Gazaanse terroristen vuren raket af gericht tegen willekeurige burgerdoelwitten in Israël

Op vrijdagavond 16 oktober ’20 kort na het ingaan van de Joodse sabbat, vuurden terroristen vanuit de Gazastrook een raket af op een willekeurig burgerdoelwit in het zuiden van Israël.

Code Rood-waarschuwingen klonken in Netiv Haasara, in de regionale raad van Hof Ashkelon. Duizenden bewoners van de omliggende Israëlische gemeenten renden alle kanten op naar veilige schuilplaatsen en zo leek de missie van Hamas andermaal geslaagd: paniek zaaien onder Joden op hun heilige dagen.

Volgens de eerste berichten ontplofte de raket in een open gebied. Er waren geen meldingen van verwondingen of schade.

Tenslotte bestaat de racistische oorlogsmachinerie van Hamas & Co niet omwille van Israël of om de zogenaamde ‘bezette gebieden’, maar louter gericht tegen de Joden an sich en hun aanwezigheid in wat volgens Hamas moslimgebied is. Israël het excuus, de Joden en het Judaïsme als het feitelijke doelwit.

Een maand eerder, op 16 september 2020, vuurden terroristen minstens 15 raketten af vanuit Gaza op willkeurige doelwitten in het zuiden van Israël. De aanleiding was blijkbaar uit wraak omwille van het feit dat Israël vredesakkoorden ondertekende met de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein.

Klimaat van angst
Een topleider van de Al-Quds Brigadisten van de Islamitische Jihad met de nom-de-guerre van Abu Ibrahim vertelde aan het AFP hoe elke raket die ze afschieten en zijn doel mist, wat hen betreft toch altijd zijn doel 100% heeft geraakt, simpelweg omdat één miljoen Israëliërs werden gedwongen om zich in schuilplaatsen te verbergen.

Israëliërs – lees: Joden – mogen zich nooit en nergens veilig voelen en het wisselvallig bestoken van de Joodse staat – bij voorkeur op Joodse heilige dagen – met mortiergranaten en qassam raketten houdt dit kunstmatig “klimaat van angst” in stand:

Waar wij op zoek naar zijn is niet om Israëliërs te doden, maar om een evenwicht door terreur te handhaven. Het feit dat één miljoen Israëliërs in hun schuilplaatsen zitten geblokkeerd en lijden zoals ons volk, is voor ons meer belangrijker dan doden.


Bronnen:

♦ naar een artikelRocket fired by Muslim terrorists in Gaza explodes in southern Israel” van 16 oktober 2020 op de site van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikelRocket from Gaza explodes in open area in southern Israel” van 16 oktober 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Judagh Ari Gross “After peace deals, Gazans fire 13-rocket salvo at Israel; IDF hits Hamas targets” van 16 september 2020 op de site van The Times of Israel