Israëlische sprinter Itamar Einhorn is klaar om de Ronde van Vlaanderen te pakken

Vandaag wordt ‘Vlaand’ren’s Mooiste‘ gereden, aka de Ronde van Vlaanderen editie 2020.

Net zoals Brabosh kijkt iedereen uit naar het duel tussen de Vlaming Wout van Aert en de Nederlander Mathieu van der Poel, hoewel de Fransman en wereldkampioen Julian Alaphilippe wel eens met de prijzen kan gaan lopen. zoals gebeurde in Gent-Wevelgem op 11 oktober j.l.

Ook de Israëlische wielerploeg Israel Start-Up Nation is weer van de partij. Van de vier Israëlische renners van de ploeg, Omer Goldstein, Guy Sagiv en Guy Niv, wordt dit keer Itamar Einhorn ingezet in de Ronde (plaatje hierboven, midden).

Opstelling voor de Ronde

Alex Dowsett van het Israëlische team won op 10 oktober de 8ste rit in de Ronde van Italië (Giro) en het wordt uitkijken hoe de jonge 23-jarige Itamar Einhorn afkomstig uit Modi’in-Maccabim-Re’ut, centraal Israël, zal presteren. Hij is overigens een puike sprinter. Dat bewees hij dit jaar al verscheidene keren.

Op 12 februari 2020 eindigde hij 3de in de Ronde van Colombia, op 16 augustus eindigde hij als 6de in de Ronde van Wallonnië en meer recent op 14 oktober eindigde hij als 9de in de Scheldeprijs.

Video: Itamar Einhorn op het podium in Colombia

De openingsfase van de Giro d’Italia vond plaats in Jeruzalem op 4 mei 2018 – de eerste keer in het 101-jarig bestaan ​​van de Giro dat deze buiten Europa is begonnen. De Giro hield zijn tweede en derde etappe in Israël voordat hij verder ging op Europese bodem.

De drie etappes die in Israël verreden werden, trokken veel belangstelling van het Israëlische publiek, met vele duizenden Israëli’s die langs de route stonden opgesteld en de renners en vooral het ICA-thuisteam ondersteunden.

Omwille van de Covid pandemie wordt de Ronde 2020 zonder publiek gereden. Geen probleem voor doorwinterde ‘salonsupporters’. zoals Brabosh. Die sprint heb ik alvast gewonnen 🙂

Itamar Einhorn WINT !!!
Go Israel, GO GO GO!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.