De ‘Verlegen Trump-kiezer’ en het noodlottige uur van het Amerikaanse Jodendom

Bijna alle peilingen zeggen dat de Amerikaanse president Donald Trump volgende maand een nederlaag tegemoet gaat door zijn democraat uitdager, voormalig vicepresident Joe Biden. Maar Robert Cahaly, die het stembureau van de Trafalgar Group leidt, is het daar niet mee eens.

Cahaly was de enige grote enquêteur die de presidentiële race van 2016 nauwkeurig noemde. In een interview met de podcast The Political Trade vorige week zei Cahaly dat zijn gegevens aantonen dat Trump op 3 november op weg was naar een nieuwe overstuurde overwinning. De systematische verwaarlozing van laatstgenoemde van wat hij het ‘Shy Trump Voter Effect‘ noemt.

Het ‘Shy Trump Voter Effect’
Vanaf het moment dat Hillary Clinton de aanhangers van Trump ‘betreurenswaardig’ noemde, tot en met vandaag, terwijl Democraten hen demoniseren als racisten en fascisten, legt Cahaly uit dat een aanzienlijk en groeiend segment van Trump-kiezers hun steun voor hem niet zal erkennen.

Uit angst voor sociale en professionele gevolgen, liegt de verlegen Trump-kiezer tegen opiniepeilers en tegen iedereen die hem vraagt ​​wat hij van Trump vindt. Cahaly zei dat hij er alles aan doet om te corrigeren voor het Shy Trump Voter Effect in zijn peilingen en dat de andere peilingsfirma’s het fenomeen negeren. De verlegen Trump-kiezer is intuïtief logisch voor iedereen die ziet hoe de annuleringscultuur in Amerika met de dag dreigender wordt.

Een van de gemeenschappen waar het waarschijnlijk een rol speelt, is de Amerikaans-joodse gemeenschap. De joodse gemeenschap is een van de meest intolerante gemeenschappen geweest tegenover aanhangers van Trump. Na het bloedbad van Tree of Life twee jaar geleden riepen vooraanstaande Joodse intellectuelen op tot synagogen om Trump-kiezers te verbieden hun gebedsruimtes te betreden.

De dag dat de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein vredesakkoorden met Israël tekenden in het Witte Huis, plaatste de Joods-Democratische Raad van Amerika een advertentie waarin Trump werd vergeleken met Hitler. Het afgelopen jaar was het doel van de Joodse tak van de Democratische Partij om Trump af te schilderen als de grootste bedreiging voor de Amerikaanse Joodse gemeenschap.

En het zijn niet alleen joodse notabelen die haat en angst voor Trump en zijn aanhangers propageren. De oude kwinkslag dat Hervorming van het Judaïsme gewoon de Democratische Partij is met Joodse feestdagen, klinkt tegenwoordig meer dan ooit.

In veel hervormings- en conservatieve synagogen wordt het jodendom afgeschilderd als een synoniem voor progressieve politiek. Joodse Trump-aanhangers die tot deze gemeenten behoren, zullen hun mening waarschijnlijk niet delen met hun medeleden. Het is dus veilig om aan te nemen dat het Shy Trump Voter Effect tegenwoordig springlevend is in de Amerikaans-Joodse gemeenschap. En dit brengt ons naar Florida.

Volgens het Real Clear Politics-gemiddelde van de peilingen leidt Biden Trump in de kritieke swing-staat met 2,7%. Cahaly’s peilingen plaatsen Trump een voorsprong van 2 punten. In 2016 won Trump Florida met een marge van 1,5% ten opzichte van Clinton. Joden vormen ongeveer 3,5% van de bevolking van Florida en een nog groter percentage van de kiezers in Florida. Bijgevolg is de joodse stem cruciaal voor het winnen van de staat.

Cahaly zei dat uit zijn peilingen blijkt dat ‘de steun voor Trump in de Joodse gemeenschap enorm stijgt’. Als Trump een historisch niveau van steun krijgt onder Amerikaanse Joden, zal dat een bewijs zijn van de wijsheid van een ongekend percentage Amerikaanse Joden. Voor het Amerikaanse Jodendom zijn de presidentsverkiezingen van dit jaar zonder twijfel de meest kritische ooit.

In de afgelopen vier jaar is antisemitisme een onmiskenbaar en centraal kenmerk geworden van de Democratische Partij waaraan de overgrote meerderheid van de Amerikaanse Joden hun loyaliteit hebben beloofd voor het grootste deel van de afgelopen honderd jaar, terwijl antisemitisme in de Republikeinse Partij is gedaald tot historische dieptepunten.

Democrateb antisemitisme is schijnbaar uit de lucht gevallen, maar in werkelijkheid bevindt de partij zich de afgelopen vijftig jaar grotendeels op een eenbaansweg naar radicalisering. Het is alleen dat het pad de afgelopen vier jaar in een snelweg is veranderd met de opkomst van openlijke antisemieten zoals Rashida Tlaib, Linda Sarsour, Andre Carson, Keith Ellison en Ilhan Omert naar leidinggevende posities in de partij.

Antisemitisme loopt door de politiek, het beleid en het gedrag van de democraten in een spectrum van kwesties. In het buitenlands beleid is het haten van Israël de meest gepassioneerde positie van de progressieve grassroots geworden. Biden kondigde al vroeg aan dat hij, als hij wordt gekozen, de inzet van de VS voor de nucleaire deal met Iran met Barack Obama zal herstellen.

Dat betekent dat een regering-Biden de economische sancties tegen Iran zal annuleren en het voortbestaan ​​van het regime zal verzekeren. Het betekent dat een regering-Biden de beëindiging van het VN-wapenembargo mogelijk maakt, waardoor Iran alle geavanceerde wapensystemen kan kopen die het wil. Het betekent ook dat een regime dat beloofd heeft om de grootste Joodse gemeenschap ter wereld – Israël – te vernietigen, een open weg zal hebben naar een nucleair arsenaal.

Biden heeft ermee ingestemd de Palestijnen weer centraal te stellen. Dit is geen voorstander van vrede. De Abraham-akkoorden zijn tenslotte het resultaat van het marginaliseren van de Palestijnen door Trump. Het doel van een Palestijns-centrisch beleid is om Israël te delegitimeren, een Amerikaans buitenlands beleid te rechtvaardigen dat vijandig staat tegenover Israël en een binnenlands beleid dat vijandig staat tegenover de aanhangers van Israël in Amerika.

Dan is er het antisemitisme zelf. Het goede nieuws is dat Biden, net als Trump, naar verwachting het opneemt tegen blanke supremacisten. Het slechte nieuws is dat Biden, in schril contrast met Trump, een oogje dichtknijpt voor het groeiende antisemitisme in zijn eigen politieke kamp.

[..]

Met een record als dat van Cuomo in New York, en nu de meerderheid van het Democratische Huis niet in staat is om antisemitisme te veroordelen wanneer het afkomstig is van zijn eigen leden, zet het de lichtgelovigheid onder druk om te geloven dat een regering-Biden de burgerrechten van Joden zal beschermen. Dit geldt vooral in het groeiend aantal gevallen waarin de antisemieten ofwel progressief zijn of leden van bevoorrechte gemeenschappen binnen het progressieve kamp, ​​en de slachtoffers ofwel zionistische joden ofwel orthodoxe joden zijn.

Een opiniepeiling van Jerusalem Post deze week beweerde dat 70 procent van de Amerikaanse Joden van plan is op Biden te stemmen. 25 procent is van plan op Trump te stemmen. Als de cijfers waar zijn, geniet Trump al een groter percentage van de Joodse stemmen dan welke Republikeinse kandidaat sinds Ronald Reagan dan ook. Als de modellen van Cahaly in 2020 net zo nauwkeurig zijn als in 2016, is het waarschijnlijk dat de Verlegen Trump-stemmers in de Joodse gemeenschap Trump meer Joodse stemmen zullen geven dan welke Republikein in de geschiedenis dan ook heeft ontvangen.


Bronnen:

♦ naar een artikel (ingekort) van Caroline B. Glick “American Jewry’s fateful hour; The Shy Trump Voter makes intuitive sense for anyone watching the cancel culture in America grow more menacing by the day. One of the communities where it likely plays a role is the American Jewish community” van 16 oktober 2020 op de site van Israel Hayom

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.