Macron van Frankrijk stelt voor dat Israël een langdurig wapenbestand ondertekent met Hezbollah

Plaatje hierboven: President Macron streeft naar een ‘Franse Oplossing’ en riep op tot een ‘nieuwe politieke orde’ toen hij op 6 augustus 2020 de geteisterde Libanese hoofdstad Beiroet bezocht. Wellicht droomde hij heimelijk van het herstel van het Franse Mandaat voor Syrië en Libanon (1923-1946) [beeldbron: Deutsche Welle]

Macron van Frankrijk stelt voor dat Israël een langdurig staakt-het-vuren tekent met Hezbollah. Frankrijk stelt voor om parallelle gesprekken te voeren tot ongekende onderhandelingen tussen Libanon en Israël over de zeegrens. Hezbollah-leider Nasrallah zou naar verluidt positief staan tegenover het Franse voorstel.

Volgens een rapport van dinsdag in de Koeweitse krant Al-Jarida, bood de Franse president Emmanuel Macron aan om een ​​staakt-het-vuren-deal tussen Israël en Hezbollah te sluiten. Dit voorstel volgde na Frans onderzoek naar het standpunt van de sjiitische terroristische organisatie over de kwestie. Hezbollah is namelijk ook een Libanese politieke partij, compleet met zetels in het parlement.

Volgens een bron die bekend is met het aanbod, stelde Frankrijk voor om parallelle gesprekken te voeren naar aanleiding van de door de VS bemiddelde gesprekken tussen Libanon en Israël over hun maritieme grens.

Frankrijk gelooft dat Hezbollah’s secretaris-generaal Hassan Nasrallah het idee positief vond, aldus de krant. Macron hoopt dat dit naar verluidt zal leiden tot een vermindering van de wapens van Hezbollah, zodat de organisatie meer als een politieke partij kan opereren.

De bron zei dat de VS interesse toonden in het initiatief van Macron voor Libanon om Libanon in staat te stellen een vredesakkoord te sluiten met de Joodse staat na het afbakenen van de grenzen. Libanese parlementsleden kondigden de door de VS bemiddelde gesprekken over de zeegrens van het land met Israël op 1 oktober aan.

Libanese functionarissen hebben lang beweerd dat Israëls offshore-boringen hun soevereiniteit schonden, en Israëlische militaire functionarissen hebben voorgesteld het probleem diplomatiek op te lossen om de druk op de Israel Defense Forces (IDF) te verminderen. Elke offshore-boring in het gebied moet worden beschermd door de IDF vanwege de nabijheid van vijandige troepen in Libanon.

Intussen Hezbollah in Beiroet:
Sieg Heil! Sieg Heil! Heil Hassan Nasrallah!


Bronnen:

♦ naar een artikel “Report: France’s Macron proposes Israel sign long-term ceasefire with Hezbollah” van 7 oktober 2020 op de site van Ynet News

♦ naar een artikelReport: France’s Macron proposed Israel sign long-term ceasefire with Hezbollah” van 7 oktober 2020 op de site van i24News

2 gedachtes over “Macron van Frankrijk stelt voor dat Israël een langdurig wapenbestand ondertekent met Hezbollah

 1. Macron,het is ook een mafklapper van het zuiverste water !!
  Met terroristen onderhandel je niet die vernietig je !

  Geliked door 1 persoon

 2. Macron, de megalomane president van het tot over de oren in de schulden zittende Frankrijk wil vrede maken tussen Hezbollah & Israel (US Style) om zijn eigen 25% approval rating & eigenwaarde weer wat op te krikken.

  Hiervoor zou Israel een langdurig wapenbestand moeten tekenen met deze Libnanese terreurbende…..die zich daar natuurlijk aan gaat houden zoals aan alle voorafgaande bestanden…..LOL

  Het zou dus een pak logischer zijn voor Macron om éérst de problemen in eigen land op te lossen….tenslotte is hij daar verkozen en niet in Libanon of Israel.

  Maar ja, we hebben het te doen met Macron, de über megalomaan van Parijs, iemand die blijkbaar zijn eigen tekortkomingen niet kent.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.