Saoedi-Arabië is minder antisemitisch dan de @NYTimes

Plaatje hierboven: New York, 29 april 2019. Demonstranten verzamelden zich buiten de kantoren van The New York Times, nadat een zoveelste antisemitisch schandaal aan het licht kwam bij  de linkse The New York Times [beeldbron: NYP]

Een artikel van 6 oktober 2020 uit The New York Times:

In een verrassende monoloog op televisie beschuldigde een hooggeplaatst lid van de Saoedische koninklijke familie en voormalig ambassadeur in Washington de Palestijnse leiders van het verraden van hun volk, een teken van een erosie van de Saoedische steun voor een kwestie die lang als heilig werd beschouwd. … Prins Bandar bood een uitgebreide en selectieve geschiedenis van de Palestijnse strijd en zei dat de Palestijnen ‘altijd wedden op de verliezende partij.’ Zijn onderzoek, afgewisseld met archiefbeelden en beeldmateriaal, citeerde de contacten tussen Haj Amin al-Husseini, de grootmoefti van Jeruzalem en een vroege Palestijnse nationalistische leider, en de nazi’s in de jaren dertig, en voegde eraan toe: ‘we weten allemaal wat er met Adolf Hitler is gebeurd en Duitsland.’ Hoewel er brede overeenstemming bestaat dat de al-Husseini samenwerkte met de nazi’s tegen het zionisme, verschillen historici van mening over de betekenis van zijn relatie met nazi-leiders.

Allereerst vonden de contacten van de Moefti met de nazi’s plaats tijdens de Holocaust in de jaren veertig, niet in de jaren dertig. Zelfs de foto van Hitler en de Mufti die de NYT publiceerde, was van een bijeenkomst in 1941.

Ten tweede was de moefti zijn hele leven een hondsdolle antisemiet. Hij was niet tegen ‘zionisme’, maar tegen de joden – net als de nazi’s waarmee hij samenwerkte. De New York Times houdt zich bezig met het minimaliseren van de Holocaust.

Het US Holocaust Museum vat de antisemitische uitspraken van de Moefti op de nazi-radio samen:

Al-Husayni sprak vaak over een ‘wereldwijde Joodse samenzwering‘ die de Britse en Amerikaanse regeringen controleerde en het Sovjetcommunisme sponsorde. Hij voerde aan dat het ‘wereldjodendom’ erop gericht was Palestina, een heilig religieus en cultureel centrum van de Arabische en moslimwereld, te infiltreren en te onderwerpen als een pleisterplaats voor de verovering van alle Arabische landen. In zijn visie op de wereld waren de Joden van plan Arabieren tot slaaf te maken en uit te buiten, hun land te veroveren, hun rijkdom te onteigenen, hun moslimgeloof te ondermijnen en het morele weefsel van hun samenleving te corrumperen. Hij bestempelde de joden als de vijand van de islam en gebruikte grove racistische terminologie om joden en joods gedrag weer te geven, vooral omdat hij in 1943 en 1944 een nauwere band met de SS smeedde. Hij beschreef joden als personen met onveranderlijke eigenschappen en gedragingen. Af en toe vergeleek hij Joodsheid met besmettelijke ziekten en Joden met microben of bacillen. In ten minste één toespraak die aan hem werd toegeschreven, pleitte hij ervoor om Joden te doden waar Arabieren ze ook aantroffen. Hij pleitte er consequent voor om het Joodse thuisland uit Palestina te ‘verwijderen’ en, bij gelegenheid, elke Jood uit Palestina en andere Arabische landen te verdrijven.

Zelfs tijdens die ontmoeting met Hitler werd het woord ‘zionist’ nooit gebruikt – alleen ‘Joden’:

[Mufti:] De Arabieren waren Duitsland’s natuurlijke vrienden omdat ze dezelfde vijanden hadden als Duitsland, namelijk de Engelsen, de Joden en de communisten … De Arabieren zouden voor Duitsland nuttiger kunnen zijn als bondgenoten dan op het eerste gezicht lijkt, zowel om geografische redenen als vanwege het lijden dat hen door de Engelsen en de Joden is aangedaan. De Führer antwoordde dat de fundamentele houding van Duitsland ten aanzien van deze kwesties, zoals de Mufti zelf al had verklaard, duidelijk was. Duitsland stond voor een compromisloze oorlog tegen de Joden. Dat omvatte natuurlijk actieve oppositie tegen het Joodse nationale huis in Palestina, dat niets anders was dan een centrum, in de vorm van een staat, voor de uitoefening van destructieve invloed door Joodse belangen. Duitsland was zich er ook van bewust dat de bewering dat de joden de functies van economische pioniers in Palestina vervulden, een leugen was. Het werk daar werd alleen door de Arabieren gedaan, niet door de Joden. Duitsland besloot stap voor stap de ene Europese natie na de andere te vragen zijn joodse probleem op te lossen, en op het juiste moment ook een soortgelijke oproep te richten aan niet-Europese naties.

Hitlers verzet tegen een Joodse staat kwam rechtstreeks voort uit zijn haat voor Joden – precies zoals de Mufti. De moefti is een held voor Palestijnen en wordt beschouwd als hun eerste leider. Het verband tussen antisemitisme en antizionisme is nooit duidelijker geweest dan deze woorden van Adolf Hitler.

De Saoedische koninklijke familie noteerde nauwkeurig de fouten van Palestijnen, waaronder hun bondgenootschap met Hitler. De New York Times probeert die banden vervolgens te bagatelliseren als louter ‘antizionistisch’. Wat een grap is de New York Times geworden.


Bronnen:

♦ naar een artikel van EoZ “Saudi Arabia is less antisemitic than the @NYTimes” van 7 oktober 2020 op de site van Elder of Ziyon

♦ naar een artikel van Benjamin Kerstein “Peter Beinart, the New York Times and the Coming Campaign to Eliminate Israel” van 7 oktober 2020 op de site van The Algemeiner

♦ naar een artikelFull official record: What the mufti said to Hitler” van 21 oktober 2015 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikelHajj Amin al-Husayni: wartime propagandist” op de site van The United States Holocaust Memorial Museum (USHMM)

Een gedachte over “Saoedi-Arabië is minder antisemitisch dan de @NYTimes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.