PLO: Saeb Erekat bedreigt Israël met meer geweld en terreur na verzoening met Hamas

Maandagavond klonk een rode alarmsirene in de envelop van Gaza in het gebied Kerem Shalom. Inwoners meldden dat er één lancering werd gedetecteerd vanuit de Gazastrook en een raket landde in een open gebied in het gebied van Eshkol. Ze vertelden ook over een luide explosie die werd gehoord. Er waren geen slachtoffers.

Een woordvoerster van de Eshkol Council zei:

Er is een waarschuwing afgegeven in de gemeenschap in Eshkol. Er zijn geen effecten binnen de gemeenschap. Waarschijnlijk werd één inslag geregistreerd in een open gebied buiten de gemeenschap. Er zijn momenteel geen slachtoffers of schade bekend. De richtlijnen voor bewoners veranderen niet.

De IDF zei in een verklaring: “Na het bericht van de activering van een rode alarmsirene, werd er één lancering geïdentificeerd vanuit de Gazastrook naar Israëlisch grondgebied.” In reactie op de raketinslag heeft een Israëlische jet een doelwit van Hamas bestookt:

Een poging tot een terroristische aanslag werd maandagochtend ten zuiden van Jeruzalem verijdeld. Het incident vond plaats bij de HaOkafim Junction die Route 60 met Route 35 verbindt, tussen het Gush Etzion-gebied en Hebron.

Volgens de eerste berichten probeerde een terrorist een Israëlische politieagent neer te steken, maar werd hij geneutraliseerd voordat hij zijn beoogde slachtoffer kon bereiken. Tot dusver zijn er geen gewonden gemeld onder Israëlisch veiligheidspersoneel.

Oorlogsverklaring  van de PLO
De raketaanval volgde op een verklaring van Saeb Erekat, secretaris-generaal van het Uitvoerend Comité van de PLO, die op maandag dreigde met hervatting van het chronische Palestijnse terreur en geweld jegens de Joodse staat.

Erekat zei dat Palestijnse Arabische organisaties binnenkort nationale eenheid zullen implementeren en dat de voorzitter van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas, een decreet over deze kwestie zal uitvaardigen. Nationale eenheid betekent de integratie van Hamas en de Islamitische Jihad in PLO-instellingen en partnerschap met deze organisaties in het Palestijnse leiderschap.

In een interview met de Voice of Palestine-radio beweerde Erekat dat de Verenigde Staten en Israël niet geïnteresseerd zijn in verkiezingen voor Palestijnse instellingen, aangezien dergelijke verkiezingen de legitimiteit zullen hernieuwen van de leiders die tegen de ‘bezetting’ zijn. Als zodanig, zo beweerde hij, werken de VS en Israël tegen het verlenen van vrijheid aan het Palestijnse volk en het nemen van maatregelen die in strijd zijn met het internationaal recht.

Erekat waarschuwde:

Het Israëlische beleid en de ‘Deal van de Eeuw’ vernietigen de tweestatenoplossing en het Arabische vredesinitiatief, en dit zal leiden tot bloedvergieten en chaos in de regio.

Erekat beweerde ook dat de Israëlische regering, geleid door Binyamin Netanyahu, haar annexatieplan blijft uitvoeren ondanks het feit dat de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein en de secretaris-generaal van de Arabische Liga die annexatieplannen van tafel hebben geveegd. De leugens van Erekat worden in het Westen steeds voor waar aangenomen.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Dalit Halevi “‘Israel’s policy will lead to bloodshed’” van 6 pktober 2020 en een artikelRocket launched from Gaza” en een artikelAttempted terror attack south of Jerusalem” van 5 oktober 2020 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “PLO: Saeb Erekat bedreigt Israël met meer geweld en terreur na verzoening met Hamas

  1. Saeb Erekat’s oorlogstaal & leugens hebben hem geen windeieren gelegd. Hij heeft een lucratief contract gekregen bij de Harvard Universiteit om te proberen meer ignorante VS studenten te hersenspoelen.

    Een keuze is een absoluut diepte punt voor de Harvard Universiteit dat meent met dit soort gastdocenten te moeten omringen.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.