De Britse omroep BBC trekt ten oorlog tegen de Joden van Jeruzalem

Roman Abramovich is een leidende stem geweest in de strijd van het VK tegen Antisemitisme. Abramovich is ook een trotse zionistische jood.

Een rijke, trotse, zionistische jood die antisemitisme bestrijdt – wat kunnen de Britste staatsomroep BBC en The Guardian nog meer haten? Aan de andere kant van dit argument zijn de BBC en de Guardian twee mediakanalen die meer dan alle andere in de mainstream hebben gedaan om de strijd tegen antisemitisme te kleineren.

Beiden hebben zich voorovergebogen om een ​​stem te geven aan marginale en irrelevante Joodse stemmen – waardoor ze onherkenbaar werden versterkt totdat veel mensen werden misleid door te geloven dat ‘antizionistische Joden’ een leger waren dat even groot was als de ‘Raad van Afgevaardigden’.

Vergeet nooit de hardnekkige publicaties van brieven door de Guardian of de opname van JVL-stemmen op de BBC – het waren redactionele keuzes – geen ongelukken, noch een noodzaak. Beide outlets zijn ook geobsedeerd door Israël. Het is dus helemaal geen verrassing dat Roman Abramovich een doelwit is.

Het Panorama verhaal
BBC Arabic heeft een verhaal gemaakt over de financiering van de Stad van David. Het blijkt dat Roman Abramovich een grote financier is geweest van Elad – de ngo achter veel van de investeringen in de bijbelse stad. Shock horror – Een Jood investeert in Jeruzalem.

Het verhaal brak deze week op Panorama. Alle gebruikelijke uitstrijkjes waren aanwezig. In plaats van een jood die in Jeruzalem investeerde, was het ‘geheime financiering’, ‘verdreven Palestijnen’, ‘kolonisten’ en onzinnige propagandaberichten. De standaard misleidende tactieken werden ook toegepast, waarbij BBC Arabic een marginale Israëlische linkse politicus vond die beweerde dat hij ‘geschokt’ was voor de camera. Die politicus verliet 14 jaar geleden het toneel nadat zijn partij niet genoeg stemmen had gekregen om hem herkozen te zien worden.

Dit zijn echt wanhopige dingen. Joden die in Jeruzalem investeren, zijn als moslims die in Mekka investeren of katholieken in het Vaticaan. Het is geen verhaal. Het * enige * verschil is dat moslims in Mekka of katholieken in het Vaticaan kunnen doen wat ze willen – terwijl joden moeten vechten voor elke centimeter van Jeruzalem.

Tegen hen staat een gigantische, en ja, goed gefinancierde propaganda-industrie – waarvan de BBC duidelijk deel uitmaakt. BBC Arabic bracht hun eigen uitgebreide ‘ontmaskering’ uit, en terwijl ze struikelden over hun eigen anti-Israëlische vooringenomenheid, volgde de Guardian snel.

Camera UK, dat vooringenomenheid in de Britse media in de gaten houdt, heeft verschillende stukken die de BBC produceerde als resultaat van hun ‘onderzoek’ grondig verwijderd. Het is vermeldenswaard in hun artikel Camera highlight dat dit verre van de eerste keer is dat de BBC zich op het probleem heeft geconcentreerd.

Maar wat is het ware verhaal? Niet lang geleden was het ‘Arabische dorp Silwan’ een kleine nederzetting op de oostelijke rand van een heuvel aan de rand van de oude stad Jeruzalem. Het bouwen op de westelijke heuvelrug – in de ‘Stad van David’ begon in de jaren 1880 toen Joden daar land begonnen te kopen. Deze afbeelding, die alle lege ruimte laat zien, is uit 1865:

Een nieuw dorp, Kfar Hashiloach, werd gevormd, voornamelijk van Jemenitische joden die in de jaren 1880 waren aangekomen. De aankoop van Joodse grond nam toe en in 1910 werd de Joodse gemeenschap zelfs * GEDWONGEN * om meer grond te kopen – door het toenmalige hoofd van het Arabische dorp Silwan.

Wees niet zo verbaasd – Joden betaalden al het beschermingsgeld van het dorp, zodat hun begraafplaatsen niet zouden worden vernield. In de dagen vóór Israël werd Joodse bescherming vaak ‘tegen betaling’ geboden door lokale Arabieren. Een groot deel van het door Joden gekochte land werd gestolen toen Joden in de jaren dertig werden gedwongen het land uit te gaan vanwege aanhoudend Aran-geweld.

Arabische families trokken gewoon naar het vrijgekomen Joodse landgoed. Het is duidelijk dat tussen 1949 en 1967, toen Jordanië de macht had, de Joodse aanwezigheid volledig werd uitgewist. Toen Israël het land in 1967 heroverde, kwam het compleet met een nieuwe bevolking. Toen Joden een deel van hun oude bezittingen opnieuw begonnen te bevolken – zoals een plaatselijke synagoge – werden er stenen naar hen gegooid door lokale bewoners.

De Stad van David
Zittend aan de rand van de oude stad, en op een helling naast de Tempelberg, is het gebied een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen ter wereld. Op deze plaats zou de oorspronkelijke stad Jeruzalem – het Jeruzalem van koning David – liggen.

Er is meer over de historische betekenis in een video die zojuist is gepubliceerd door de Israel Advocacy Movement. In elk ander land ter wereld zou die mogelijkheid leiden tot een enorm, * onbetwist * archeologisch project. Alles bovenop zou moeten wijken. Verplichte inkooporders zouden worden verzonden met bewoners gecompenseerd en verplaatst.

Maar niet in Jeruzalem. Er zijn veel mensen in de wereld die het blootleggen van de Joodse geschiedenis van de stad misselijkmakend als een groot probleem beschouwen. Ze zijn ten oorlog gegaan – met de Joden – om te proberen elk ontwikkelings- of archeologisch werk te stoppen.

Terwijl de Joodse geschiedenis daaronder wordt blootgelegd, wordt de claim van de Joden op het land erboven sterker. De Stad van David is het centrum van een religieuze en politieke strijd. De strijd is zo smerig dat Arabieren die graag land aan Joden verkopen, zullen worden opgejaagd door Arabische bendes.

Israël organiseerde de Stad van David als een Nationaal Park, zoals elk land zou doen, en er werd een NGO opgericht om toezicht te houden op het hele project.

de Stad van David omstreeks 1.000 v.Chr.


Bronnen:

♦ naar een artikelThe BBC go to war with Jews in Jerusalem” van 24 september 2020 op de site van Beyond the Great Divide – The Truth Matters

♦ naar een artikel van Adam Levick “Raja Shehadeh in The Guardian; distortions, lies and conspiracies” van 17 september 2020 op de site van Camera UK

Een gedachte over “De Britse omroep BBC trekt ten oorlog tegen de Joden van Jeruzalem

 1. BBC, CNN, NYT, Washington Post & hun Europeese klonen doen gewoon aan klantenbinding.

  Een goed anti Israel/Jodenverhaal brengt geld op.

  Dit ‘nieuws’ is al zou oud als de mensheid.

  Heeft het verder consequenties?

  Deze ‘onderzoeksjournalisten zouden beter hun huiswerk gaan doen om te leren dat ALLEN die ingingen tegen het feit dat Israel/Jeruzalem/Judea/Samaria + Joden onverdeelbaar zijn, zelf verdwenen zijn.

  Het volgende slachtoffer van deze wetenschap is Europa dat niets geleerd heeft en daarom langzaam maar zeker ten onder gaat.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.