Niets doen heeft het antisemitisme genormaliseerd en de dreiging doen toenemen

Antisemitisme is een oud probleem. Gedurende de joodse geschiedenis in de diaspora ontbrak het joden aan de macht en middelen om van alles te doen om de jodenhaat te bestrijden, behalve dan het te veroordelen.

Tegenwoordig hebben Amerikaanse joden zich echter gevestigd als een van de meest succesvolle immigrantengemeenschappen in het land. Maar ondanks het toenemende antisemitisme hebben ze er weinig aan gedaan om het te bestrijden. In plaats daarvan hebben ze zich alleen geconcentreerd op het documenteren van, informeren over en respectvol bezwaar maken tegen antisemitische daden nadat ze hebben plaatsgevonden.

Niets doen heeft het antisemitisme genormaliseerd en de dreiging doen toenemen. Jodenhaat is verschoonbaar en bijna mainstream geworden in Amerika. De afgelopen maanden hebben we het bijvoorbeeld zien trending onder beroemdheden en atleten. Wanneer ze met deze haat worden geconfronteerd, blijven veel te veel mensen in onze gemeenschap stil.

Omdat joden het directe doelwit zijn van antisemitisme, beschouwen andere Amerikanen jodenhaat als een joods probleem. Maar aangezien Amerikaanse joden weinig doen om deze onverdraagzaamheid te bestrijden, vragen niet-joden zich af: waarom zouden we deze strijd leiden? Het is duidelijk dat het definiëren van antisemitisme als een Joods probleem een ​​verloren voorstel is.

Joods-Amerikanen gaan niet in het offensief om antisemitisme te stoppen, en niet-joodse Amerikanen zullen geen strijd voeren voor degenen die niet de moed hebben om voor zichzelf op te komen. Joods-Amerikaanse organisaties die zich inzetten voor de strijd tegen antisemitisme bestaan ​​al meer dan 100 jaar, maar het probleem is alleen maar erger geworden.

Bijna alle middelen die door de Joods-Amerikaanse gemeenschap worden geïnvesteerd om de Jodenhaat aan te pakken, zijn gericht op historisch onderwijs over onderwerpen als de Holocaust en het documenteren van incidenten van antisemitisme. Er worden nauwelijks middelen geïnvesteerd om antisemieten ter verantwoording te roepen en consequenties te creëren voor hun onverdraagzaamheid.

Frustratie maar passiviteit omvat de inadequate benadering van de Amerikaans-joodse gemeenschap. Er is verontwaardiging over de groeiende vijandigheid jegens Joodse studenten op universiteitscampussen, maar de Boycot, Desinvestering en Sancties (BDS) -beweging wint alleen maar aan kracht.

Er is verontwaardiging over het groeiende antisemitisme op sociale media, maar er is elke dag een nieuw schandaal. Er is verontwaardiging over de eerstejaarswetgevers Ilhan Omar (D-MN) en Rashida Tlaib (D-MI) voor het promoten van antisemitische tropen, maar ze zijn er vrijwel ongestraft mee weggekomen met slechts een lichte tik op de pols.

De islamo-linkse antisemitische alliantie
Een deel van deze passiviteit kan worden verklaard door het valse gevoel van veiligheid waaraan veel Amerikaanse Joden zich vastklampen, ondanks de alarmerende toename van haat en geweld tegen Joden in Amerika. Ze begrijpen echter niet dat antisemitisme niet alleen een probleem is voor Joden. Antisemitisme is een probleem voor alle Amerikanen en dreigt onze manier van leven te vernietigen.

Radicale groeperingen – radicaal links, radicaal rechts, radicale moslims en de radicale Afro-Amerikanen die voorstander zijn van Louis Farrakhan – lopen voorop bij de pogingen om de kernprincipes die ons land uitzonderlijk maken, uit te hollen. Met name het islamitisch-linkse bondgenootschap wint aan kracht.

Terwijl veel joodse en andere burgerrechtenorganisaties zich enkel richten op extreemrechtse blanke nationalisten als de belangrijkste generatoren van extremisme, treedt de islamo-linkse alliantie in het openbaar op als een zaak van sociale rechtvaardigheid, terwijl ze onze gemeenschappen en instellingen infiltreert en ondermijnt.

Gezamenlijk verwerpen deze radicale groeperingen de joods-christelijke waarden die de oprichting van ons land hebben ondersteund en alle minderheidsgemeenschappen in Amerika hebben beschermd, inclusief joden. Voorstanders van de islamo-linkse alliantie proberen de structuren en instellingen te ondermijnen die ons land open, democratisch en gezond houden, inclusief de familie-eenheid, bedrijven, gemeenschappen, religieuze instellingen, onpartijdige media, wetshandhaving, het leger en de rechtbanken.

De kanarie in de koolmijn
Toenemende antisemitische aanvallen en het uiten van haat in het openbaar zijn een proef voor wat er gaat komen van deze radicale bewegingen. Jarenlang hebben Joden deze haat ontvangen. Als we echt klaar zijn om het te overwinnen, moeten we stoppen met het slachtoffer te spelen en dit samen met andere Amerikanen frontaal te bestrijden.

We zullen verliezen als joden en als Amerikanen als we onze voorgeschreven rol als offerkanarie in de kolenmijn blijven aanvaarden, in de hoop dat anderen het gevaar erkennen nadat het ons al geheel heeft verteerd. In plaats daarvan moeten we arenden zijn die naar de horizon kijken en bedreigingen detecteren ver voordat ze ons en ons land ernstig schaden.

Er zijn praktische maatregelen die we moeten nemen om in de aanval te gaan tegen antisemitisme. Ze omvatten:

 • (1) het onderzoeken en blootleggen van de radicale bewegingen die de verspreiding van deze haat voeden door hun netwerken, geldsporen en agenda’s te identificeren;
 • (2) het vergroten van de capaciteiten voor het delen van kennis die het Amerikaanse volk informeren over de bedreigingen en hen in staat stellen op te treden;
 • (3) de media verantwoordelijk houden volgens de normen van een eerlijke en vrije pers;
 • En (4) ondersteuning van wetgeving die de invloed van de haatbewegingen in onze instellingen aan banden legt.

Antisemitisme presenteren als een Joods probleem is een verloren voorstel geweest, omdat het niemand ertoe heeft aangezet er zinvolle actie tegen te ondernemen. In plaats van te klagen over het probleem, is het nu tijd voor alle Amerikanen om tegen deze haat en racisme te vechten en voor Joden om in de voorhoede van deze strijd te staan.

Onze geschiedenis en de steeds gevaarlijkere realiteit laten zien dat de onvervreemdbare rechten die de grondwet biedt niet als vanzelfsprekend kunnen worden beschouwd. We moeten vandaag vechten voor onze veiligheid en zekerheid, zodat wij en toekomstige generaties morgen vrij en trots kunnen blijven leven.

We moeten als dappere adelaars de toekomst tegemoet vliegen en Amerika bevrijden van de gevaren van antisemitisme en het extremisme dat het vertegenwoordigt.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Adam Milstein “Defining Antisemitism as a Jewish Problem Is a Lose-Lose Proposition” van 8 oktober 2020 op de site van The Algemeiner

2 gedachtes over “Niets doen heeft het antisemitisme genormaliseerd en de dreiging doen toenemen

 1. Joodse Amerikanen gaan niet in het offensief om Jodenhaat te stoppen?

  Dit is de understatement van het decennium!

  Amerikaanse Joden weigeren om het initiatief tegen Jodenhaat te nemen, bang als ze zijn om als niet échte Amerikaan en met een ‘dual loyalty te worden beschouwd.

  Wanneer US-Moslims deze dual loalty openlijk beleiden, worden ze hiervoor gecomplimenteert.

  Maar Joden zwijgen als ze besmeurd worden in de media!

  Joden steunen (nog steeds) de méést anti Israel president (Obama) die Israel PM als een loopjongen behandelde en Israel kwaad kon doen waar maar mogelijk.

  Joden blijven obstinaat ‘Democraat stemmen, de meest anti Israel partij van het land met leden die het predicaat Jodenhater met ere verdienen.

  Joden blijven meehuilen met de anti Trump wolven, de president die alléén maar goed voor Israel & Joden was.

  Joden zijn actief & voorvechters in de vele anti Israel NGO’s en begrijpen niet dat anti Israel anti Joods …..en tegen hen is.

  Het probleem van de Joden van Amerika is dat ze denken dat wanneer ze op vrijdagavond kippensoep met matzeballen eten, dit échte Joden van hen maakt.

  Het tragische is dat ze hun identiteit verloren zijn….ze worden niet als échte Amerikaan beschouwd, maar ook niet als échte Jood.

  Van hen is dan ook niet veel te verwachten.

  Het énige wat ze uit de droom kan helpen is wanneer de Jodenhaat nog een paar tandjes zal bijsteken…….en gezien de situatie & hun slappe houding zal dit geen probleem zijn.

  Tot de serieuze klappen vallen omdat ze progressief, liberaal…..maar vooral Joods zijn zal dit niet te lang op zich laten wachten.

  Als je jezelf niet respecteert zal niemand anders het doen….en zo is het anti Joden zaadje (wat er altijd is geweest), uitgegroeid tot een stevige anti Joodse boom met takken & tentakels.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.