PLO vertelt de EU dat terreur tegen Israël ‘goed’ is en vrede met Arabische landen ‘slecht’

De PLO heeft veel tijd besteed aan gesprekken met EU-vertegenwoordigers, aangezien de EU nu de enige betrouwbare partner is die ze heeft.

De boodschap is echter een beetje verward. Hanan Ashrawi had vandaag een ontmoeting met de EU-vertegenwoordiger bij de Palestijnse Autoriteit, waar ze hem vertelde dat Palestijnen nog steeds het centrum van het universum waren – en dat de Israëlische normalisatie met Arabische landen eigenlijk een slechte zaak zou kunnen zijn. Werkelijk?

Ondertussen ontmoetten Saeb Erakat en leiders van Palestijnse maatschappelijke organisaties EU-financiers in Ramallah om EU-wetten te bespreken die de financiering van ngo’s die banden hebben met bekende terreurgroepen te verbieden.

Israëlische groepen zoals NGO Monitor hebben verbanden gelegd tussen door de EU gefinancierde NGO’s en Palestijnse terreurgroepen, wat heeft geleid tot een inperking van een deel van de financiering.

Erakat wilde samenwerken met de Europese ngo’s om gezamenlijke actiemechanismen te bespreken om de Europese Unie ertoe aan te zetten Palestijnse politieke partijen van de lijst van terroristische groeperingen te verwijderen, waarbij hij beweerde dat het categoriseren van groepen zoals de PFLP als terroristisch een plan is van zionistische lobby’s om onderdelen van Palestijnse samenleving en gericht op het Palestijnse verhaal.

Hij wil de rollen coördineren tussen de PLO en de anti-Israëlische Europese NGO-financiers om de Europese financieringsvoorwaarden voor Palestijnse maatschappelijke instellingen te beïnvloeden en te veranderen. Erakat benadrukte dat hij wil dat de groep elke etikettering van een Palestijnse factie als terrorist verwerpt.

Vermoedelijk omvat dit Hamas en de Islamitische Jihad. Hij beweerde dat het stellen van antiterreurvoorwaarden op deze fondsen ‘politieke chantage is om het Palestijnse nationale project te vernietigen’. Je kunt je afvragen hoe vriendelijk de EU zal zijn voor berichten van de PLO dat vrede slecht is en terreurgroepen legitiem zijn.


Bronnen:

♦ naar een artikel van EoZ “The PLO tells the EU to end anti-terror finance laws and that Israel/Gulf peace is bad” van 30 september 2020 op de site van Elder of Ziyon

Een gedachte over “PLO vertelt de EU dat terreur tegen Israël ‘goed’ is en vrede met Arabische landen ‘slecht’

 1. EU Minister van Buitelands zaken Josep Borrell Fontelles &
  Palestina president Mahmood Abbas/Abu Mazen.

  Deze 2 leiders kunnen het prima vinden want beiden zijn door niemand verkozen en vertegenwoordigen dus alleen zichzelf.

  “Je kunt je afvragen hoe de EU zal reageren op ‘het palestijnse standpunt’ (wie vertegenwoordigd dit precies) dat vrede slecht en terreurgroepen legitiem zijn”.

  Het antwoord zal kort & duidelijk zijn……..positief.

  Europa profileert zichzelf stééds opnieuw door zich voor de karretjes van de assen van het kwaad te laten spannen of via wollige taal ‘oppositie partijen’ te steunen.

  Europa, de énige overgebleven trouwe & loyale vriend van Abbas, Erekat, Ashravi & co……..en dus NIET van de palestijnen!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.