‘Sleutels’ van de Ofek 16 spionage satelliet overgedragen aan het Israëlische leger (IDF)

Drie maanden na de succesvolle lancering van de Ofek 16-satelliet in de ruimte, hebben de engineeringteams van de Space Administration van het Directorate of Defense Research and Development (DDR & D), van het Israëlische Ministerie van Defensie (IMoD) en Israel Aerospace Industries (IAI), het vooraf geplande testproces van de satelliet en de voorbereidingen voor operationeel gebruik voltooid.

Tijdens een kleine ceremonie gehouden in een IAI-controlestation (in overeenstemming met COVID-19-beperkingen), overhandigden de chef van de Space and Satellite Administration in IMoD, Amnon Harrari, IAI EVP en General Manager van de Systems, Missiles and Space Group, Boaz Levy, En IAI Space Division GM, Shlomi Sudri, de ‘sleutels’ van de satelliet aan de IDF’s 9900 Intelligence Unit.

‘Ofek 16’ is een elektro-optische observatiesatelliet met geavanceerde mogelijkheden. Het is uitgerust met een hoogwaardige camera die is ontwikkeld en geproduceerd door Elbit Systems. Sinds de lancering van de satelliet op 6 juli 2020 hebben de DDR & D, IAI en het IDF Intelligence Directorate een reeks vooraf geplande tests uitgevoerd (In Orbit Testing). Gedurende deze periode heeft de satelliet met succes een aantal beelden verzonden, wat zijn uitstekende mogelijkheden aantoont.

De Space Administration in IMoD heeft de ontwikkeling en productie van de satelliet en zijn draagraket geleid. IAI is de hoofdaannemer, die het programma heeft toegewezen aan zijn Systems, Missiles and Space Group, samen met de MLM-divisie, die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de draagraket.

Elbit Systems is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en productie van de geavanceerde camera en payload van de satelliet. De lanceermotoren zijn ontwikkeld door Rafael Advanced Defense Systems en Tomer, een overheidsbedrijf.

Andere bedrijven hebben aan het programma deelgenomen, waaronder Rokar en Cielo. Ten slotte zijn verschillende IDF-functionarissen, voornamelijk van het inlichtingenkorps en de luchtmacht, ook betrokken bij het ontwikkelingsproces van satellieten.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Yoni Kempinski “Keys’ to Ofek 16 satellite handed over to IDF; Following completion of preparations for operational use, Defense Ministry and IAI hand over Ofek 16 to IDF intelligence” van 4 oktober 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ een artikel op deze blogIsraëls nieuwe spionagesatelliet straalt zijn eerste foto’s” van 15 juli 2020 en een artikelIsraël lanceert met succes nieuwe spionagesatelliet Horizon 16 in de ruimte” van 9 juli 2020

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.