Netanyahu onthult in VN locatie van geheime raketfabriek van Hezbollah nabij luchthaven Beiroet

Premier Benjamin Netanyahu heeft dinsdag tijdens zijn toespraak tot de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (UNGA) onthuld dat de Iraanse terreur-proxygroep in Libanon, Hezbollah, nog een grote hoeveelheid explosieven heeft opgeslagen en een ‘geheime raketfabriek’ heeft gebouwd.

De nieuwe Hezbollah-raketsite bevindt zich in de wijk Janah in Beiroet, ingebed in burgerwoningen en nabij benzinestations, op de coördinaten van 35.486802 E / 33.854951 N., niet ver van de internationale luchthaven van Beiroet.

Netanyahu zei in een videotoespraak vanuit Jeruzalem aan de VN:

Nog maar een paar dagen geleden ontplofte een van deze depots in Ain Qana in Zuid-Libanon. En daarom moet de internationale gemeenschap erop aandringen dat Hezbollah stopt met het gebruik van Libanon en Libanese burgers als menselijk schild.

Cirkel van vrede
Sprekend over de veiligheidsuitdagingen die Iran in de regio heeft gecreëerd, had Netanyahu veel lof voor de Amerikaanse president Donald Trump, waarvan hij zei: “geavanceerde vrede, niet de vrede gedood” en hij zal “vrede sluiten met de Palestijnen waarschijnlijker, omdat Palestijnse leiders dat zullen doen. Besef dat ze niet langer een veto hebben over vrede in de regio.” Hij voegde eraan toe dat het hem duidelijk is dat binnenkort meer Arabische landen zullen toetreden tot de ‘cirkel van vrede‘.

Na de toespraak van de premier zei de Israëlische ambassadeur aan de Verenigde Naties Gilad Erdan tegen de internationale vergadering:

Hezbollahs voortdurende ontwikkeling van zijn terreurinfrastructuur in Libanon zal tot een veel grotere ramp leiden dan wat er in de haven van Beiroet gebeurde. Vandaag roep ik de Veiligheidsraad op om een ​​dringende discussie te houden over de onthullingen van de premier en heel Hezbollah een terroristische organisatie te verklaren.

De geheime raketfabriek die werd onthuld is volgens de IDF een PGM-productielocatie, gelegen in het hart van Beiroet naast twee extra locaties. De PGM installatie (Precision Guided Missile) wordt gerund door zowel Hezbollah als Iran en omvat de conversie van bestaande raketten in PGMS, evenals een goed geplande PGM-fabricage-array, die opereert via de oprichting van productielocaties op Libanees grondgebied.

Dit project is wederom een ​​bewijs van de uitbuiting van Libanese burgers door Hezbollah en de aanhoudende Iraanse activiteit via de terreurorganisatie, gericht op het saboteren van de stabiliteit en de burgers van Libanon,” aldus de woordvoerder van de IDF.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “WATCH: Netanyahu Reveals at UNGA Hezbollah’s ‘Secret Missile Factory’ Near Beirut Gas Installation, Airport” en een artikelIDF Warns Israel Will ‘Operate Extensively’ Against Precision Guided Missile Sites in Lebanon” van 29 september 2020 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikelExposed: Three Hezbollah Missile Sites in Beirut” van 29 september 2020 op de site van de IDF

♦ naar een artikelIsraeli PM Netanyahu claims Hezbollah located missile factory in residential area” van 30 september 2020 op de site van South Front

2 gedachtes over “Netanyahu onthult in VN locatie van geheime raketfabriek van Hezbollah nabij luchthaven Beiroet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.