Democratische smeercampagne én uitbuiten van de Holocaust vergelijkt Trump met de nazi’s

Plaatje hierboven: De omslag van het Duitse links-liberale weekblad Stern van 24 augustus 2017 toonde de democratisch verkozen Amerikaanse president Donald Trump die een ‘Sieg Heil’ -groet doet terwijl hij is gewikkeld in een Amerikaanse vlag [beeldbron: The Hill]

Er is duidelijk geen limiet aan de diepten van morele perversiteit die de vijanden van president Donald Trump bereid zijn te peilen, niet het minst binnen de Joodse gemeenschap van Amerika.

De Joodse Democratische Raad van Amerika heeft een nieuwe campagneadvertentie uitgebracht die gericht is op Joodse kiezers in swing states, waarin het presidentschap van Trump wordt vergeleken met de opkomst van het fascisme in Duitsland.

De advertentie bevat parallelle afbeeldingen van antisemitisme en nationalisme in nazi-Duitsland en het huidige Amerika. Er zijn afbeeldingen van antisemitische graffiti uit het Duitsland van de jaren dertig, samen met soortgelijke aanvallen op een moderne Amerikaanse synagoge en een joodse begraafplaats.

Het verhaal luidt: ‘De geschiedenis laat ons zien wat er gebeurt als leiders haat en nationalisme gebruiken om hun volk te verdelen.‘ De advertentie eindigt met een waarschuwing: “Haat stopt niet vanzelf. Het moet worden gestopt. STEMMEN.

De uitvoerend directeur van de raad, Halie Soifer, zei:

Een meerderheid van de Amerikaanse joden voelt zich tegenwoordig minder veilig dan vier jaar geleden vanwege de opkomst van blank nationalisme en antisemitisme onder Donald Trump. Dit, in combinatie met de aanval van Trump op onze democratische instellingen, doet denken aan de opkomst van het fascisme in het Duitsland van de jaren dertig. Het gebruik van haat door president Trump voor politieke doeleinden heeft Amerika minder veilig gemaakt voor Joden en we stemmen dienovereenkomstig.

Dit is ook niet de enige band tussen Trump en de nazi’s. De Democratische presidentskandidaat, Joe Biden, heeft hem vergeleken met de nazi-propagandist Joseph Goebbels. Dit alles is om twee redenen verschrikkelijk. Ten eerste belastert en besmeurt het president Trump.

Zeker, hij is een karakter dat verdeeldheid zaait; in plaats van mensen bij elkaar te brengen, geeft hij er de voorkeur aan benzine op de culturele vuurzee te gieten. Men kan terecht bezwaar maken tegen tekortkomingen in zijn persoonlijkheid en temperament, evenals tegen dingen die hij heeft gezegd of gedaan.

Wat echter onaanvaardbaar is, is te suggereren dat hij een fascist is, een nazi, een aanvaller van democratische instellingen en dat hij Amerika minder veilig heeft gemaakt voor joden. Elk van deze beweringen is niet waar. Wat zijn gebreken ook zijn, Trump is in de basis een Amerikaanse patriot. Hij staat voor het handhaven van de grondwet, de rechtsstaat en Amerikaanse waarden tegen degenen die ze zouden vernietigen.

Hij heeft geprobeerd de immigratiewetgeving en het concept van burgerschap af te dwingen; De democraten proberen ze te ondermijnen. Hij verzet zich tegen de gewelddadige, anti-blanke en anti-Amerikaanse agenda van Black Lives Matter en Antifa; De democraten steunen en onderschrijven het.

Het is begrijpelijk dat Trump de afgelopen maanden door het bloedbad dat door deze agenda in tal van Amerikaanse steden is aangericht, de marginale extreemrechtse blanke groepen duidelijk afwijst als het niet eens de moeite waard om over na te denken. Als gevolg hiervan heeft hij zijn vijanden toegestaan ​​hem valselijk af te schilderen als een aanhanger van het blanke nationalisme.

Het is adembenemend pervers om hem er bovendien van te beschuldigen joden aan te vallen. Trump heeft meer voor het Joodse volk gedaan dan welke vorige Amerikaanse president dan ook. Hij heeft niet alleen bewezen een trouwe bondgenoot van Israël te zijn, maar hij heeft ook ongekende maatregelen genomen om antisemitisme te bestrijden.

Eind vorig jaar tekende hij een uitvoerend bevel waardoor financiering van antisemitische hogescholen of educatieve programma’s kon worden onthouden. Emeritus hoogleraar Harvard Law Alan Dershowitz noemde deze maatregel ‘een game-changer’ en zei dat het ‘een van de belangrijkste gebeurtenissen was in de 2000 jaar durende strijd tegen antisemitisme’.

Joden worden momenteel aangevallen van links, van extreemrechts, en van islamitische radicalen en hun proxies op straat. Maar het zijn de democraten die Antifa en Black Lives Matter steunen met hun hatelijke anti-joodse en anti-Israëlische agenda. Het zijn de Democraten die aanleiding hebben gegeven tot ‘The Squad’ van congreslid die anti-Israëlische of anti-Joodse onverdraagzaamheid ventileren.

Het zijn de democraten die zich graag associëren met de enorm invloedrijke voormalige leider van de Nation of Islam, Louis Farrakhan, die de Joden ‘satanisch’ en bloedzuigers ‘noemt, en beweert dat ze hun’ tentakels ‘rond de Amerikaanse regering hebben gewikkeld. Als er één kenmerk is dat linkse ideologieën gemeen hebben, is het wel haat.

Linkse ideologen haten en proberen iedereen te vernietigen die hun dogma uitdaagt. Trump is het slachtoffer geworden van deze haat. Het is zo sterk dat hij is onderworpen aan een ongekende poging van drie jaar om hem uit zijn ambt te krijgen door middel van een niet-onderbouwde lastercampagne met misbruik van een eerlijk proces door ambtenaren, de Democratische Partij en de media.

Plaatje hierboven: Al Fatah, de politieke factie van PA-chef Mahmoud Abbas, plaatste op haar Facebookpagina op 15 januari 2015 een gefotoshopt plaatje van de Israëlische premier Binyamin Netanyahu in het nazi-uniform met de graad van Obersturmführer van de SS (eerste luitenant) [beeldbron: PMW]

Hoe schokkend dit alles ook is, de tweede factor die bij deze aanval op Trump betrokken is, is erger. Het is het gebruik van het nazisme als een terloops uitstrijkje. Het stelt wat Trump heeft gedaan gelijk aan de opkomst van het nazisme. Aangezien Trump duidelijk niet streeft naar het uitroeien van de Joden, noch het creëren van een totalitaire dictatuur, noch de invasie en onderwerping van de wereld probeert, moet de conclusie zijn dat de Joodse Democratische Raad van Amerika het nazisme verlaagt om een ​​onder de -gordel partizanenaanval.

De advertentie spreekt over het stoppen van haat. Maar zoals Ruth Wisse opmerkt in haar essay in nationaal belang, werd het nazisme niet bepaald door haat, maar was het in plaats daarvan de organisatie van politiek tegen de joden. “De politiek van grieven en beschuldigingen kan inderdaad haat, wantrouwen, afgunst, woede, angst en geweld aanwakkeren, maar het is in de eerste plaats een politiek instrument om macht te verwerven, te hanteren en uit te breiden”, schrijft ze.

Dus deze advertentie geeft een verkeerde voorstelling van zaken en bagatelliseert het ware kwaad van het nazisme – om ongegronde haat tegen een individu te bevorderen, niet alleen om hem te verzetten maar om hem te vernietigen. Verblind door haat jegens Trump haasten zijn vijanden zich om hem als een nazi te schilderen, terwijl ze het werkelijke nazisme van zijn betekenis evacueren en er een leeg politiek uitstrijkje van maken.

Dit is om de nagedachtenis te verraden van allen die zijn vermoord in de Holocaust of die hun leven hebben gegeven in de oorlog om Hitler te stoppen. En niet alleen is Joe Biden schuldig aan dit morele bankroet, maar ook aan de Joods-democratische Raad van Amerika – en de bredere gemeenschap van liberale joden die zwijgend instemmend knikken met dit walgelijke spektakel. Het zijn niet alleen de slachtoffers van de Shoah die ze hier verraden, maar nogmaals de ethische kernwaarden van het jodendom zelf.

door Melanie Phillips


Bronnen:

♦ naar een artikel van Melanie Phillips “Trivializing the true evil of Nazism; Democrats, including Jewish ones, call Trump a Nazi, distorting the meaning of Nazism and turning it into an empty political smear” van 4 oktober 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Ron Kampeas “Long off-limits, new anti-Trump ad suggests Nazi comparisons are becoming kosher” van 1 oktober 2020 op de site van The Times of Israel

2 gedachtes over “Democratische smeercampagne én uitbuiten van de Holocaust vergelijkt Trump met de nazi’s

 1. De diepte van morele persversiteit in het linkse kamp? Ongekend!!!

  Liberaal & Progressief?

  Regressief & Agressief is de accuratere omschrijving voor deze ideologische moraal doordrammers voor wie een forse leugen links of rechtsom géén enkele hindernis blijkt om aan hun doel te geraken om over hun vieze smeercampagnes maar te zwijgen.

  Ooit was Liberaal Links een vaandel om met trots te dragen……vandaag is het ten grave gedragen.

  Iemand die Duitse talkshows volgt zal zien hoe de diepe & spottende haat van het scherm afspatten……alleen hebben ze allemaal niet begrepen dat het allemaal niets uitmaakt.

  De énige die besluit is de Amerikaanse kiezer!

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.