Voormalige vrouwelijke IDF-soldaat eist miljoenen van top BDS-agent

Plaatje hierboven: Bij de Israëlische NGO Reservists on Duty met rechts onderaan IDF-soldaat Rebecca R. [beeldbron: J-Post]

Voormalig soldaat van het Israëlische Leger (IDF) Rebecca R. heeft vandaag via de Shurat Hadin-organisatie een rechtszaak aangespannen van $ 6 miljoen wegens laster tegen senior BDS-agent Suhir Napal, die valse informatie verspreidde die leidde tot bedreigingen en aanzetten tot moord tegen haar.

Soldaat Rebecca R. werd door de BDS-beweging ervan beschuldigd verantwoordelijk te zijn voor de moord op de ‘Palestijnse’ paramedicus Razan al-Najjar, die ongeveer twee jaar geleden werd gedood door IDF-vuur aan de grens met Gaza.

De 26-jarige Rebecca R., een jonge joodse vrouw uit Californië, emigreerde in 2012 naar Israël en schreef zich in bij de IDF voor een trainingspositie in het Education Corps. Op een dag werd als onderdeel van haar dienst een rekruteringsfoto van haar met wapens en beschermende uitrusting gepubliceerd op de officiële Facebook-pagina van de IDF.

Ongeveer drie jaar nadat Rivka (Rebecca) uit de IDF trad, in 2018, postte Suhair Nafal, een belangrijke BDS-agent die in Californië woont, op haar persoonlijke Facebook-pagina dat Rivka verantwoordelijk was voor de dood van paramedicus Razan al-Najjar tijdens een van de ‘terugkeermarsen’. Hetzelfde bericht werd op sociale media verspreid onder BDS-agenten en pro-Palestijnse organisaties in de Verenigde Staten, die Rebecca en haar familie dagelijks begonnen te bedreigen en lastig te vallen.

Ongeveer twee jaar nadat de post was gepubliceerd, besloot Rebecca zich tot de mensenrechtenorganisatie Shurat Hadin te wenden. Deze week heeft de organisatie een rechtszaak wegens laster aangespannen tegen Suhair Nafal, de auteur van de post, voor $ 6 miljoen bij de Californische rechtbank.

Na ontvangst van de rechtszaak blokkeerde Nafal haar Facebook-paginaprofiel om het belastende bewijs te verbergen. De aanklacht benadrukte dat dit een bloedkwakkel was, aangezien Rebecca nooit in de Gazastrook was geweest als onderdeel van haar militaire dienst, aangezien ze alleen in een training en niet-gevechtsrol had gediend.

Rebecca werd in 2015 ook ontslagen uit de IDF, ongeveer drie jaar voor de dood van Al Najar. Na haar vrijlating was Rebecca een mensenrechtenactiviste en nam ze zelfs deel aan gezamenlijke Israëlisch-Arabische delegaties in Jordanië en Judea en Samaria, en deed ze vrijwilligerswerk in vluchtelingenkampen in Zuid-Amerika en Griekenland.

Shurat Hadin-organisatie President Adv. Nitzana Darshan-Leitner, verklaarde:

Het lijkt erop dat we terugkeren naar de Protocollen van de Wijzen van Zion en de antisemitische bloedkwakkels uit het verleden. Rebecca en haar familie werden veroordeeld en met moord bedreigd, alleen maar omdat ze soldaat was in de IDF. De oorlog door haters van Israël heeft ook zijn tol geëist, en de rechtszaak van Rebecca loopt voorop in de strijd tegen de wereldwijde boycotbeweging tegen de staat Israël. BDS-activisten zullen weten dat ze misschien zelf persoonlijk verantwoordelijk zijn voor hun antizionistische activiteiten en zelfs een hoge prijs betalen.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Mordechai Sones “Former female soldier demands millions from top BDS operative” van 22 september 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Maayan Jaffe-Hoffman “Boston immigrant soldier turns BDS lies into fight for truth” van 8 mei 2019 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikelUne soldate accusée à tort d’avoir abattu Razan Najjar©” van 7 juni 2018 op de site van JForum

♦ naar een artikelPalestinian paramedic shot dead by Israeli forces in Gaza” van 1 juni 2018 op de site van Middle East Eye

Een gedachte over “Voormalige vrouwelijke IDF-soldaat eist miljoenen van top BDS-agent

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.