Zoom en YouTube annuleren online evenement met Palestijnse terroriste Leila Khaled

Een evenement met een veroordeelde Palestijns-Arabische terrorist werd uitgesloten van het gebruik van de Zoom online videoconferentieservice.

Het evenement werd prompt verplaatst naar YouTube nadat Zoom en Facebook beiden weigerden de webcast op hun platforms te streamen. Maar ook op YouTube werd het 20 minuten na het begin van de livestream stilgelegd.

Het evenement in kwestie wordt gesponsord door de afdeling vrouwen- en genderstudies van de San Francisco State University en door het Arabische en islamitische studieprogramma van de universiteit, en stond gepland voor woensdag.

Leila Khaled was de gastspreker van het evenement, dat werd aangekondigd als ‘Whose Narratives? Gender, Justice & Resistance: A Conversation with Leila Khaled”.

Leila Khaled
Khaled, een veroordeelde Palestijnse terroriste van het marxistische Volksfront voor de Bevrijding van de Palestina (PFLP) die betrokken was bij een reeks vliegtuigkapingen die eind jaren zestig en begin jaren zeventig tegen Israël waren gericht, werd door de organisatoren omschreven als een “Palestijnse feministe, militant en leider”.

De thans 73-jarige Leila Khaled (ook Layla Khalid) is de eerste Palestijnse vrouw die een vliegtuig kaapte. Geboren in 1944 in Haifa, Israël, verliet zij op 13 april 1948 met haar familie de Joodse staat tijdens Israël’s Onafhankelijkheidsoorlog (1947-1949) en trok naar Libanon.

Later zal ze beweren dat ze met geweld door de Zionisten werd verdreven uit haar thuisland, maar het feit dat haar vader was achtergebleven in Haïfa spreekt deze leugen compleet tegen.

Khaled kaapte haar eerste vliegtuig in 1969 met name TWA Flight 840 van Rome naar Tel Aviv. Een jaar later trachtte ze hetzelfde te doen met El Al Flight 219 van Amsterdam naar New York. De poging werd door Israëlische agenten verijdeld en ze werd gearresteerd toen het vliegtuig landde in Groot-Britannië.

Nauwelijks 28 dagen later werd ze reeds op vrije voeten gesteld in ruil voor een rist gegijzelden van een andere kaping. Haar illustere “carrière” als terroriste was hiermee over and out en ze is sindsdien wereldwijd politiek actief voor de Palestijnse zaak.


Bronnen:

♦ naar een artikelZoom bans San Francisco event featuring anti-Israel terrorist” van 23 september 2020 en een artikel van Elad Benari “YouTube shuts down lecture featuring convicted terrorist” van 24 september 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelZoom will not host San Francisco State U event featuring Palestinian hijacker” van 23 september 2020 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

♦ naar een artikelZoom said to cancel event with Palestinian terrorist hijacker Leila Khaled” van 23 september 2020 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikel van Elkan van der Raaf “Terroristisch PFLP krijgt opnieuw podium in het Europees Parlement” van 22 juli 2019 op de site van CIDI.nl

Een gedachte over “Zoom en YouTube annuleren online evenement met Palestijnse terroriste Leila Khaled

  1. Palestijnen dwangmatige leugenaar Erekat als duur betaalde docent in Harvard, Déze terreurdame als geprezen gastspreker op de San Francisco University, Israel apartheids week, BDS, boycot van het vrije woord & discussie over Israel etc.etc.etc.

    De teloorgang van de US universiteiten, net zoals alle organisaties & instanties die zich hebben laten hersensppoelen door het verhaal van ‘de palestijnen’ en hun tragiek.

    De leugen regeert waardoor de waarde devalueert!

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.