Peter Beinart, The New York Times en de komende campagne om Israël te elimineren

Het recente nieuws dat Peter Beinart is ingehuurd als een bijdragende opinieschrijver voor The New York Times was niet schokkend, maar het is een onheilspellend waarschuwingssignaal.

Dit komt omdat Beinart duidelijk de baan kreeg vanwege een opiniestuk dat hij enkele maanden geleden schreef, waarin hij expliciet opriep tot het einde van de staat Israël. Hoewel het artikel badend in de pathos-beladen taal van het moderne progressivisme, maakte het volkomen duidelijk wat Beinart uit naïviteit of boosaardigheid bepleitte:

Het is tijd om de traditionele tweestatenoplossing te verlaten en het doel van gelijke rechten voor joden en Palestijnen te omarmen. Het is tijd om je een Joods huis voor te stellen dat geen Joodse staat is.

Het artikel veroorzaakte niet voor niets wat ophef. Zoals een Israëlische schrijver het mij in het Hebreeuws beschreef, was hier de meest dominante krant in Amerika, met enorme invloed op het openbare discours, die naar de medina van l’chasel riep – om een ​​natie te elimineren. Dit soort openlijk racisme in zo’n krachtig mediakanaal was welhaast ongekend.

Maar het was ook nog meer dan dat.

Dit werd sterk aangegeven door de reactie op het artikel. Het kreeg natuurlijk lof van de gebruikelijke verdachten (the usual suspects), met name degenen die zich al voor eliminatie hadden verklaard. Maar het werd ook geprezen door Ben Rhodes, een mislukte romanschrijver die, door een vreemde osmose, de architect was geworden van het buitenlandse beleid van voormalig president Barack Obama; dat hij helaas neerpende als een mislukte romanschrijver.

Rhodes noemde Beinart ‘dapper’ en ‘bedachtzaam’ en beweerde dat zijn critici ‘oneerlijke en decennia oude praatpunten’ gebruikten. Samen met Rhodes was de Times zelf, die het artikel zwaar op de markt bracht, en Beinart een hele podcastaflevering gaf om zijn beweringen te herhalen.

En natuurlijk is Beinart nu officieel geïnstalleerd als de keizer van het antizionisme van The Times. Het geheel leek zoiets als een proefballon, een openingssalvo, het begin van een georganiseerde campagne. Omdat dit soort dingen gewoonweg niet gebeurt in de wereld van politiek en vakmanschap zonder voorafgaande coördinatie.

Het is hoogst onwaarschijnlijk dat de redactie van Rhodes en The Times spontaan reageerde op een van Beinarts willekeurige overpeinzingen. Het is veel waarschijnlijker dat het hele ding al klaar was voordat Beinart het zelfs maar schreef. En er is weinig twijfel over dat er nog meer zullen volgen.

Beinart zal uiteindelijk een boek schrijven waarin de uitroeiing van Israël wordt geprezen. Het zal worden geprezen door The Times en de talrijke onafhankelijke denkers die plichtsgetrouw herhalen wat The Times zegt. Mediakanalen zullen meeslepende interviews houden met Beinart en zijn boek onderschrijven. En antizionistische activisten zullen het grijpen als een heilige relikwie. En dit alles zal zoveel mogelijk van tevoren worden uitgewerkt.

Het doel van deze campagne is duidelijk: het idee van het elimineren van een natie normaliseren en mainstreamen. Het is om een ​​beslissende meerderheid van de Amerikanen ervan te overtuigen dat het een goede, morele zaak zou zijn als een natie van acht miljoen mensen zou verdwijnen. De Protocollen van de Wijzen van Zion werden ooit een ‘bevel tot genocide’ genoemd. Nu wordt er een nieuwe marsorder geschreven.

Plaatje hierboven: Cartoon getiteld ‘Dámon Geld’ (Joodse gelddemoon) gepubliceerd in november 1937 in het Duitse antisemitische blad Der Stürmer, dat gerund werd door nazikopstuk Julius Streicher. Na de oorlog werd hij gevonnist op het Proces van Nurenberg voor het systematisch aanzetten tot Jodenhaat en voor die (en andere) feiten op 16 oktober 1946 opgehangen.

En het is duidelijk dat deze campagne Joden op de voorgrond zal duwen. Het is geen toeval dat Beinart en Rhodes Joods zijn, en dat ze samenwerkten bij het afvuren van het eerste schot. Dit geeft aan dat de campagne ook op Joden gericht zal zijn. Het zal proberen ons ervan te overtuigen het zionisme te verlaten. Met andere woorden, om ons ervan te overtuigen dat we het niet verdienen om te leven.

Daar is een heel goede reden voor. In de jaren zeventig had de voormalige chef van de Israëlische luchtmacht, Benny Peled, een opmerkelijk inzicht. Hij zei in een interview:

Onze vijanden moesten de ingrediënten van onze kracht onderzoeken, en ze ontdekten natuurlijk datgene wat we op volle kracht hebben geroepen: dat onze kracht onze geest is. En ze besloten dat aan te vallen. Het sterkste wapen van het Joodse volk.

De nieuwe campagne om Israël en het zionisme te elimineren is niets anders dan dat: een poging om de Joodse geest te vernietigen. En het moet zo zijn. Omdat degenen die voor eliminatie pleiten niet dom zijn. Ze weten heel goed dat Israël sterk is en sterker wordt, en dat doet het heel snel. Ze kunnen het niet in het vlees elimineren, maar ze kunnen, of ze kunnen tenminste proberen, het in de geest te elimineren.

Maar het ironische is dat ze, wat hun fantasieën ook mogen zijn, niet kunnen winnen. Ik zeg dit niet uit hoogmoed of chauvinisme. Het is een kwestie van historisch record. De joodse geest, als je dat zo mag noemen, heeft aanslagen veel gruwelijker weerstaan ​​dan alles wat Beinart, Rhodes of de Times maar konden bedenken.

Als we hebben overleefd wat we al hebben overleefd, kunnen we hen zeker overleven. De onheilspellende vraag is echter hoeveel schade ze in de tussentijd kunnen aanrichten. Als het historische record ons iets leert, is het helaas dat de schade behoorlijk aanzienlijk kan zijn. We moeten niet wegkijken van wat er komt, en we moeten ons voorbereiden om het onder ogen te zien.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Benjamin Kerstein “Peter Beinart, the New York Times and the Coming Campaign to Eliminate Israel” van 7 oktober 2020 op de site van The Algemeiner

♦ naar een artikel van EoZ “Saudi Arabia is less antisemitic than the @NYTimes” van 7 oktober 2020 op de site van Elder of Ziyon

2 gedachtes over “Peter Beinart, The New York Times en de komende campagne om Israël te elimineren

  1. Joodse ‘progressieven’ die als uithangbord worden gebruikt door Jodenhaters & co om anti Joodse/Israel propaganda te ventileren.

    Het zwakke punt van deze Joodse idioten is hun angst om niet als échte Amerikaan te worden aangezien…….iets dat goed gebruikt word door de Anti Joden brigades.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.