Palestijnen gokken altijd op het verkeerde paard en betalen daar een prijs voor

De voormalige hoofd van de inlichtingendienst en ambassadeur van Saudi-Arabië in de Verenigde Staten, Prins Bandar bin Sultan bin Abdulaziz, veroordeelde de Palestijnse leiders omdat ze kritiek hadden op het besluit van sommige Golfstaten om de banden met Israël te normaliseren.

In een interview met de Saoedische televisie van Al Arabiya op maandag bestempelde de prins de kritiek van de Palestijnen als een ‘over de schreef’ en ‘verwerpelijk discours’. In het eerste deel van een driedelige uitzending van het interview zei de Saoedische prins:

De Palestijnse zaak is een rechtvaardige zaak, maar haar voorstanders zijn mislukkelingen, en de Israëlische zaak is onrechtvaardig, maar haar voorstanders hebben bewezen succesvol te zijn. Dat is een samenvatting van de gebeurtenissen van de afgelopen 70 of 75 jaar. Er is iets dat de opeenvolgende Palestijnse leiders historisch gemeen hebben: ze wedden altijd op de verliezende kant, en dat heeft een prijs. 

De Verenigde Arabische Emiraten tekenden in augustus een historische deal om de betrekkingen met Israël te normaliseren, en de Golfstaat Bahrein, een hechte Saoedische bondgenoot, volgde in september.

Palestijnen vrezen dat de maatregelen een al lang bestaand Arabisch vredesinitiatief zullen verzwakken dat oproept tot aanvaarding door Israël van de Palestijnse staat in ruil voor normale betrekkingen met Arabische staten.

PA-president Mahmoud Abbas zei dat de Palestijnse leiders het besluit van de VAE als ‘verraad’ beschouwen. De ervaren Palestijnse onderhandelaar Hanan Ashrawi zei dat de deal ‘een complete uitverkoop’ was.

Saudi-Arabië, de geboorteplaats van de islam, heeft niet direct gereageerd op de normalisatieovereenkomsten, maar heeft gezegd dat het zich blijft inzetten voor vrede op basis van het Arabische vredesinitiatief.

Prins Bandar wees op de decennialange steun van opeenvolgende Saoedische koningen aan de Palestijnse zaak en zei dat het Palestijnse volk moet onthouden dat het koninkrijk er altijd is geweest om hen hulp en advies te bieden:

Dit ondermaatse niveau van discours is niet wat we verwachten van ambtenaren die wereldwijde steun voor hun zaak willen krijgen.

Hoewel niet wordt verwacht dat Saudi-Arabië het voorbeeld van zijn bondgenoten in de Golf zal volgen, geloven experts en diplomaten dat het koninkrijk het publieke discours over Israël is gaan verschuiven.

De dochter van prins Bandar, prinses Reema bint Bandar, is de huidige Saoedische ambassadeur in de Verenigde Staten. Zij is daarmee ook de eerste vrouwelijke ambassadrice ooit van Saoedi-Arabië.

Welcome to the 21st century princess Reema!


Bronnen:

♦ naar een artikelPalestinians always bet on the losing side and that comes at a price‘ van 6 oktober 2020 op de site van Israel Hayom

♦ naar een artikelFormer Saudi spy chief: Palestinian leaders have been ‘failures’ for 70 years” van 6 oktober 2020 op de site van The Times of Israel

Een gedachte over “Palestijnen gokken altijd op het verkeerde paard en betalen daar een prijs voor

  1. Iemand zou ze moeten leren dat gokken ALTIJD verkeerd is.

    Feitenkennis is waar het om draait!

    Probleem is dat met feiten het hele palestijnen scenario de prullemant in verdwijnt……en daarmee de $$$$$.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.