IDF vernietigt 2 Hezbollah-terreurposten tijdens geheime grensoverschrijdende operatie in Syrië

In een geheime grensoverschrijdende operatie staken de IDF Special Forces de grens over naar de gedemilitariseerde zone tussen Syrië en Israël en vernietigden ze twee Hezbollah-terreurposten van het Assad-leger, meldde Channel 12.

De operatie kwam als reactie op de voortdurende schending van Syrië van de terugtrekkingsovereenkomst van 1974 en de groeiende militaire aanwezigheid in de bufferzone. Volgens het rapport trokken speciale troepen van de Nachal- en Yahalom-eenheden Syrisch grondgebied binnen en vernietigden twee terreurposten op de Golanhoogten.

Cap. Michael Zilberg van de Nachal Brigade vertelde tegenover Channel 12:

Je staat tegenover de vijand, je bent ongeveer 500 meter van elkaar verwijderd. Een missie zoals deze vereist dat je heel gefocust bent. Op het moment dat je de grens oversteekt, versnelt je hartslag iets. Je staat tegenover de vijand. Je moet begrijpen dat we ongeveer 500 meter verwijderd waren van een bemande positie.

Lt. Col. Tal Goritzki, een teamcommandant van de Yahalom Special Forces, vertelde:

De operatie omvatte op een stille en geheime manier onze weg banen naar de doelen, een systeem van explosieven op beide buitenposten plaatsen en ze tegelijkertijd opblazen. We weten van de samenwerking tussen het Syrische leger en Hezbollah. Elk Syrisch militair establishment heeft het potentieel om een ​​dubbel militair establishment te worden. We zullen niet toestaan ​​dat Zuid-Syrië Zuid-Libanon wordt. 


Bronnen:

♦ naar een artikelIDF Special Forces destroyed 2 Hezbollah terror posts in secret cross-border operation in Syria” van 14 oktober 2020 op de site van Behind The News (BTN)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.