Overeenkomst getekend over uitzendarbeid voor Georgische werknemers in Israël

Plaatje hierboven: In Tbilisi ondertekenden op 1 oktober 2020 de Georgische minister van Arbeid, Volksgezondheid en Sociale Zaken, Ekaterine Tikaradze (links) en de Israëlische ambassadeur aan Georgië Ran Gidor (rechts) het implementatieprotocol voor tewerkestelling in Israël [beeldbron: Georgia Today]

Op 30 september ondertekenden de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken, Gaby Ashkenazi, en de ambassadeur van Georgië, Lasha Zhvania, in Jeruzalem een ​​bilaterale overeenkomst over de tijdelijke tewerkstelling van Georgische hulpkrachten in Israël.

Op 1 oktober ondertekenden de Georgische minister van Ontheemden uit de Bezette Gebieden, Arbeid, Volksgezondheid en Sociale Zaken, Ekaterine Tikaradze, en de Israëlische ambassadeur Ran Gidor het implementatieprotocol voor genoemde overeenkomst in Tbilisi (plaatje hierboven).

De twee documenten zijn bedoeld om de werving en tijdelijke tewerkstelling te vergemakkelijken van honderden Georgische hulpverleners in instellingen voor langdurige zorg in Israël, die zorgen voor personen met chronische of complexe medische aandoeningen en / of fysieke of cognitieve handicaps.

Teams van diplomaten, ambtenaren, advocaten en experts van overheidsdiensten in beide landen hebben de afgelopen maanden ijverig samengewerkt om een ​​systeem van rekrutering, opleiding en tewerkstelling op te zetten dat eerlijk, effectief en efficiënt zou zijn. Het gehele proces wordt geïmplementeerd, gecontroleerd en begeleid door relevante overheidsinstanties om te garanderen dat alle wettelijke vereisten (in beide rechtsgebieden) volledig worden nageleefd.

De Israëlische ambassade in Georgië kondigde aan:

Georgië is het eerste land dat door de Israëlische autoriteiten wordt benaderd om buitenlandse hulpverleners in te zetten in instellingen voor langdurige zorg. Dit weerspiegelt de diepe vriendschap tussen de twee naties, evenals de uitstekende werkrelaties tussen onze respectieve regeringen en ambassades.

De Israëlische ambassade sprak haar bijzondere dank uit voor de persoonlijke bijdrage van de Georgische vice-minister van ontheemden, Arbeid, Volksgezondheid en Sociale Zaken, Tamila Barkalaia, en de staatsminister voor verzoening en burgerlijke gelijkheid, Tea Akhvlediani (in haar vorige hoedanigheid).

Kamer van Koophandel Israël-Georgië
De Ambassade van Israël in Georgië was tevens verheugd de lancering aan te kondigen van de website van de nieuw opgerichte Israel-Georgia Chamber of Commerce. Voor het eerst zullen zakenkringen en investeerders in beide landen professionele, nauwkeurige en betrouwbare informatie kunnen krijgen in 3 talen (Hebreeuws, Georgisch en Engels).

Samen met de website van de Ambassade van Israël en de Facebook-pagina zal de nieuwe IGCC-website deskundig advies, nuttige informatie en netwerkmogelijkheden bieden om bij te dragen aan de ontwikkeling van bilaterale handels- en economische betrekkingen tussen de twee landen.

De IGCC-Israel Georgia Chamber of Commerce werd opgericht op 10 mei 2020 en is een onafhankelijke non-profitorganisatie die zich inzet om bilaterale handel en investeringen te bevorderen en zakelijke relaties tussen Israël en Georgië te versterken.

De Kamer, ondersteund door de relevante ministeries in beide landen, biedt een ideaal netwerk en platform voor financiële activiteiten in beide landen om verbinding te maken, te praten en samen te werken. IGCC biedt haar leden een breed scala aan diensten zoals netwerkmogelijkheden, professionele contacten, seminars, handelsbezoeken en culturele evenementen.

Salome Zurabishvili
De presidente van Georgië, Salome Zurabishvili, was ingenomen met de ondertekende overeenkomst over tijdelijke tewerkstelling van Georgische burgers in Israël. De president zei dat ze blij was dat ondanks de COVID-19-pandemie het proces met succes was voltooid.

Volgens Zurabishvili had ze met de Israëlische president Reuven Rivlin gesproken over het belang van het document. ‘Ik ben blij dat er een zeer nuttige overeenkomst is getekend‘, schreef Zurabishvili op een sociaal netwerk.

Op twitter benadrukte de presidente nogmaals de Amerikaans-Georgische vriendschapsbanden en in het bijzonder de uitstekende Georgisch-Israëlische relaties:


Bronnen:

♦ naar een artikel Agreement Signed on Temporary Employment for Georgian Workers in Israel” van 1 oktober 2020 op de site van Georgia Today

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.