Rusland, China, Pakistan en Cuba verkozen in VN-Mensenrechten Raad?!

We hebben zelf de vos in het kippenhok gezet

Vandaag is een zwarte dag in de geschiedenis van de Rechten van de Mens.

De Organisatie van de Mensenrechten van de Verenigde Naties (OHCHR) heeft een paar uur geleden een aantal van de grootste mensenrechten schendende naties verkozen: China, Rusland, Pakistan en Cuba beslissen voortaan mee hoe het met uw mensenrechten zal gaan.

De Israëlische ambassadeur bij de Verenigde Naties Gilad Erdan viel op dinsdag scherp uit naar de internationale organisatie nadat haar leden verschillende landen hadden verkozen die wereldwijd bekritiseerd waren vanwege hun mensenrechtenprestaties bij de belangrijkste VN-organisatie die belast is met de verdediging van de mensenrechten.

China, Rusland, Cuba en Pakistan behoorden tot de 15 landen die zetels wonnen bij een geheime stemming die werd gehouden door de 193 leden tellende Algemene Vergadering. Saoedi-Arabië was eveneens kandidaat voor een zetel in de Raad maar slaagde er niet in om verkozen te worden.

De verkiezingen voor de Mensenrechtenraad van vandaag bewijzen eens te meer dat deze raad niets te maken heeft met het beschermen van de mensenrechten en alles met het schenden ervan“, zei ambassadeur Erdan in een videoverklaring.

Vorige maand schreef de VN-gezant een opiniestuk in het Israëlische Hayom-dagblad waarin hij beweerde dat de internationale organisatie het risico liep “zijn bestaansrecht te verliezen” vanwege zijn oneerlijke behandeling van de Joodse staat en voorspelde dat het zou kunnen worden opgeheven door de einde van de eeuw.

Bij de afkeuring van Erdan van dinsdag werd geen van de nieuwste leden van de Mensenrechtenraad bij naam genoemd. In plaats daarvan ging de ambassadeur in op de staat van dienst van de UNHRC in de afgelopen anderhalf decennium:

Sinds 2006 heeft de raad 90 resoluties aangenomen waarin Israël wordt veroordeeld – meer dan alle resoluties tegen Syrië, Noord-Korea en Iran samen. De obsessieve focus op Israël, samen met de bescherming van onderdrukkende, dictatoriale regimes, toont aan dat de Mensenrechtenraad bezig is met het witwassen van de misdaden van deze landen. Ik roep alle democratieën die nog steeds lid zijn van de raad op om onmiddellijk ontslag te nemen uit dit beschamende en antisemitische lichaam.

Israël is het enige land in de wereld met een speciaal agendapunt bij de Raad, wat betekent dat het gedrag van de Joodse staat automatisch bij elke sessie wordt besproken.


Bronnen:

♦ naar een artikelErdan slams UN Human Rights Council after Russia, China, Pakistan, Cuba elected” van 14 oktober 2020 op de site van The Times of Israel

Een gedachte over “Rusland, China, Pakistan en Cuba verkozen in VN-Mensenrechten Raad?!

 1. Geweldig nieuws!!!

  Alléén op deze manier zullen ze (UN & co) zichzelf opblazen…..van binnenuit.

  Geen enkel wereldprobleem is voorkomen/opgelost via hun tussenkomst………integendeel!

  Deze organisatie zet zichzelf al jaren te kijk met haar besluiten & resoluties en is een schandvlek voor menselijkheid & beschaving.

  Oorlog, geweld, terreur, honger, armoede, analfabetisme etc.etc…..ze nemen alleen maar toe, terwijl de in designer geklede afgevaardigden in de verschillende VN organisaties zich alléén maar bezig houden met anti Israel resoluties terwijl ze genieten van het goede leven buiten hun eigen landsgrenzen.

  Weg met deze corrupte organisatie…..hoe sneller hoe beter!!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.