Iran’s andere bedreiging voor de beschaafde wereld: elektromagnetische puls (EMP)

Plaatje hierboven: De evolutie van defensietechnologieën zoals EMP (electromagnetic pulse) en informatietechnologieën drijven de tegenovergestelde sociaal-politieke fronten tot het uiterste [beeldbron: Debug Lies News]

De Islamitische Republiek Iran kan binnenkort de mogelijkheid hebben om, als ze dat nog niet doet, elektromagnetische pulsaanvallen (EMP) uit te voeren op haar vijanden.

Zo’n aanval houdt bijvoorbeeld in dat een nucleaire kernkop zo’n 30 tot 400 mijl boven de Verenigde Staten explodeert en een neerwaartse elektronische puls ontketent die de (momenteel onbeschermde) infrastructuur kan vernietigen.

Dat omvat kritische elektronische systemen in vrijwel alle civiele systemen: voedselproductie en toeleveringsketens, auto’s, vliegtuigen, treinen, liften, communicatie en het Amerikaanse elektriciteitsnet – eigenlijk bijna alles waar een modern land op vertrouwt.

Een EMP-aanval kan niet alleen het nationale elektriciteitsnet van de VS verduisteren, maar ook vrijwel alle levensondersteunende apparatuur die afhankelijk is van elektrische stroom en computersystemen.

Een EMP-aanval zou dus een existentiële bedreiging kunnen vormen voor de moderne beschaving. Dit zou de risico-batenberekeningen voor de Verenigde Staten en hun bondgenoten voor het verdedigen van de wereldorde van na 1945 totaal veranderen.

Onlangs beweerde het Iraanse, door de staat gecontroleerde Afkar News dat Iran nu in staat is om zo’n EMP-aanval uit te voeren op de Verenigde Staten:

Door een militaire satelliet de ruimte in te sturen, heeft Iran nu laten zien dat het zich op het hele Amerikaanse grondgebied kan richten; Het Iraanse parlement had eerder [de VS] gewaarschuwd dat een elektromagnetische nucleaire aanval op de Verenigde Staten waarschijnlijk 90 procent van de Amerikanen zou doden.

Heeft Iran al kernwapens?
De conventionele consensus van Washington is dat Iran nog geen kernwapens of raketten heeft die de Verenigde Staten met een nucleaire aanval kunnen bedreigen.

De regering-Obama oordeelde dat Iran in zes maanden tot twee jaar een atoomwapen zou kunnen ontwikkelen, voorafgaand aan het Joint Comprehensive Plan of Action (JCPOA), dat deed alsof het een Iraanse A-bom stopte. Iran ging vijf jaar geleden, op 14 juli 2015, zogenaamd akkoord met de JCPOA. Iran heeft de overeenkomst nooit ondertekend en begon de voorwaarden vrijwel onmiddellijk te schenden.

Een evaluatie van 2020 door Israël bevestigde dat Iran blijft bedriegen omtrent zijn JCPOA-verplichtingen en in staat zal zijn om binnen zes maanden tot twee jaar atoomwapens te ontwikkelen.

Sommige vooraanstaande Israëlische analisten en Amerikaanse experts zijn het niet eens met de ‘consensusvisie’ en zijn van mening dat Iran al kernwapens heeft. Volgens een rapport in Newsmax, getiteld ‘Experts: Iran Now a Nuclear-Ready State, Missiles Capable of Hitting US‘:

Ongeacht de onzekerheden op het gebied van inlichtingen en onbekenden over de kernwapen- en raketprogramma’s van Iran, weten we nu genoeg om een ​​voorzichtig oordeel te vellen dat Iran door besluitvormers op het gebied van de nationale veiligheid moet worden beschouwd als een nucleaire raketstaat die een existentiële bedreiging kan vormen voor de Verenigde Staten en Zijn bondgenoten … Het feit van de ICBM-capaciteit van Iran en de nabijheid van kernwapens maakt het noodzakelijk dat Iran wordt beschouwd als een nucleaire raketstaat – op dit moment.

Strategische implicaties
Een door EMP verzekerd vernietigingsvermogen verandert de strategische risicoanalyse voor de Verenigde Staten doordat ze hun rol als supermacht kunnen handhaven en zou noodzakelijkerwijs het vertrouwen van Amerikaanse bondgenoten aantasten – misschien tot het punt waarop ze de behoefte zouden voelen om hun eigen nucleaire wapens te ontwikkelen. .

Het meest alarmerend is dat de VS snel op weg zijn naar een plek waar, voor het eerst, kleinere mislukte staten zoals Iran en Noord-Korea de macht zouden hebben om de grootste en meest succesvolle samenlevingen op aarde te chanteren of te vernietigen. Deze schurkenstaten hebben lang het gevoel gehad dat ze in oorlog waren met de Verenigde Staten en hebben al laten zien dat ze wanhopige, zeer gevaarlijke karakters zijn.

De VS en hun bondgenoten moeten al het mogelijke doen om nooit meer in een staat van onvoorbereiding terecht te komen. We weten hoe we ons elektriciteitsnet moeten beschermen en de president van de Verenigde Staten heeft de overheidsbureaucratie de opdracht gegeven de nodige stappen te ondernemen om dit te doen. De voortgang blijft helaas traag. De opkomende bedreigingen van Iran en Noord-Korea die hier worden geschetst, zouden de Verenigde Staten moeten dwingen om sneller actie te ondernemen – nu.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Peter Vincent Pry en Peter Huessy “Iran’s Other Threat to Civilization” van 1 oktober 2020 op de site van The Gatestone Institute

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.