Minister Akunis: ‘Ik zal de oprichting van een Palestijnse staat in het hart van Israël nooit toestaan’

Minister van Regionale Samenwerking Ofir Akunis (Likoed partij) sprak onlangs op het evenement ‘Together for the Jordan Valley’, georganiseerd door het Holy Land Redemption Fund, en live uitgezonden op Arutz Sheva.

Israël is de geboorteplaats van zowel het joodse als het christelijke geloof. Het is het land waar onze patriarchen baden, waar onze koningen regeerden en waar onze profeten predikten”, zei Akunis en hij vervolgde:

Door terug te keren naar ons vaderland vervult Israël de profetie. We keerden terug naar de woestijn en lieten hem weer bloeien. We herstelden de oude taal van de Bijbel en lieten hem weer spreken. En we herbouwden de ruïnes van Jeruzalem en maakten ze weer sterk. Onlangs had ik de eer de leiders van de Israëlische christelijke gemeenschappen te ontmoeten op een top in de residentie van de president in Jeruzalem. Israël is er trots op het enige land in het Midden-Oosten te zijn waar christenen zowel overleven als gedijen. Onze christelijke gemeenschap groeit snel en bloeit. Helaas is dit niet het geval in door Palestijnen gecontroleerde gebieden, waar christenen worden vervolgd omdat ze hun geloof in acht nemen. Het aantal christenen in de Palestijnse Autoriteit en in Gaza blijft dalen en christelijke aanbidders worden sterk beperkt. Dit kan niet doorgaan. Israël staat u bij. 

Akoenis wees erop dat

Als je Israël bezoekt, heb je geen reisboek nodig. De Bijbel zelf is uw reisboek. Elke locatie en heilige plaats kan precies worden gevonden waar deze in de Bijbel wordt beschreven. Of het nu Jeruzalem, Hebron, Silo, Beit El, Bethlehem en meer is. In de Verenigde Staten zijn er elf plaatsen die Hebron heten, vijf plaatsen die Silo heten, vier plaatsen die Beit El heten en zes plaatsen die Bethlehem heten. Hier in Israël hebben we slechts één Hebron, slechts één Shiloh, slechts één Beit El en één verenigd Jeruzalem. Als zodanig zal ik nooit de oprichting van een Palestijnse staat in het hart van Israël toestaan.

Minister vervolgde:

Beste vrienden, een van de belangrijkste plaatsen in Israël is de Jordaanvallei. De Israëlische soevereiniteit in de Jordaanvallei, en de vestiging ervan als onze oostgrens, zal zowel vanuit veiligheids- als religieus oogpunt noodzakelijk zijn. Vanuit veiligheidsoogpunt zal de Israëlische soevereiniteit in de Jordaanvallei ervoor zorgen dat terroristen worden geblokkeerd voor het smokkelen van wapens van Jordanië naar de Palestijnse Autoriteit om Israël aan te vallen. Evenzo zal het ervoor zorgen dat terroristen worden geblokkeerd voor het smokkelen van wapens van de Palestijnse Autoriteit om Jordanië aan te vallen. De Israëlische soevereiniteit over de Jordaanvallei zal de veiligheid van Israëli’s en Jordaniërs beschermen en de oprichting van een andere mislukte terreurstaat in het Midden-Oosten voorkomen.

Tot slot voegde hij eraan toe:

Vanuit religieus oogpunt is de Jordaanvallei een heilige plaats voor zowel joden als christenen. Het was in de Jordaanvallei waar Jozua en de Israëlieten de Jordaan overstaken en het Beloofde Land binnengingen na veertig jaar ronddwalen in de woestijn. En het is in de Jordaanvallei, in Qasr Al-Yahud, waar christenen tot op de dag van vandaag worden gedoopt. Als Israëls minister van Regionale Samenwerking zal ik alles doen wat in mijn macht ligt om de samenwerking met christenen in het Midden-Oosten verder te versterken. En ik zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat Qasr Al Yahud en de hele Jordaanvallei voor altijd een deel van Israël zullen blijven. We zullen de Jordaanvallei ontwikkelen, bouwen en versterken voor de komende generaties.


Bronnen:

♦ naar een artikel‘I will never allow the establishment of a Palestinian State in the heartland of Israel’; Minister Ofir Akunis: Israeli sovereignty in Jordan Valley necessary both from a security and religious point of view” van 25 september 2020 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Minister Akunis: ‘Ik zal de oprichting van een Palestijnse staat in het hart van Israël nooit toestaan’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.