Palestijnse maskers vallen af: islamitisch anti-Joodse retoriek haalt de bovenhand

Terwijl Israël, vaious Golfstaten en staten van de westerse wereld de vredesverdragen van vandaag tussen Israël, de VAE en Bahrein verwelkomen, veroordeelde de premier van de Palestijnse Autoriteit op maandag 14 september ’20 tijdens een kabinetszitting de ondertekening van de vredesakkoorden in Washington DC als “een zwarte dag in de geschiedenis van de Arabische natie en als een nederlaag voor de Arabische Liga.

Premier Shtayyeh zei dat “deze dag zal worden toegevoegd aan de Palestijnse kalender van pijn en de Arabische kalender van nederlagen“, eraan toevoegend dat de Arabische Liga een “symbool van Arabische onbekwaamheid” is. Bovendien meldde het officiële PA-persbureau WAFA “dat het kabinet overweegt president Mahmoud Abbas aan te bevelen” de betrekkingen van Palestina met de Arabische Liga te herzien.

Hiermee onthulde de Palestijnse Autoriteit haar ware essentie als een jodenhatend antisemitisch orgaan door de vredesakkoorden die verleden week tussen Israël, de VAE en Bahrein werden ondertekend, te veroordelen, “omdat het een alliantie met de Joden is.”

Dit is niet alleen wat de PA gelooft, maar deze haatboodschap werd ook verspreid door het ministerie van Religieuze Zaken van de PA onder alle moskeeën in de PA, als onderdeel van de instructies aan predikers over wat ze moeten zeggen in hun preken die op vrijdag in de PA zullen worden gehouden.

Het wekelijkse instructieblad dat wordt verspreid door het PA Ministerie van Religie, schetst de inhoud die gepredikt moet worden in alle preken in PA moskeeën, en is ondertekend door Husam Abu Al-Rub, de vice-minister van Religieuze Zaken. Voor de preken van vrijdag hebben de PA-imams de opdracht gekregen om het vredesakkoord dat afgelopen week is ondertekend te veroordelen en om de Arabische landen te veroordelen voor het ondertekenen ervan.

Er zijn negen korte boodschappen die in de preek moeten worden opgenomen en dit is de eerste:

Er is niets dat Palestina en zijn heilige plaatsen meer schaadt dan een alliantie aangaan met de Joden, met hen verbonden zijn en op hen vertrouwen.

De vierde boodschap vervolgt het antisemitische thema waarin moslims worden gewaarschuwd voor de verschrikkelijke gevolgen, waaronder vernedering en schaamte voor het ‘gehoorzaam’ zijn aan Joden:

Gehoorzaamheid aan de Joden en achter hen aan te worden gesleept, zal de natie leiden tot zwakte, wetteloosheid, vernedering en schaamte.

Het instructieblad citeert vijf bewijsteksten uit de koran en vijf uit de hadith ter ondersteuning van de anti-joodse boodschappen en veroordeling van de vredesakkoorden. Een van de bronnen waarschuwt moslims om op hun hoede te zijn voor joden en christenen, omdat het hun doel is om moslims ertoe te brengen hun geloof in de islam op te geven:

En nooit zullen de joden of de christenen je goedkeuren totdat je hun religie volgt. [Soera 2: 120]

De aanval hier op alle christenen is waarschijnlijk vanwege de centrale rol die de Verenigde Staten speelden bij het tot stand brengen van het vredesakkoord.

Naast de waarschuwing tegen ‘alliantie met de joden‘ en ‘gehoorzaamheid aan de joden‘, veroordeelt de PA driemaal ‘normalisatie en betrekkingen met de zionistische entiteit’, waarvan wordt gezegd dat het ‘hoogverraad’, ‘schijnheiligheid en hypocrisie’ is die ‘zwakheid, wetteloosheid, vernedering en schaamte’ zal veroorzaken.

‘Israël’ wordt niet bij naam genoemd of herkend. Palestinian Media Watch heeft herhaaldelijk gewaarschuwd voor de centrale rol van antisemitisme en jodenhaat in het onderwijs en de ideologie van de PA, en de preken van morgen in de PA zullen deze haat onder alle gelovige Palestijnen verankeren.

Het volgende is de volledige tekst van het instructieblad van het PA Ministerie van Religieuze Zaken voor de preken van vrijdag:


Bronnen:

♦ naar een artikel van Itamar Marcus “PA: Beware ‘alliance with the Jews… obedience to the Jews’” en een artikelPA PM: Today is ‘a black day in the history of the Arab nation‘” van 15 september 2020 op de site va Palestinian Media Watch (PMW)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.