Yuval Noah Harari brengt getekende versie uit van zijn bestseller ‘Sapiens’

Voor iedereen die geïntimideerd is om te beginnen met het lezen van het uitgebreide boek ‘Sapiens: Een kleine geschiedenis van de mensheid’ van de Israëlische historicus Yuval Noah Harari, is er hulp onderweg: een getekende versie zal uitrlijk volgende maand beschikbaar zijn.

Sapiens: Een getekende geschiedenis‘ zal worden verteld door een karikatuur van Harari en herinterpreteert de menselijke evolutie als een reality tv-show. Het is het eerste van vier geplande delen die het materiaal in het bestverkochte boek behandelen, waarvan wereldwijd 16 miljoen exemplaren in 60 talen zijn verkocht.

Het doel is om lezers te interesseren die zich normaal niet bezighouden met wetenschap en geschiedenis, aldus de website van Harari. Het non-fictieboek schetst het verloop van de ontwikkeling van de mens van de prehistorie tot de moderniteit.

Het werd oorspronkelijk in het Hebreeuws gepubliceerd als een leerboek voor Harari’s studenten aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem. De Belgische scenarioschrijver David Vandermeulen als co-schrijver en de Franse tekenaar Daniel Casanave werkten mee aan de getekende versie van Sapiens.

In 2019 hebben Harari en zijn man Itzik Yahav samen Sapienship opgericht: een bedrijf met sociale impact, met projecten op het gebied van entertainment en educatie. Sapienship probeert de publieke conversatie te richten op de wereldwijde uitdagingen van vandaag.

Video: Sapiens: A Graphic History

‘Sapiens: A Graphic History ‘is het verhaal van hoe een onbeduidende aap de heerser van planeet Aarde werd, in staat was om het atoom te splitsen, naar de maan te vliegen en de genetische code van het leven te manipuleren. Het boek nodigt uit om door het lawaai van onze door informatie overstroomde wereld heen te snijden, een stap terug te doen en een blik te werpen op het echt grote plaatje: de hele geschiedenis van de menselijke soort. Met Yuval Noah Harari als uw gids en vergezeld van een hele reeks fictieve, globetrottende personages, word u uitgenodigd om een ​​ritje te maken langs de wilde kant van de geschiedenis.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Marcy Oster “‘Sapiens’ graphic novel coming out in October” van 22 september 2020 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

♦ een artikel op deze blogYuval Noah Harari: Sapiens – Een kleine geschiedenis van de mensheid (boekentip +video)” van 23 maart 2014 en een artikelIran verbiedt verkoop boeken van Israëlische auteur op beschuldiging van Darwinisme en Zionisme” van 15 november 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.