Palestijnse leiderschap bedreigt NGO’s die geen terroristen willen opnemen in hun dagelijks bestuur

Een van de minder bekende secties van de Palestijnse Autoriteit is de Civil Society Organisations Commission (COC), een poging om het bestuur van het enorme aantal door het buitenland gefinancierde NGO’s en ‘civil society’-organisaties te centraliseren.

Het wordt geleid door generaal-majoor Sultan Abu Al-Enein. Al-Enein heeft zojuist alle Palestijnse NGO’s geïnstrueerd om niet samen te werken wanneer buitenlandse financiers, meestal Europese, antiterreurclausules op hun financiering willen opnemen.

En als een Palestijnse ngo een clausule ondertekent die zegt dat ze geen terroristen zullen aannemen of financieren, zullen ze worden vervolgd volgens de Palestijnse wet! U leest het goed.

Van het officiële WAFA-persbureau Palestine Today (en andere Arabische nieuwssites):

De chef van de Civil Society Organisations Affairs Authority, Sultan Abu Al-Enein, waarschuwde de privésector om geen toegangspunt te zijn voor normalisatie of marketing van liquidatieplannen voor ons nationale project, vertegenwoordigd door de ‘deal van de eeuw’, of normalisatieovereenkomsten, door hun acceptatie van voorwaardelijke financiering of politiek georiënteerde programma’s om druk uit te oefenen op ons leiderschap en onze mensen.

[..]

Abu Al-Enein zei dat er intense contacten zijn tussen sommige landen of internationale instellingen, door middel van civiel werk, om documenten te ondertekenen die de fundamenten van ons Palestijnse volk schaden, in ruil voor de financiering van hun programma’s en maatschappelijke en culturele activiteiten.

[..]

Hij zei dat de aanvaarding door sommige civiele instellingen van deze voorwaardelijke financiering een klap zou zijn voor de standvastigheid van de posities die de Palestijnse leiders hebben aangekondigd op het niveau van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie en de nationale en islamitische actiefracties.

[..]

Hij herhaalde de waarschuwing dat het aanvaarden van deze financiering nationaal verraad en een vertrek uit de nationale rangen is en niet ongestraft zal blijven en hij benadrukte dat de bevoegde autoriteiten zullen werken om deze instellingen legaal en nationaal te vervolgen, en degenen die over hen verantwoordelijk zijn voor Van het Palestijnse publiek, dat zich verzamelt rond zijn nationale constanten.


Bronnen:

♦ naar een artikel van EoZ “Palestinian Authority warns it will prosecute any NGO that agrees NOT to hire terrorists as a condition for funding. Really.” van 13 oktober 2020 op de site van Elder of Ziyon

Een gedachte over “Palestijnse leiderschap bedreigt NGO’s die geen terroristen willen opnemen in hun dagelijks bestuur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.