Spaanse politicus bekritiseert ‘de Joden’ vanwege de manier waarop ‘hun regering’ Palestijnen behandelt

Een Spaanse politicus zei dat Joden verantwoordelijk moeten worden gehouden voor het steunen van een regering ‘die voortdurend de fundamentele rechten van Palestijnen schendt‘. Zij vergeleek in een adem de wijze waarop Israël omgaat met de Palestijnen met homofobie.

Sonia Vivas, een lid van de Spaanse communistische partij Unidas Podemos (UP) en een gemeenteraadslid in Palma, de hoofdstad van het oostelijke eiland Mallorca, maakte de opmerking woensdag tijdens een bijeenkomst over internationale hulp, waarna ze van antisemitisme werd beschuldigd door een rivaliserende politicus, berichtte El Mundo.

Zij beschuldigde ‘de Joden’ om te stemmen voor een regering “die voortdurend de grondrechten van de Palestijnse bevolking schendt. Die bevolking die daar inheems is en het recht heeft op land en het recht op water.”

Ik heb niet met alle Joden gesproken, maar hun regering is gekozen en ze stemmen voor een regering die voortdurend de fundamentele rechten van Palestijnen schendt,‘ zei Vivas. “Degenen die niet hebben gestemd, ik neem aan dat het voor hen niet zo is. Maar het gebeurt zoals hier, dat er bijvoorbeeld Spanjaarden zijn die op een homofobe partij stemmen.

[..] Yo no he hablado con todos los judíos pero su gobierno es electo y ellos están votando a un gobierno que vulnera los derechos fundamentales de la población palestina. Los que no lo han votado supongo que para ellos no es así. Pero pasa como aquí, que hay españoles que votan a un partido homófobo, por ejemplo.

Een journalist die over de bijeenkomst schreef, vroeg Vivas of ze sprak over Joden of over Israëliërs. Vivas reageerde niet direct en zei: “Je begreep me niet omdat je me niet wilde begrijpen. Mijn uitleg was duidelijk en uitgebreid.

Fulgencio Coll, een gemeenteraadslid van de Vox-partij, zei tijdens de bijeenkomst dat politicus Sonia Vivas …

[..] uitspraken deed die deel uitmaken van een lange geschiedenis van antisemitisme door extreemlinks en de obsessie met Israël. Jij vergelijkt wat jij het Palestijnse conflict noemt met homofobie. Het beste wat je kunt doen is interesse tonen in de situatie van homoseksuelen en transgenders in Gaza en de Westelijke Jordaanoever. Ik kan me geen Pride Day-parade in Palestina voorstellen.

Pablo Iglesias Turrion, de leider van de extreemlinkse Unidas Podemos (UP) -partij die een talkshow organiseert op een door Iran gefinancierd televisiestation, noemde Israël ‘een illegaal land’.

De definitie van antisemitisme van de International Holocaust Remembrance Alliance, die Spanje in juli heeft aangenomen, houdt in dat “Joden niet collectief verantwoordelijk mogen gehouden worden voor Israëlische acties.


Bronnen:

♦ naar een artikelSpanish politician criticizes ‘the Jews’ for how ‘their government’ treats Palestinians” van 9 oktober 2020 en een artikel van Marcy Oster “Spain adopts International Holocaust Remembrance Alliance’s definition of anti-Semitism” van 22 juli 2020 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

♦ naar een artikel van Indalecio Ribelles “La concejal de Podemos Sonia Vivas compara la homofobia con el conflicto palestino” van 7 oktober 2020 op de site van El Mundo

Een gedachte over “Spaanse politicus bekritiseert ‘de Joden’ vanwege de manier waarop ‘hun regering’ Palestijnen behandelt

  1. Deze tante verlangt terug naar de dagen van Inquisitie & Holocaust waar Joden ‘gestraft konden worden voor hun niet gepleegde wandaden.

    Haar uitspraken tonen bovendien haar totale ignorantie w.b. Joden, Israel én ‘palestijnen’ maar bewijst vooral dat de zo geprezen IHRA declaraties tegen antisemitisme geen enkel effect hebben op het denken & handelen van de doorwinterde Jodenhater.

    Het is een wassen neus, een goed gevoel document voor politiek correcte zwetsers.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.