Chassidische zanger om het bewustzijn van COVID-19 in religieuze gemeenschappen te vergroten

De regering van Trump heeft een chassidische zanger gerekruteerd om het bewustzijn over het coronavirus in orthodox-joodse gemeenschappen in New York City en de omliggende gebieden te vergroten te midden van een toename van het aantal COVID-19-gevallen.

In een tweet op woensdag zei Shulem Lemmer, 30, dat hij was ‘benaderd’ door het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services om ‘bewust te maken van alles wat met COVID-19 verband houdt met de orthodox-joodse gemeenschap en daarbuiten.’

Hij merkte ook op dat hij de Amerikaanse adjunct-secretaris voor gezondheid Brett Giroir zal interviewen, vermoedelijk om meer informatie te krijgen over de situatie en welke specifieke maatregelen kunnen worden genomen om deze te beheersen bovenop de algemene richtlijnen van handen wassen, sociale afstand nemen en het dragen van een Gezichtsmasker.

In 2018 werd Lemmer, een inwoner van Brooklyn, New York, de eerste chassidische zanger die tekende bij een groot Amerikaans platenlabel, Decca Gold, een divisie van Universal Music.

Video: Shulem zingt live Piano Man van Billy Joel


Bronnen:

♦ naar een artikelChassidic singer to help raise awareness of COVID-19 in religious communities” van 24 september 2020 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)