Mexico eist excuses van Paus voor christianisering; wanneer excuses voor islamisering Tempelberg?

Plaatje hierboven: Overgave van Tlatoani Cuauhtémoc aan de Spaanse conquistador generaal Hernán Cortés in 1521. Cuauhtémoc, een neef van Montezuma II, was de laatste koning die regeerde over het Azteekse Rijk van Tenochtitlán (aka Mexico). Hij werd gefolterd en gedwongen bekeerd tot het christendom om vervolgens in 1525 te worden geëxecuteerd [beeldbron: Pinterest]

Ter ere van Columbus Dag, 12 oktober, heeft Mexico (aka Tenochtitlán) geëist dat de paus zijn excuses aanbiedt voor Columbus. Columbus veroverde Amerika in 1492, kort nadat moslims Constantinopel hadden veroverd (in 1453).

Terwijl de Mexicaanse president eist dat christenen zich verontschuldigen voor Columbus, vieren moslims (en trots dat ze zijn!) de veroveringen van de islam in plaatsen zoals de Hagia Sophia in Constantinopel of de Tempelberg in Jeruzalem. Moslims hebben dezelfde aanspraak op de Hagia Sophia of Tempelberg als Columbus had op de Maya-piramides.

Als christenen wordt gevraagd om zich te verontschuldigen voor Columbus en het misbruik van inheemse volkeren tijdens de verovering van Mexico in de 16e eeuw, dan moeten christenen en joden een verontschuldiging eisen voor de misdaden van het islamitische kolonialisme.

Hoewel er protesten zijn die Columbus veroordelen en zijn standbeelden worden vernietigd, zijn er geen protesten die de misdaden van het islamitische kolonialisme veroordelen.

In plaats van zich te verontschuldigen voor de misdaden van het islamitische koloniale verleden, zijn mensen zoals de Turkse Erdogan er trots op en blijven ze de illegale bezetting van de Hagia Sophia vieren en de omzetting ervan in een moskee.

Op 10 juli 2020 meldde Fox News “Turkije zal de culturele site van de Hagia Sophia weer ombouwen tot een functionerende moskee. De duizendjarige plaats van aanbidding werd in 1934 in een museum veranderd …” Brittanica.com legt uit:

Hagia Sophia … ook wel Kerk van de Heilige Wijsheid of Kerk van de Goddelijke Wijsheid genoemd, is een kathedraal gebouwd in Konstantinopel (nu Istanboel, Turkije) in de 6e eeuw na Chr. onder leiding van de Byzantijnse keizer Justinianus I. Volgens algemene consensus is het het belangrijkste Byzantijnse bouwwerk en een van ’s werelds grootste monumenten … Na de Turkse verovering van Constantinopel in 1453, had Mehmed II het herbestemd als een moskee, met de toevoeging van een houten minaret (aan de buitenkant een toren die werd gebruikt voor de oproep tot gebed), een grote kroonluchter, een mihrab (nis die de richting van Mekka aangeeft) en een minbar (preekstoel) … In 1934 sloot de Turkse president Kemal Atatürk het gebouw af en in 1935 werd het omgebouwd tot museum.

Erdogan had ervoor kunnen kiezen zijn excuses aan te bieden voor de misdaden van het islamitische kolonialisme en de Hagia Sophia terug te geven aan de christenen. Hij gaf er de voorkeur aan de islamitische veroveringen te vieren en de Hagia Sophia opnieuw in te richten als moskee. Echter Erdogan heeft niet alleen de Hagia Sophia opnieuw ingewijd tot een moskee, hij roept ook op tot de ‘bevrijding’ van de Tempelberg in Jeruzalem.

Op 12 juli 2020 meldde de Jerusalem Post: “De wederopstanding van de Hagia Sophia luidt de bevrijding van de Al-Aqsa-moskee in, zegt de website van het Turkse voorzitterschap.

Hoewel Israël moslims toestaat te bidden in Al Aqsa, roept Erdogan op tot de ‘bevrijding van Al Aqsa’. Moslims stonden Joden niet toe om te bidden in de Westelijke Muur tijdens de Jordaanse bezetting van Jeruzalem (1948-67), maar Joden stonden moslims toe om te bidden in Al Aqsa.

Op dezelfde manier waarop moslims de Hagia Sophia van Constantinopel in een moskee veranderden, bouwden ze ook moskeeën op de Tempelberg van Jeruzalem als een symbool van islamitische suprematie.

Voor moslims zijn andere steden zoals Mekka heiliger dan Jeruzalem, maar op dezelfde manier als moslims de naam Constantinopel veranderden in Istanbul, willen ze ook de Hebreeuwse naam Jeruzalem veranderen in het Arabische Al-Quds.

Jeruzalem is voor het jodendom zoals Mekka voor de islam. Joden over de hele wereld kijken naar Jeruzalem als ze bidden. Moslims staan ​​voor Mekka.

Tot 1948 waren de Joden een meerderheid van de bevolking in Jeruzalem. Op 11 december 2017 Amb. Dore Gold schreef in het Jerusalem Center of Public Affairs:

Op 29 november 1947 viel het Arabische Legioen van Jordanië Jeruzalem aan. Hun troepen blokkeerden de wegen van Jeruzalem en sneden de toegang tot water van de stad af. Na bittere gevechten viel de Joodse wijk van de Oude Stad van Jeruzalem in handen van de enorm superieure armen en aantallen van het Arabische Legioen. De overlevende Joodse inwoners vluchtten naar de ‘Nieuwe Stad’, de vier vijfde van de hoofdstad die Israël met succes bezette. Op één na werden alle vijfendertig synagogen in de Oude Stad verwoest. De resterende werden gebruikt als kippenhokken en de stallen gevuld met mesthopen, vuilnis en karkassen. Het gerespecteerde joodse kerkhof op de Olijfberg was in complete wanorde met tienduizenden grafstenen die in stukken waren gebroken om als bouwmateriaal te worden gebruikt en grote delen van de begraafplaats werden met de grond gelijk gemaakt om een ​​kortere weg naar een nieuw hotel te bieden. Honderden Thora-rollen en duizenden heilige boeken werden geroofd en tot asse verbrand.

Volgens de Palestijnen zelf zijn de meeste ‘Palestijnen’ migranten uit andere Arabische landen. Op 23 maart 2012 meldde MEMRI: ‘Hamas Minister van Binnenlandse Zaken en Nationale Veiligheid Fathi Hammad haalt uit naar Egypte over het brandstoftekort in de Gazastrook‘ en zegt: “De helft van de Palestijnen zijn Egyptenaren en de andere helft zijn Saoedi’s.”

Lyn Julius schreef over George Bensoussan’s boek Juifs en pays arabes: le grand deracinement 1850-1975:

Bensoussan, dreigt de notie van ‘joods kolonialisme’ op zijn kop te zetten: het zijn de joden die onder islamitische heerschappij leefden die de ware slachtoffers van het kolonialisme waren. Tegen de tijd dat de Arabische veroveraars het Midden-Oosten en Noord-Afrika hadden veroverd, woonden de Joden al 1000 jaar in de regio. Onder de islam, volgens het achtste-eeuwse pact van Omar, mochten inheemse joden en christenen beroepen uitoefenen zolang ze maar instemden met de ‘dhimmi’ -voorwaarde van minderwaardigheid en geïnstitutionaliseerde vernedering. De grote prestatie van Bensoussan is niet alleen om de mythe van Arabisch-Joods samenleven die zou dateren van vóór de oprichting van Israël uit het water te blazen, maar uit de mode om de koloniale laars op de Arabische voet te zetten. Een soevereine Joodse staat in het land Israël begint te lijken op de bevrijding van een gekoloniseerd, inheems volk door 14 eeuwen van onderwerping.

Misschien kan de Israëlische president zijn voorbeeld volgen . Het vereist zelfs geen chutzpa van zijn kant, want het is de waarheid.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Ezequiel Doiny “If Mexico demands Pope apologize for Mayans, let’s demand Islam apologize for Temple Mount; Muslims have the same claim to Hagia Sophia or Temple Mount as Columbus had for the Mayan Pyramids” van 13 oktober 2020 op de site van Arutz Sheva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.