Terrorist van de Saladin Brigades voor de rechter voor het afvuren van raketten naar Israël

Plaatje hierboven: Leden van de Gazaanse al-Nasser Salah al-Din Brigades aka de Saladin Brigades, het moordeskader van de Volks Verzetcomités  (PRC), vuren enkele raketten af vanuit Gaza naar willekeurige burgerdoelwitten in zuidelijk Israël [beeldbron: Safa]

Het Southern District Attorney’s Office heeft vandaag een aanklacht ingediend bij de Districtrechtbank van Beersjeba tegen de Palestijnse terrorist, de 24-jarige  Salem Abu Daher. Daher is een lid van de Saladin Brigades, het moordeskader van de Volksverzet Comités (PRC).

Abu Daher vuurde raketten af ​​op Israël en infiltreerde ongeveer een maand geleden in Israëlisch grondgebied In het Kissufim-gebied met als doel een aanval uit te voeren op IDF-troepen met een explosief van ongeveer 8 kg en een mes op zijn lichaam.

De aanklacht schrijft aan Abu Daher vier beschuldigingen toe van het plegen van verschillende misdrijven van poging tot moord, zijnde een terreurdaad, samenzwering tot het plegen van een misdaad (terreurdaad), gewapende infiltratie en misdrijven onder de Antiterreurwet van lidmaatschap van een terreurorganisatie inclusief een militaire training met als doel de veiligheid van de staat Israël te schaden.

Volgens de feiten van de aanklacht meldde Abu Daher zich in 2017 bij de zogenaamde Saladin Brigades, de militaire tak van de Verzetscomités. Na ongeveer een jaar en gedurende enkele maanden was hij lid van de Al Quds Brigades, de stootgroep van de (Palestijnse) Islamitische Jihad (PIJ), en keerde daarna, tot aan zijn arrestatie, terug naar het lidmaatschap van de Verzetscomités.

In december 2017, een paar dagen nadat de Amerikaanse president Donald Trump Jeruzalem had aangekondigd als de hoofdstad van Israël, werd Abu Daher benaderd door een agent van de Al Qassam Brigades (Hamas) en bood aan om raketten naar Israël te lanceren om zoveel mogelijk Israëlische burgers te raken en te doden. Abu Daher stemde in en heeft bij twee gelegenheden, samen met andere agenten, 107-type raketten voorbereid, de lanceerinrichting geactiveerd met behulp van een timer en de raketten op Israël afgevuurd.

De aanklacht luidt verder dat Abu Daher tegen mei van dit jaar besloot een zelfmoord uit te voeren op de omheining in het Kissufim-gebied om martelaar te worden, en later sloten twee van zijn handlangers zich bij het plan aan. Abu Daher was uitgerust met een explosief, getraind en gestuurd om een ​​gebied te observeren dat voor de aanval was geselecteerd.

Een week voor zijn arrestatie droeg hij het explosief op zijn lichaam, maar merkte een IDF-drone op die vanuit de lucht observeerde, verstopte zich in een olijfgaard en besloot te wachten. Op 2 september van dit jaar omgordde Abu Daher zich opnieuw met de lading, die 7-8 kg woog, en die met riemen aan zijn lichaam was vastgemaakt, zodat het niet te zien was dat hij een verdacht voorwerp vasthield, en plaatste de batterij waarmee hij de lading zou opblazen in een nabijgelegen wadi.

Een ontsteker en een kabel waren ook in zijn bezit, terwijl het plan was om ze aan te sluiten op de lading nadat hij het hek was overgestoken, de lading aan de oostelijke kant van het hek te plaatsen waar IDF-soldaten passeren, en terug te keren naar de batterij om vandaar de lading tot ontploffing te brengen. De twee handlangers van Abu Daher moesten achterblijven, observeren en dekking bieden bij IDF-troepen in het geval van een confrontatie.

’s Avonds bereikte Abu Daher het hek en stak het door een opening terwijl hij de lading op zijn lichaam droeg om de lading met behulp van een mes te begraven, toen hij ontdekte dat de kabel en de ontsteker die aan de lading waren vastgemaakt er blijkbaar onderweg was afgevallen.

Op dat moment zagen IDF-troepen Abu Daher naar het hek komen en naderden hem. Abu Daher hoorde de stemmen van IDF-soldaten, gooide toen het explosieve apparaat en verstopte zich, maar de IDF-soldaten die ter plaatse arriveerden, vonden hem en arresteerden hem, met het explosief en het mes naast hem. Het parket probeert Abu Daher vast te houden tot het einde van de gerechtelijke procedure tegen hem.

Logo’s van een aantal Palestijnse terreurgroepen die Gaza ‘rijk’ is
Hun gemeenschappelijk doel?
Zoveel mogelijk Joden vermoorden en Israël vernietigen

Saladin Brigades
De Al-Nasser Salah al-Deen Brigades (Saladin Brigades), is het moordeskader van de terreurorganisatie gekend als de Volksverzet Comités (PRC). Zij beschouwen héél het grondgebied van Israël als “bezet Palestijns gebied”, net zoals overigens Hamas en Islamitische Jihad dat ook doen evenals het ander dozijn gelieerde terreurorganisaties in de Gazastrook.

De Saladin Brigades namen ondermeer deel aan Operatie Dispersieve Illusie, die resulteerde in de ontvoering in juni 2006 van de Israëlische soldaat korporaal Gilad Shalit, die na 5 ¼ jaar gijzeling in oktober 2011 werd vrijgelaten in ruil voor 1027 Palestijnse terroristen en massamoordenaars. De groep is tevens gekend voor het uitschakelen van een Merkava tank van het Israëlische Leger (IDF).

De Saladin Brigades waren bijzonder actief in de drie opeenvolgende conflicten met Israël (tussen 2008 en 2014) die door Hamas werden georganiseerd. Enkele commandanten van de Nasser Brigades, Imad Hammad en Kamal al-Nairab, werden gedood op 18 augustus 2011 tijdens een luchtaanval van de IAF op Rafah, een Palestijnse stad in het zuiden van de Gazastrook aan de grens met Egypte.

Plaatje hierboven: De Saladin Brigades op training maar eerst wat inspiratie opdoen uit de Koran, het handboek van de Palestijnse jihadist …. [beeldbron: Safa]

vrouw-rpgPlaatje hierboven en onder: Zowel vrouwen als kinderen zijn goed vertegenwoordigd in de Saladin Brigades van de Palestijnse Volksverzet Comités (PRC) zoals hierboven twee brigadisten die een raketlanceerder (RPG) hanteren en hieronder gaan de kids van de PRC mee op training [beeldbron: Safa]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Mordechai Sones “Saladin Brigade operative charged with firing missiles at south” van 6 oktober 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelApprehended Gaza Infiltrators: Hamas Military Wing Encouraging Violence and Terrorism in the Gaza Strip Fence Area” van 14 mei 2018 op de site van Shabak

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.