aan een school in een buitenwijk van Parijs die zijn studenten een reeks controversiële cartoons van de profeet Mohammed liet zien tijdens een klassikale discussie over vrijheid van meningsuiting.

Abdelhakim Sefrioui die goed bekend is bij de Franse inlichtingendiensten, is de oprichter van het Cheikh Yassine Collectief (genoemd naar de oprichter van Hamas, die in 2004 werd geliquideerd door het Israëlische leger).

Begin oktober had hij naar het college van Bois d’Aulne, in Conflans-Sainte-Honorine, de vader van een leerling vergezeld om het ontslag te vragen van Samuel Paty, die karikaturen van de profeet Mohammed aan zijn leerlingen had getoond.

Hij stelde zichzelf voor als “lid van de Raad van Imams van Frankrijk” en zond een paar dagen geleden ook een video uit op Youtube waarin hij de professor aan de kaak stelde en hem had omschreven als een “misdadiger” (“de ce voyou”):

Demonstraties, pesterijen, bedreigingen en intimidatie
Het is niet de eerste keer dat de man opvalt voor een school. Volgens Le Point had hij in 2011 al druk uitgeoefend op de directeur van de middelbare school in Saint-Ouen, die had geprobeerd in zijn huishoudelijk reglement het einde van lange rokken op te leggen.

Maar Abdelhakim Sefrioui werd jaren eerder opgemerkt door de Franse inlichtingendiensten. Als islamistische militant nam hij volgens Ouest-France vanaf het begin van de jaren 2000 deel aan alle demonstraties die van nabij of ver een radicale visie op de islam verdedigden 

Tegelijkertijd was hij volgens Marianne ook voorzitter van de culturele vereniging van moslims in Ulis en werd hij ook de leider van een protest van de gemeenschap dat streefde naar de wijziging van een moskeeproject van de gemeenschap. Zijn werkwijze: impliceert veelvoudige oproepen tot demonstratie en intimidatie van de gemeenschap.

Vervolgens richtte hij in 2004 het pro-Palestijnse collectief Cheikh Yassine op, een organisatie die in Europa als terroristisch wordt beschouwd. Nog steeds volgens Marianne viel hij de imam van de grote moskee van Parijs, Dalil Boubakeur aan alsmade de imam van Drancy, in Seine-Saint-Denis, Hassen Chalgoumi aan. De laatste, geconfronteerd met bedreigingen en een aanval die hij thuis had geleden, moest zijn spot verlaten en werd onder politiebescherming geplaatst.

Plaatje hierboven: Met de Europese Verkiezingen van 2009 trok de antisemiet en standup-comedian Dieudonné M’Bala M’Bala de lijst van de antizionistische partij aka ‘Liste Antisioniste’ samen met Alain Sorel. De lijst had banden met het extreemrechtse Front National en werd gefinancierd door het sjiitische Iran. Dieudonné werd vooral berucht voor het bedenken van de ‘quenelle‘, de omgekeerde Hitlergroet [beeldbron: Europe Israel]

Naast Dieudonné in 2006
In 2006, toen hij zichzelf imam en boekverkoper-uitgever noemde in Parijs, trad Abdelhakim Sefrioui toe tot de campagnecommissie van Dieudonné voor de presidentsverkiezingen van 2007. De kandidatuur van de polemist werd uiteindelijk opgegeven, zonder 500 handtekeningen te krijgen.

In 2010 werd hij volgens Ouest-France ook aangetroffen naast de extreemrechtse samenzweerderssite Alter Info, die voor de rechtbank werd aangeklaagd wegens antisemitisme.

In juli 2014 nam hij ook deel aan pro-Gaza-protesten in Parijs en reciteerde leuzen ter ere van de terreurorganisaties Hamas en de Islamitische Jihad (PIJ). Hij voerde ook acties uit in de rue Jean-Pierre Timbaud, bekend als een bolwerk van de radicale islam, ten gunste van “de vrijheid van vrouwen om de hoofddoek te dragen”.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Ben Cohen “French Police Arrest Pro-Hamas Activist in Connection With Beheading of Paris School Teacher” van 19 oktober 2020 op de site van The Algemeiner

♦ naar een artikelAbdelhakim Sefrioui, de Dieudonné à la “fatwa” contre Samuel Paty” van 19 oktober 2020 op de site van Huffpost

♦ een artikel op deze blogParijs: Franse leraar op straat onthoofd over profeet Mohammed karikatuur” van 18 oktober 2020

Een gedachte over “Frans-Marokkaanse pro-Hamas-activist in de cel in verband met onthoofding van leraar in Parijs

 1. Benieuwd hoelang de Franse ‘ontzetting’ gaat duren.

  Ze hebben al jaren van waarschuwingen & terreur achter de rug en niets geleerd.

  Waarom zou het nu anders zijn?

  Frankrijk & Europa is geinfecteerd met het Islam virus.

  Een medicijn word niet gegeven en naar een vaccin word niet eens gezocht.

  Door met borden ”Je suis…….” te staan protesteren word het probleem écht niet opgelost.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.