Israëlische wielerploeg (Israel Start-Up Nation) wint voor het eerst rit in Ronde van Italië

De achtste etappe (Stage 8 – Giovinazzo naar Vieste) in de Ronde van Italië (aka Giro 2020) is een prooi geworden voor de 32-jarige Alex Dowsett (Israel Start-Up Nation). De Brit rekende af met zijn medevluchters, die zich helemaal lieten ringeloren. Het peloton laste een rustdag in.

Door solo te winnen in Vieste, behaalde Alex Dowsett een tweede overwinning in de Ronde van Italië na zijn eerste overwinning in 2013, in een individuele tijdrit.

Op zaterdag 10 oktober boekte de 32-jarige renner, na de goede ontsnapping van de dag, in de laatste kilometers van deze 8e etappe die verreden werd op een slotcircuit, een van zijn grootste successen te weten dat Dowsett aan de erfelijke bloedziekte hemofilie lijdt …

Israel Start-Up Nation team in de Giro 2020

Israel Start-Up Nation
Israel Start-Up Nation is een UCI World Tour-team opgericht in 2014 door Ron Baron en Ran Margaliot en gevestigd in Israël. Vóór 2020 stond het team bekend als Israel Cycling Academy.

In november 2014 lanceerden het paar de Israel Cycling Academy (ICA), met als doel jonge en getalenteerde wielrenners de kans te bieden om te concurreren in de internationale arena en hun professionele carrière te starten. Dit team was bedoeld om inspiratie, hoop en geloof te bieden aan toekomstige generaties Israëli’s.

De allereerste overwinning van het team kwam in de vierde etappe van de Tour d’Azerbaïdjan 2015, die werd gewonnen door Daniel Turek. Op 2 juli 2015 voegde de Israëlische wegracekampioen Guy Sagiv zich bij ICA. In 2018 nam het team voor het eerst deel aan een wielermonumentenevenement – Milaan-San Remo 2018, en voor het eerst aan een grote ronde – de Giro d’Italia 2018.

De openingsfase van de Giro d’Italia vond plaats in Jeruzalem op 4 mei 2018 – de eerste keer in het 101-jarig bestaan ​​van de Giro dat deze buiten Europa is begonnen. De Giro hield zijn tweede en derde etappe in Israël voordat hij verder ging op Europese bodem. De drie etappes die in Israël verreden werden, trokken veel belangstelling van het Israëlische publiek, met vele duizenden Israëli’s die langs de route stonden opgesteld en de renners en vooral het ICA-thuisteam ondersteunden.

Video: Israel Start-Up Nation 2020

Het werd als een significant succes beschouwd. Sylvan Adams, mede-eigenaar van ICA, was de drijvende kracht achter de ‘Big Start’ van de Giro in Israël, nadat hij een aanzienlijk deel van het racebudget had gefinancierd. ICA’s beste prestatie in de Giro werd opgetekend in de 18e etappe, toen de Spaanse rijder Ruben Plaza op de tweede plaats eindigde. Drie dagen later, toen het team de Giro in Rome voltooide, werd Guy Sagiv de allereerste Israëlische wielrenner die een grote ronde voltooide.

In 2019, in zijn vijfde seizoen van zijn bestaan, breidde ICA zijn teamrooster uit tot 30 rijders en zette een raceprogramma op dat meer dan 250 racedagen over de hele wereld heeft overschreden. Het team werd uitgenodigd om deel te nemen aan de Giro d’Italia in mei 2019 en zal voor het eerst optreden in de Ronde van Californië.

De teameigenaren, Ron Baron en Sylvan Adams, hebben het team als doel gesteld om deel te nemen aan ’s werelds grootste races, waaronder de Tour de France, om een ​​nieuwe generatie Israëlische wielrenners te blijven inspireren en ontwikkelen. In januari 2019 opende het team drie speciale wielerprogramma’s voor jongeren in Israël en vormde een jeugdwielerploeg in het Arabische dorp Shfaram.

Om jonge Israëlische wielrenners verder te ontwikkelen, heeft ICA een ontwikkelingsteam met een selecte groep van onder-23 rijders. Ze hebben ook een speciaal partnerschap gesloten met een van de leidende Franse amateurteams – Côte d’Armor – waardoor de jonge rijders van het ontwikkelingsteam in Frankrijk kunnen racen en waardevolle ervaring opdoen in het buitenland.

In oktober 2019 voltooide ICA de overname van UCI World Tour-team Katusha-Alpecin, inclusief de UCI WorldTour-licentie. Als gevolg hiervan zou ICA een UCI World Tour-team worden, in afwachting van de goedkeuring van de UCI. De UCI keurde de promotie van het team naar de World Tour-status in december van dat jaar goed, en het team veranderde vervolgens zijn naam in Israel Start Up Nation.

De vroegere naam Israel Cycling Academy werd de naam van de ontwikkelingsploeg op continentaal niveau van het team. In juli 2020 werd aangekondigd dat Chris Froome, de 7-voudige Grand Tour-winnaar, voor het seizoen 2021 bij het team zou komen.


Bronnen:

♦ naar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.