De Palestijnse premier Shtayyeh liegt herhaaldelijk tegen de EU Commissie voor BuZa

Minister-president Mohamed Shtayyeh van de Palestijnse Autoriteit sprak gisteren met de EU Commissie voor Buitenlandse Zaken en beantwoordde vragen. Het werd een doorlopende propagandistische monoloog van halve waarheden en hele leugens; over hoe ‘goed’ de Palestijnen wel zijn en hoe ‘slecht’ Israël is.

Hij maakte veel belachelijke beweringen, zoals hoe ‘Palestina’ zich inzet voor democratie, hoe Israël hen ervan weerhoudt verkiezingen te houden, hoe geen cent van buitenlandse hulp naar terroristische organisaties gaat. Hij beweerde dat er geen enkel Palestijns lid van ISIS was. Dat is een grove leugen.

Helemaal aan het eind beweerde hij dat Palestijnen geen toegang hebben tot de Dode Zee. Nog een complete leugen. Hij beweerde dat Palestijnen geen toegang hebben tot de Middellandse Zee.

Intussen in de zomer op het strand van Gaza …

Hoe zit het met iedereen in Gaza? Hoe zit het met de duizenden die elk jaar tijdens de Ramadan komen? Of de vele die afgelopen augustus kwamen? Hier staat hij erop dat de EU-fondsen niet worden misbruikt en dat Palestijnen niet kunnen zwemmen in de Dode Zee (hij noemde eerder de Middellandse Zee).

Palestine Times citeert hem in een bijzonder onzinnige bewering:

De premier in Ramallah, Muhammad Shtayyeh, sprak de bereidheid van de Palestijnse kant uit om zo snel mogelijk een dialoog met ‘Israël’ aan te gaan, maar wees erop dat de acties van de ‘Israëlische kant’ geen intentie weerspiegelen voor dialoog.’ ‘De Israëlische president heeft het er altijd over dat Jeruzalem de hoofdstad is van Israël en anderen, wat ons suggereert dat het niet van plan is ooit een akkoord met ons te bereiken’, zei Shtayyeh tijdens een vergadering van de Commissie buitenlandse zaken van het Europees Parlement.

Blijkbaar laat Israël dat zegt dat Jeruzalem de hoofdstad is, aan dat het vredesbesprekingen niet serieus neemt, maar de Palestijnen die volhouden dat Jeruzalem hun hoofdstad is, laat zien dat ze vredesbesprekingen serieus nemen. Misschien moet iemand een lijst met regels bedenken die voor Palestijnen en Israëli’s anders zijn. Het zou een lange lijst zijn.

Bekijk hieronder premier Shtayyeh in de EU


Bronnen:

♦ naar een artikel van EoZ “Palestinian PM lies to the EU, repeatedly” van 13 oktober 2020 op de site van Elder of Ziyon

2 gedachtes over “De Palestijnse premier Shtayyeh liegt herhaaldelijk tegen de EU Commissie voor BuZa

  1. Een PA/PLO afgevaardigde die liegt? Nee, dat is een leugen!

    Palestijnen staan bekend om hun waarheids sprookjes & saga’s.

    De palestijnse “premier” weet als geen ander dat hij met de waarheid niet erg ver komt maar ook dat Europeanen dol zijn op de palestijnse sprookjes.

    De palestijnse “premier” kwam vooral naar Brussel om de kassa bij te spekken nadat langzaam maar zeker iedereen de palestijnen & hun sprookjes de put in laten zakken…….behalve (voorlopig) de EU.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.