Op Jom Kippoer vuurde Hamas een raket af naar Israël en er volgen nog Joodse feestdagen …

Plaatje hierboven: Gazaanse Islamitische Jihadist (Hamas): I love the smell of qassamfire in the morning…[uit ‘Apocalypse Now’ 1979 – bron]

Op de heiligste feestdag van het jaar – Jom Kippoer – vuurden Palestijnse terroristen vanuit Beit Hanoun in het noorden van Gaza een raket af gericht op willekeurige burgerdoelwitten in het zuiden van Israël.

Echter de stomkoppen van Hamas hadden blijkbaar te weinig brandstof in de raket gestopt waardoor het ding eens over de grens raakte en voortijdig neerstortte op het grondgebied van Gaza zelves, wat een grote explosie veroorzaakte. Het is niet bekend of hier Palestijnse slachtoffers vielen en als dat al zo zou zijn, dan is dat automatisch de schuld van Israël. Ja toch?

Het lijkt vooralsnog weinig waarschijnlijk dat de Islamitische Jihad en of Hamas het hierbij zullen laten en ook voor het komende weekeinde nog wat achter de hand houden. Op vrijdagavond 2 oktober begint namelijk de Joodse Soekot (aka het Loofhuttenfeest) dat een week later eindigt op 9 oktober 2020, en afgesloten wordt met Shemini Atzeret en Simchat Torah (11 oktober).

Het wordt met andere woorden weer bang afwachten voor de Israëlische bevolking in het zuiden wat voor ellende er nog meer op hen zal afkomen vanuit de Gazastrook. Het IDF is alvast voorbereid op het ergste.

Vorige week arresteerde de IDF gewapende moslimterroristen die het hek van de veiligheidsgrenzen saboteerden en bij verschillende gelegenheden Israël binnenvielen vanuit Gaza. Een aantal branden brak uit in de afgelopen dagen in het zuiden van Israël als gevolg van brandbommen en explosieven die aan ballonnen waren bevestigd, door moslimterroristen vanuit Gaza naar Israël gelanceerd.

Jodenhaat is wat hen drijft
Palestijnse Arabische islamistische terroristen en jihadisten, hebben de nare gewoonte om aanslagen te plegen in het bijzonder tijdens de Joodse feestdagen. Dit om hun virulente Jodenhaat te etaleren die niet eens iets met Israël of een soevereine Palestijnse staat te maken heeft. Dat laatste is maar schijn: om de Joden is het te doen. Punt.

Die Palestijnse jihadisten kennen de Joodse kalender zelfs beter dan de Joden zèlf en beramen gewetenloos opstanden en aanslagen precies op dat moment wanneer Joden zich klaarmaken om aan te schuiven aan de feestdis of te bidden in de synagoges.

Israëlische Joden en en Diaspora Joden zijn nu eenmaal veel kwetsbaarder tijdens het vieren van de Joodse heilige dagen. Denk maar bv. terug aan Jom Kippoer in oktober 1973, toen de Arabische legers op de heiligste Joodse feestdag van het jaar de Joodse staat binnenvielen, op een ogenblik dat de waakzaamheid in Israël blijkbaar op een laag pitje brandde. Israël werd toen ei-zo-na van de kaart geveegd.

Ook herinnert iedereen zich nog goed de zelfmoordaanslag van 27 maart 2002. Toen blies Abd el-Baset Awda, een Palestijnse terrorist van Hamas, zichzelf op in het Park Hotel in Netanya waar op dat ogenblik een diner plaatshad nav het Sederfeest aan de vooravond van de Joodse Pasen. Bij die aanslag, die sindsdien gekend staat als de ‘Passover Massacre‘, werden toen 29 mensen gedood en 64 anderen gewond.

Eén van de mededaders Abbas Al-Sayyed, een commandant van de Qassam Brigades (Hamas) in Tulkarim, die de aanslag in Netanya had beraamd kon in mei 2002 door het IDF gearresteerd worden en werd in 2006 veroordeeld tot 35 keer levenslange opsluiting voor die aanslag alsook voor het beramen van een andere aanslag waarvoor hij verantwoordelijk werd geacht en die plaatsvond in 2001. Hierbij werden toen 36 Israëliërs gedood en 100 anderen gewond.

Tijdens de heilige feestdagen verzamelen de Joden traditoneel in familie of groep om samen de Sederavond te vieren en dat is ook de volgende Paasdagen het geval. Aldus vormen zij in groep een uitgelezen doelwit voor Palestijnse terroristen om er letterlijk een bom in te gooien. De kans om veel slachtoffers te maken is groot en de waakzaamheid klein.

Arabische antisemieten geven nu eenmaal de voorkeur aan terreur, bloed en geweld jegens Joden (en ook jegens andere Arabieren!) om conflicten op te lossen, eerder dan door dialoog en compromis de vrede na te streven. Vandaar dat de beveiliging in Israël andermaal hoog werd opgevoerd en het Israëlische leger in de hoogste staat van paraatheid verkeert.


Bronnen:

♦ naar een artikelRocket launched by Muslim terrorists towards Israel fell short and exploded inside Gaza” van 28 september 2020 op de site van Behind The News (BTN)

♦ een artikel op deze blogPalestijnse terroristen voeren traditioneel hun aanslagen uit op de Joodse feestdagen” van 15 april 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.