Belgische Liga tegen Antisemitisme bezorgd om bedenkelijke samenstelling regering De Croo I

Plaatje hierboven: De mythe van de ‘Joodse Lobby’ wordt verspreid door de Belgische staatsomroep VRT NWS en nevenzenders. Dagelijks kijken meer dan een miljoen Vlamingen naar de Israël-hetze (lees: verdoken Jodenhaat) van de openbare Vlaamse VRT [beeldbron]

De Belgische Liga tegen Antisemitisme (LBCA) verwelkomt de vorming van een nieuwe volwaardige regering na een politieke crisis van meer dan 600 dagen. Naast deze prestatie maakt ze zich ernstig zorgen omtrent de toewijzing van bepaalde minister portefeuilles.

De LBCA is vooral verontrust over de benoeming van Vincent Van Quickenborne tot vice-premier en minister van Justitie, wetende dat hij zich op 27 februari 2020 schuldig maakte aan de volgende antisemitische tweet: De Joodse lobby draait overuren dezer dagen. Na Aalst, nu Washington.”

De LBCA merkt op dat deze laatste de meest afgezaagde antisemitische terminologie (“Joodse lobby”) gebruikt om de veroordeling door de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken van de antisemitische excessen van het carnaval in Aalst te stigmatiseren alsook de aanvallen van de Amerikaanse democratische verkiezingskandidaat Bernie Sanders tegen de Israëlische premier extra in de verf te zetten.

Door zijn toevlucht te nemen tot de fantasmische ‘Joodse lobby’ om de uitspraken van een Israëlische minister aan de kaak te stellen, legt Vincent Van Quickenborne de link tussen traditioneel antisemitisme en hedendaags antisemitisme.

Als zodanig herinnert de LBCA aan de ontmoetingen van Vincent Van Quickenborne in 2002 met de hoofden van de leiders van de terreurorganisatie Hamas (die verwijst naar de Protocollen van de Elders of Zion in haar handvest) en van Hezbollah (die door de straten van Beiroet marcheert onder het uitbrengen van de Nazi-groet), beide gewijd aan de uitroeiing van de Joodse staat.

Bovendien wordt de LBCA uitgedaagd door de keuze van een vertegenwoordiger van de Ecolo-partij, Sarah Schlitz, om de functie van staatssecretaris voor gelijke kansen te bekleden, onder meer belast met de strijd tegen antisemitisme.

De recente geschiedenis heeft inderdaad ruimschoots de verontrustende zelfgenoegzaamheid aangetoond van deze politieke formatie in het licht van de plaag van het hedendaagse antisemitisme ( vgl. LBCA-persbericht van 23 mei 2019, “Groen, de worm zit in de vrucht” ). .

De LBCA haalt uit het Trainersrapport op dat “de regering zich vastberaden zal inzetten om alle vormen van discriminatie te verminderen” . De LBCA verwacht niet minder.


Bronnen:

♦ naar een artikelGouvernement De Croo: Un casting inquiétant” van 6 oktober 2020 op de site van de Belgische Liga tegen Antisemitisme (LBCA)

♦ naar een artikel “Un responsable politique belge accusé d’antisémitisme” van 2 maart 2020 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikel van Eli Nahum “Belgian MP denounces ‘Jewish Lobby’ in wake of antisemitic Aalst carnival” van 29 februari 2020 op de site van Monitoring Anisemitism Worldwide

♦ naar een artikel “Open brief aan premier De Croo: “Hernieuw de band met Israël” van 2 oktober 2020 en een artikel “Kritiek op kabinet De Croo voor subsidiëring Palestijns ‘haatonderwijs’” van 27 juni 2018 op de site van Joods Actueel Magazine

♦ naar een artikel van Martin Banks “Controversy over Relations Between Belgium and Israel” van oktober 2019 op de site van EU Political Report

Een gedachte over “Belgische Liga tegen Antisemitisme bezorgd om bedenkelijke samenstelling regering De Croo I

  1. De Antisemieten zijn geinstalleerd, gaan hun mening écht niet bijstellen en daar is dus niets meer aan te veranderen ””ook niet door de Joodse Lobby en dus is het nu wachten tot de 7 partijen hun eigen puntjes weer op de politiek i gaan zetten.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.