PA-premier roept de EU op om eenzijdig een ​​onafhankelijke Palestijnse staat te erkennen

De premier van de Palestijnse Autoriteit, Mohammad Shtayyeh, waarschuwde voor de ernstige gevolgen voor de PA als de Amerikaanse president Donald Trump volgende maand herverkiezing wint.

Shtayyeh schreef op dinsdag op zijn Facebook-account dat hij de hoop uitsprak dat een Biden-regering meer sympathie zou hebben voor de standpunten van de PA:

Als we nog vier jaar met president Trump moeten leven… God sta ons bij en de hele wereld. Als er dingen gaan veranderen in de Verenigde Staten, denk ik dat dit een directe weerslag zal hebben op de Palestijns-Israëlische relatie. En het zal zijn weerslag hebben op de bilaterale Palestijns-Amerikaanse relatie.

Eerder op maandag heeft premier Shtayyeh er bij de Europese Unie op aangedrongen een actieve rol te spelen in het toekomstige politieke proces met betrekking tot de Palestijnse zaak. Shtayyeh deed de oproep tijdens een online bijeenkomst met de Commissie buitenlandse zaken van het Europees Parlement, die werd bijgewoond door 80 mensen uit verschillende landen en partijen in Europa.

Het is noodzakelijk om de status quo te doorbreken die de Palestijnse zaak doormaakt vanwege de Israëlische bezettingsmaatregelen“, zei Shtayyeh, volgens het persbureau Xinhua. Hij riep de EU op om een ​​onafhankelijke Palestijnse staat te erkennen.

Tijdens de bijeenkomst riep hij ook Europa op

[..] om een ​​einde te maken aan het Amerikaanse monopolie om het vredesproces in het Midden-Oosten te sponsoren door middel van een internationale conferentie voor vrede waaraan alle partijen deelnemen. Elk politiek proces moet afhangen van het beëindigen van de Israëlische bezetting van de Palestijnse gebieden op basis van de tweestatenvisie onder het internationaal recht en de resoluties van de Verenigde Naties. De PA heeft alle pogingen van de VS om vredesbesprekingen met Israël tot stand te brengen afgewezen, met het argument dat de regering-Trump bevooroordeeld is ten gunste van Israël en daarom geen ‘eerlijke tussenpersoon’ is.

PA-voorzitter Mahmoud Abbas heeft herhaaldelijk aangedrongen op een internationale conferentie voor vrede in het Midden-Oosten, met als doel de inspanningen van de VS om de besprekingen te hervatten te omzeilen.

De laatste ronde van vredesbesprekingen tussen Israël en de PA mislukte in 2014 toen de PA eenzijdig een aanvraag deed om lid te worden van internationale organisaties in strijd met de voorwaarden van de onderhandelingen.

♦ Het wordt telkens wat moeilijker voor de Democraten en hun presidentskandidaat Joe Biden om de Amerikaanse Joden ervan te overtuigen dat president Donald Trump een antisemiet is. Tenslotte heeft hij veel meer gedaan voor de Joodse staat dan zich enkel aan zijn beloftes te houden … veel meer dan al zijn voorgangers samen!

En meer recenter: normalisatie van Israël met Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) … met nog meer Arabische landen die staan te trappelen om een vriend van Israël te worden!


Bronnen:

♦ naar een artikel van Elad Benari “PA urges EU to play role in peace process” en een artikel van Gary Willig “PA prime minister: ‘God help us’ if Trump wins” van 13 oktober 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelPalestinian leaders pressure Biden camp to nullify Trump’s pro-Israel decisions” van 9 juli 2020 op de site van Israel and Stuff

Een gedachte over “PA-premier roept de EU op om eenzijdig een ​​onafhankelijke Palestijnse staat te erkennen

 1. PA premier roept op.

  De goede man heeft nog steeds niet begrepen dat het orkest is opgehouden met spelen = géén steun , de instrumenten zijn opgeruimd = géén geld en de musici zijn naar huis = géén interesse.

  Ze blijven hun oude mantra’s doorhummen.

  Het zou dit stelletje bedelaars goed doen om hun & de nieuwe wereld orde opnieuw te evalueren.

  We zitten in een wereld gezondheids & financiele crisis met een Arabische wereld die naar Israel lonkt (waar ze van kunnen leren & profiteren) en niet meer met palestijnen dweept (die ze alleen maar geld kost en hoofdpijn bezorgt)

  Laten we hopen dat ook Europa eindelijk het licht heeft gezien.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.