Palestijnse Autoriteit heeft wederopbouw van Gaza compleet stilgelegd om Hamas te straffen

Jarenlang misbruiken Hamas en de andere terreurorganisaties in Gaza het aangevoerde cement bestemd voor de wederopbouw van de Strook voor het herstel en uitbreiding van hun eigen terreurinfrastructuur in het bijzonder aanvalstunnels.

Om dit te verhinderen hebben de Verenigde Naties sinds 2014 – in samenwerking met Israël en de PA – een proces opgezet dat het Gaza Reconstruction Mechanism of GRM heet, waardoor bouwmaterialen Gaza kunnen binnenstromen sinds het einde van Operatie Protective Edge (8 juli – 26 augustus 2014).

Palestijnse volk in Gaza collectief gestraft
door… de Palestijnen in Ramallah!

De VN heeft een webpagina die heel transparant laat zien hoeveel cement en ander materiaal Gaza binnengaat en naar welke projecten (die allemaal zijn goedgekeurd door Israël). Aangezien dit een punt is van samenwerking tussen Israël en de PA, was ik nieuwsgierig omdat of het besluit van de PA om de coördinatie met Israël stop te zetten dit werk beïnvloedde.

Dat deed het – en heel veel zelfs. In de eerste twee maanden van dit jaar werd 15.000 ton cement in Gaza geïmporteerd voor goedgekeurde wederopbouwprojecten. In de afgelopen twee maanden is de hoeveelheid cement die in Gaza wordt geïmporteerd, gedaald tot minder dan 500 ton – een vermindering met 97%!

We lezen veel over hoe Israëls ‘belegering’ van Gaza de gewone inwoners van Gaza ‘wurgt’, hoe het een collectieve bestraffing is voor de hele bevolking en hoe verschrikkelijk het wel is. Maar sinds mei heeft de Palestijnse Autoriteit veel meer gedaan om de inwoners van Gaza te kwetsen.

De PA zegt dat het Hamas wil straffen omdat het zich niet wil onderwerpen aan de regels en wetten van de PA maar in feite wordt enkel en alleen de Gazaanse bevolking collectief gestraft door zowel Hamas als door de Palestijnse Autroiteit en dat is niét de schuld van Israël.

Niet alleen door bouwmaterialen te importeren, maar ook door patiënten te helpen het grondgebied te verlaten om medische hulp te krijgen. Door deze nalatigheid van Mahmoud Abbas zijn baby’s overleden. De ‘pro-Palestijnse’ stemmen zijn volkomen stil. De ‘eerlijke’ media vertellen niet over het verhaal. Anti-Israëlische vooringenomenheid blijft een van de bolwerken van ngo’s en de internationale media.

Twiterbericht hieronder: Op dinsdag 2 december 2014 werd er 600 ton cement gezonden naar Gaza, bedoeld voor de wederopbouw. Het cement raakte het warenhuis niet eens binnen maar werd meteen buiten voor de deur weer verkocht op de zwarte markt. Via een kleine omweg werd het cement geleverd aan Hamas en Islamitische Jihad bestemd voor de ‘wederopbouw’ van… hun terroristentunnel netwerk!


Bronnen:

♦ naar een artikel van EoZ “Thanks to the Palestinian Authority, Gaza reconstruction has essentially stopped” van 1 oktober 2020 en een artikelTwo babies die in Gaza. Palestinian leaders and “pro-Palestinian” activists don’t give a damn” van 26 juni 2020 op de site van Elder Of Ziyon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.