Het is tijd om de PLO verantwoordelijk te houden voor zijn misdaden

Eerder deze maand maakte de Harvard’s Kennedy School of Government bekend dat PLO-voorzitter Saeb Erekat (plaatje hierboven) is aangenomen als senior fellow voor het Future of Diplomacy Project van de school voor het schooljaar 2020-2021.

Deze week stuurde de voormalige hoge ambtenaar van het ministerie van Justitie, procureur Neal Sher, een brief naar de Amerikaanse procureur-generaal William Barr en waarnemend minister van Binnenlandse Veiligheid Chad Wolf met het verzoek Erekat een visum voor de Verenigde Staten te weigeren.

Sher merkte op dat Erekats lange staat van dienst in het ondersteunen van terrorisme als een hoge PLO-functionaris talrijke daden omvat van het aanzetten, faciliteren en aanzetten tot terrorisme. Volgens de Amerikaanse immigratie- en naturalisatiewet, zo betoogde Sher, mag Erekat wettelijk geen voet op Amerikaanse bodem zetten. De timing van Sher’s brief was opmerkelijk.

Deze week twintig jaar geleden lanceerde de Palestijnse Autoriteit van de PLO haar terroristische oorlog tegen Israël. Het was twee maanden nadat Erekat’s oude baas, PLO-chef en PA-voorzitter, Yasser Arafat, het aanbod van Israël voor vrede en Palestijnse staat verwierp tijdens de vredestop van Camp David.

Arafat noemde de terroristische oorlog ‘de al-Aqsa Intifada’. De naam zond een signaal naar de islamitische wereld dat de Palestijnen de voorhoede waren van de wereldwijde jihad. Ondanks de daden van afslachting en opruiing van de PA, ondanks de volledige afschaffing van al haar toezeggingen om in vrede met Israël te leven, en de omarming van de wereldwijde jihad, heeft niemand de PA verloochend.

Plaatje hierboven: Onderhandelingen in Camp David, Frederick County, Maryland, VS van 11 tot 25 juli 2000. Yasser Arafat en Ehud Barak dribbelen aan de deur van president Bill Clinton in Camp David over wie het eerst zal binnengaan, het lot van miljoenen mensen lag even in de handen van dit ‘kwajongens’-trio… [beeldbron: J-Post]

Israël bleef vrede zoeken door verzoening. Washington bleef de PA-leiders als geloofwaardige vredestichters behandelen, zelfs toen ze toezicht hielden op de moord op honderden onschuldige Israëli’s. Net als de bredere internationale gemeenschap. De toenmalige premier Ehud Barak leerde noch van Arafats koude schouder bij Camp David, noch van het terroristische offensief dat hij in september lanceerde.

Barak bleef Arafat om vrede smeken, zelfs toen de straten van Jeruzalem en Tel Aviv rood werden van het bloed van Israëli’s. In Taba deden de onderhandelaars van Barak zelfs nog rijkere aanbiedingen voor Israëlische overgave van land voor vrede dan het aanbod dat hij deed bij Camp David. En het dodental bleef stijgen.

Drie maanden nadat de Palestijnen hun jihadoorlog begonnen, kondigde de toenmalige Amerikaanse president Bill Clinton zijn ‘visie op vrede’ aan. Clintons ‘visie’ omvatte de eerste officiële Amerikaanse goedkeuring van de Palestijnse staat. Zelfs nadat de regeringen in Washington en Jeruzalem waren veranderd, behielden de regering-Bush en de regering-Sharon hun slaafse toewijding aan de fictie dat de PLO de vredespartner van Israël was.

Toen de toenmalige president George W. Bush na 11 september 2001 de oorlog verklaarde aan het ‘mondiale terrorisme’, maakte hij een uitholling voor het Palestijnse terrorisme. Twee maanden later verklaarde zijn minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell dat de regering de Palestijnse staat steunde.

In 2007 en 2008 leverde Bush’s staatssecretaris Condoleezza Rice bijna manische inspanningen om een ​​vredesakkoord tussen Israël en de PA te bereiken. Haar favoriete methode om vooruitgang te boeken was niet om de PA te dwingen haar steun aan terrorisme en Israëls vernietiging stop te zetten. Het was om Israël onder druk te zetten om concessies te doen aan de PA.

In 2008 deed de toenmalige Israëlische premier Ehud Olmert Arafats erfgenaam Mahmoud Abbas, een aanbod van vrede dat nog genereuzer was dan het aanbod van Barak in Taba. En net als Arafat voor hem, nam Abbas niet eens de moeite om Olmerts aanbod in te willigen. In plaats daarvan voerde hij zijn politieke oorlog tegen Israël op en breidde hij de financiële steun van de PA voor terroristen uit.

[..]

Ondanks zijn lange en bloedige staat van dienst van leugens en het aanzetten tot en faciliteren van terrorisme, is Erekat nooit ter verantwoording geroepen voor zijn daden, laat staan ​​dat hij er een prijs voor heeft betaald. Nu, misschien, als het voor iedereen duidelijk is dat de PLO niet relevant is voor vrede, is de tijd eindelijk aangebroken dat hij en zijn PLO-collega’s zullen worden behandeld als de kwaadaardige terroristen en leugenaars die ze zijn en altijd zijn geweest.

Sher heeft gelijk. Er is geen reden om Erekat een Amerikaans visum te verlenen, zodat hij naar Harvard kan komen en zijn bloedplagen en zijn aanzetten tot terrorisme kan delen met Amerikaanse studenten. En er is geen reden om bij hem te stoppen. Amerika en Israël zouden allebei een einde moeten maken aan de grap van PLO-matiging.

Er is geen reden voor Israël om door te gaan met het innen van belastingen voor de PA of om de inkomsten over te dragen aan de PA, die bestaat om de Joodse staat te elimineren. Er is geen reden voor de Israëlische regering om de PA te beschermen tegen rechtszaken van terreurslachtoffers.

Alle belastingen die Israël heeft geïnd voor de PA behoren terecht toe aan de 15.000 Israëlische families die zijn vernietigd door terroristische agressie. Het PLO-tijdperk begon officieel in het Witte Huis op 13 september 1993. Het eindigde officieel in het Witte Huis op 15 september 2020. Het is tijd voor Israël, de VS en de rest van de wereld om deze waarheid te erkennen en dien overeenkomstig te handelen.


Bronnen:

♦ naar een ingekort artikel van Caroline B. GlickTime to hold the PLO accountable for its crimes” van 25 september 2020 op de site van Israel Hayom

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.