Studie: Een op 10 Amerikanen onder de 40 denkt dat Joden zelf de Holocaust hebben veroorzaakt

Verontrustende bevindingen onthullen dat een aanzienlijk aantal millennials en Generatie Z geen enkel concentratiekamp of getto kunnen noemen en gelooft dat twee miljoen of minder joden werden vermoord en een betrokken percentage gelooft dat Joden de Holocaust zelf hebben veroorzaakt.

De Conference on Jewish Material Claims Against Germany, ook wel bekend als Claims Conference, gaf de firma Schoen Cooperman Research de opdracht om het allereerste landelijke onderzoek naar Holocaustkennis en -bewustzijn onder millennials (geboren tussen 1981 en 1994) en Generatie Z of Zoomers (geboren tussen 1995 en 2005) in elk van de 50 staten uit te voeren. Schoen Cooperman heeft tussen 26 februari en 28 maart 2020 landelijk 1.000 interviews afgenomen met volwassenen van 18 tot 39 jaar. De foutmarge voor de landelijke steekproef is 3 procent en ongeveer 7% voor individuele staten.

Meer dan een op de 10 Amerikaanse volwassenen onder de 40 gelooft dat Joden de Holocaust hebben veroorzaakt. Dat is een bevinding uit een woensdag gepubliceerde enquête waarin wordt getracht Holocaustkennis te peilen onder millennials en generatie Z, een cohort in leeftijd van 18 tot 39 jaar.

Uit het onderzoek bleek dat de meeste respondenten hadden gehoord van de Holocaust en 37% wist dat 6 miljoen Joden stierven. Iets meer dan de helft zou minstens één concentratiekamp of getto kunnen noemen. Maar 11% van de respondenten geloofde dat de Joden verantwoordelijk waren voor de Holocaust, 15% zei dat ze dachten dat de Holocaust een mythe was of overdreven was, en 20% zei dat mensen er te veel over praten. Bijna de helft zei dat ze de ontkenning van de Holocaust online hadden gezien.

Volgens de peiling was er weinig verband tussen de onderwijsvereisten van de staat over de Holocaust en de kennis over de Holocaust. Geen van de 10 staten met de hoogste kennisniveaus vereiste Holocaust-onderwijs op middelbare scholen, terwijl drie staten in de onderste 10 – Delaware, New York en Florida – dit wel verplichtten.

(De kennisniveaus, zoals gedefinieerd door de enquête, waren gebaseerd op de vraag of de respondenten hadden gehoord van de Holocaust, wisten dat 6 miljoen Joden werden gedood en een concentratiekamp of getto konden noemen.)

De kennis over de holocaust was bijzonder laag in New York, ondanks dat de staat de grootste populatie Joden in het land heeft. De meeste respondenten daar konden geen enkel nazi-kamp of getto noemen, en 28% zei dat ze geloofden dat de Holocaust een mythe was of overdreven was. Wisconsin had de hoogste kennisscore met 44%, terwijl Arkansas de laagste had met 17%.

Greg Schneider, de executive vice president van de Claims Conference, zei in een verklaring:

Niet alleen was hun algehele gebrek aan Holocaustkennis verontrustend, maar in combinatie met het aantal millennials en Gen Z die de Holocaustontkenning op sociale media hebben gezien, is het duidelijk dat we deze vertekening van de geschiedenis moeten bestrijden en er alles aan moeten doen om ervoor te zorgen dat de socialemediagiganten erover zouden waken dat dergelijke schadelijke inhoud niet meer op hun platforms worden toegestaan. Overlevenden verloren hun familie, vrienden, huizen en gemeenschappen; We kunnen hun geschiedenis niet ontkennen.

Uit het onderzoek bleek dat meer dan driekwart van de respondenten zeker van de Holocaust had gehoord en nog eens 10% zei van waarschijnlijk wel. Onder hen wist meer dan 70% dat Adolf Hitler verantwoordelijk was voor de genocide en 86% wist dat de Joden de belangrijkste slachtoffers waren.

Minder respondenten waren op de hoogte van andere feiten over de Holocaust. Van degenen die van de Holocaust hadden gehoord, geloofde meer dan een derde ten onrechte dat 2 miljoen of minder Joden werden gedood, terwijl bijna de helft (48%) geen concentratiekampen of getto’s kon noemen. Gevraagd om Auschwitz, het grootste nazi-concentratiekamp, ​​te beschrijven, beschreef 64% het correct.

Uit de enquête bleek ook dat ongeveer de helft van de respondenten antisemitisme en ontkenning van de Holocaust online had gezien. Ongeveer 49% had online ontkenning of vervorming van de Holocaust gezien, en 10% zei dat ze het vaak hadden gezien. In totaal 56% meldde dat ze nazi-symbolen op sociale media, in hun gemeenschap of beide zagen. Bijna 60% zei dat ze geloofden dat zoiets als de Holocaust vandaag zou kunnen gebeuren.

De indicatoren zijn zorgwekkend, en dat houdt verband met de voortdurende bezorgdheid dat het geschiedenisonderwijs afneemt, het gebruik van haat en antisemitisme op sociale media toeneemt“, zegt Gretchen Skidmore, directeur onderwijsinitiatieven bij de US Holocaust Memorial Museum, dat lid is van de taskforce die toezicht hield op het onderzoek. “Het werk is erg belangrijk en Holocausteducatie is erg belangrijk om deze trends tegen te gaan.

De respondenten waren het erover eens dat onderwijs over de Holocaust belangrijk is, en 64% vond dat het verplicht zou moeten zijn op school. Volgens het Holocaustmuseum hebben momenteel 15 staten Holocaust-onderwijs nodig op de middelbare school. Dit jaar werd een wetsvoorstel ondertekend dat het museum 10 miljoen dollar ter beschikking stelde om het onderwijs over de Holocaust te verbeteren.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Ben Sales “Study: More than one in 10 Americans under 40 thinks Jews caused the Holocaust” van 16 september 2020 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

♦ naar een artikel van Shiryn Ghermezian “New survey reveals critical gaps in how millennials, Gen Z’ers know little about the Holocaust” van 18 september 2020 op de site van The Jews News Syndicate (JNS)

♦ naar een artikelFirst ever 50-state survey on Holocaust knwoledge of American millenials and Gen Z reveals shocking results” op de site van Claims Conference

2 gedachtes over “Studie: Een op 10 Amerikanen onder de 40 denkt dat Joden zelf de Holocaust hebben veroorzaakt

  1. Een Amerikaan vroeg eens aan een Israeli:

    “Hoe is het mogelijk dat een land vol intelligente Joden vaak zoveel domme beslissingen neemt”?

    De Israeli kwam (zoals Joden doen) met de retorische vraag:

    “Hoe is het mogelijk dat een land vol idioten het machtigste land van de wereld is geworden”?

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.