Schrijfster klaagt aan: Migranten verdrijven Joden uit Malmö

Plaatje hierboven: Het Qatari Ministerie van Awqaf en Islamitische Zaken opende op 3 mei 2017 de Khadija Moskee (Zweeds: Umm al-Muminin Khadija Moske) en is de grootste van Scandinavië met een capaciteit van 2000 mensen. De moskee werd gebouwd door Qatar en kostte ruim 3 miljoen euros [beeldbron: The Peninsula]

De Zweedse schrijfster Pauline Neuding berichtte in een toespraak voor de UNHCR dat in het Zweedse Malmö Joden door migranten vervolgd en gepest worden en nu uit angst de stad ontvluchten.

Ze klaagde de Zweedse regering aan, die het niet tolereerbare zou tolereren en zou accepteren dat bepaalde scholen en wijken No-Go-Areas voor Joden worden.

Helft van de Joden vertrok
Neuding woont zelf in Malmö. De stad zou ooit een veilige haven voor Joden zijn geweest. Nu zijn er nog maar 200 over en ze worden lastig gevallen, zei ze.

In Malmö is een derde deel van de inwoners moslim, het antisemitisme zou er om zich heen grijpen, vooral in het stadsdeel Rosengård, waar het werkloosheidspercentage ongeveer 70% bedraagt. In 2015, toen er massa´s migranten naar Zweden kwamen, werden in Malmö 137 antisemitische incidenten gemeld.

Vergeleken met 2005 zou de joodse bevolking daar met 50% zijn afgenomen. Joodse instellingen worden aangevallen. Kinderen op joodse kleuterscholen moeten achter kogelvrij glas spelen. Er zou een brandaanslag op een synagoge in Göteborg hebben plaatsgevonden.

Een van de drie veroordeelden zou een Palestijnse migrant geweest zijn, wiens asielaanvraag later werd afgewezen. De beide anderen, een Palestijn en een Syriër, hadden een verblijfsvergunning.

Ongelooflijke haat
Na de massa-immigratie van 2015 zouden enkele stadsdelen in Zweedse steden praktisch onbewoonbaar zijn voor Zweden. Een documentaire op de Zweedse televisie die de situatie in Malmö wilde testen, liet zien wat zich daar afspeelt: een journalist, die een keppeltje droeg, zat voor een café in Rosengård.

Hij werd “joodse satan” genoemd en de mensen bekogelden hem vanuit hun woningen met eieren. In september werden bij een protest in Malmö Arabische liederen gezongen over het doden van Joden.

Niet alleen Joden zijn de dupe. Ook journalisten, die in migrantenwijken onderzoek wilden doen, werden door de bewoners verjaagd. Ondanks herhaalde beloftes van de Zweedse regering zou er niets zijn veranderd.

Mislukte politiek
De Zweedse minister-president, Stefan Löfven, krijgt vanwege de verwoestende gevolgen van zijn welkomstpolitiek steeds meer kritiek. Nu maakte hij voor het eerst een totale ommezwaai: hij gaf toe dat te veel migranten een probleem voor het land zouden kunnen zijn.

Hij wees een opname van migranten uit het Griekse kamp Moria af. Want Zweden zou sowieso de handen vol hebben: clanbendes migranten voeren brute territoriumoorlogen, het komt dagelijks tot schiet- en steekpartijen, waarvan ook compleet onschuldige mensen het slachtoffer worden. En er is sprake van een dramatische toename van seksuele overvallen.


Bronnen:

♦ naar een artikelSchriftstellerin klagt an: Migranten vertreiben Juden aus Malmö” van 12 oktober 2020 op de site van Wochenblich in een vertaling uit het Duits door E.J. Bron

2 gedachtes over “Schrijfster klaagt aan: Migranten verdrijven Joden uit Malmö

  1. Migranten verdrijven Joden uit Malmö.

    Zijn er überhaupt nog Joden in Malmö?

    Woonden er in de zeventiger jaren rond de 2.500 Joden….in 2020 is dit gereduceerd tot 200.

    Het verlies is niet van de Joden maar van Malmö & Zweden dat precies krijgt wat het verdient…….de geimporteerde Arabische straat vol fanatieke Moslims.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.