Amerikaans stadje Swastika in New York weigert zijn naam te veranderen

Het landelijke gehucht Swastika in de staat New York behoudt zijn naam, ondanks een klacht dat het symbool staat voor de haat en onverdraagzaamheid van het nazi-regime.

Het kruispunt zonder rechtspersoonlijkheid in het Adirondack Mountain-stadje Black Brook, ongeveer 56 kilometer ten zuiden van de grens tussen de VS en Canada, staat al meer dan een eeuw bekend als Swastika.

Maar gemeenteraadsleden overwogen een naamswijziging nadat een bezoeker uit New York City zei dat het beledigend was en respectloos voor de nagedachtenis van de veteranen uit de Tweede Wereldoorlog die begraven waren in graven op het nabijgelegen platteland.

Plaatje hierboven: Weiss Kosher Bakery, een Joodse bakker in New York kreeg een brief in zijn bus met een Swastika hoofding met de boodschap “Juden Raus” en ook nog “Negers en homo’s moeten branden in de hel”; en “de christelijke identiteit is terug.” [beeldbron: DNA]

Michael Alcamo zei dat hij deze zomer door het gebied fietste toen hij Swastika tegenkwam. “Ik was stomverbaasd dat de mensen die daar wonen geen vergadering zouden hebben en ergens na 1945, zo niet eerder, een andere naam zouden kiezen”, zei Alcamo donderdag.

De leden van de Raad kwamen op 14 september bijeen en hebben de naamsverandering unaniem verworpen. “We betreuren het dat personen van buiten het gebied, die de kennis van de geschiedenis van onze gemeenschap missen, beledigd raken als ze de naam zien“, schreef Jon Douglass, supervisor van Black Brook, donderdag in een e-mail. “Voor de leden van onze gemeenschap, die het bord vertegenwoordigt, is het de naam die hun voorouders hebben gekozen.

Plaatje hierboven: Vliegers vliegen met de swastika boven New York in een poging om het symbool te rehabiliteren, dat volgens hen door de nazi’s is gecorrumpeerd [beeldbron; via Corey Kilgannons Twitter]

Het symbool is sinds de jaren dertig onuitwisbaar verbonden met Adolf Hitler en zijn nazi-partij, hoewel kruisen met armen gebogen in een hoek van 90 graden al duizenden jaren kunst sierden vóór de Holocaust waarin 6 miljoen Joden werden gedood. De naam van de stad komt van het Sanskrietwoord dat welzijn betekent.

Een van de vier raadsleden die stemden om de naam te behouden, Howard Aubin, vertelde de Adirondack Daily Enterprise dat “alleen een intolerant persoon’ zou aannemen dat de naam verband houdt met nazi’s.”

Supervisor Jon Douglass zei dat de naam afkomstig was van kolonisten in de 19e eeuw. De Press-Republikein van Plattsburgh vertelde een ander verhaal in een artikel uit 1977 waarin een voormalige postbeambte werd geciteerd die zei dat de plattelandsgemeenschap ooit bekend stond als Goodrich Mills, maar in 1913 bekend werd als Swastika nadat die naam op het plaatselijke postkantoor verscheen.

Plaatje hieronder: Ook Ontario in Canada heeft een stadje genaamd Swastika gesticht in 1908 [beeldbron: Wiki]


Bronnen:

♦ naar een artikelAfter complaint, tiny Swastika, NY, decides nothing wrong with town’s name” van 25 september 2020 op de site van The Times of Israel

Een gedachte over “Amerikaans stadje Swastika in New York weigert zijn naam te veranderen

  1. Een bekend feit: Met idioten valt niet te argumenteren en dus laat dit stelletje imbecielen lekker in hun Swastika gehucht blijven.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.