De oorlog van de Rood-Groene alliantie tegen Israël duurt voort

Er zitten twee kanten aan de oorlog tegen Israël: de terroristische kant en de politieke kant. De raketten die het terroristische Hamas-regime in Gaza afschoot op Ashdod en Ashkelon en de anti-Israël demonstraties buiten het Witte Huis – (die beiden plaatsvonden tijdens de ondertekeningsceremonie van de Abraham-akkoorden op de South Lawn) – zijn een bittere herinnering dat de oorlog tegen de Joodse staat nog lang niet voorbij is.

Zelfs als de rooskleurigste voorspelling van de Amerikaanse president Donald Trump uitkomt, namelijk dat nog negen Arabische staten hun betrekkingen met Israël de komende maanden zullen normaliseren, dan zal de afwijzings-as zijn oorlog tegen Israël voortzetten.

Aan de vooravond van de ondertekenings-ceremonie, dinsdag, publiceerde het Ministerie van Strategische Zaken een beoordeling waarin het tegendeel werd gezegd. Volgens het ministerie zal normalisatie van de banden tussen Israël en veel van zijn Arabische buren de kracht van de boycot-, des-investerings- en sanctie-campagnes (BDS) tegen Israël verminderen. Helaas negeert die beoordeling van het ministerie de aard van de krachten achter de BDS-campagne.

In grote lijnen zitten er twee krachten achter de BDS-bewegingen in het Westen. Ten eerste zijn er de islamisten en hun westerse frontgroepen.

De zogenaamde Arabische Lente, die regimes in de Arabische wereld destabiliseerde en omver wierp, spleet tien jaar geleden de Arabische en de islamitische wereld in twee tegengestelde blokken. Aan de ene kant vormden de VAE, Saoedi-Arabië, Bahrein en Egypte een anti-islamistische as die zich verzet tegen het Iraanse regime en de Moslimbroederschap. In de loop der jaren hebben andere staten zich bij deze as aangesloten, waaronder Oman, Soedan en Marokko.

Leden van het anti-islamistische blok wendden zich naar Israël omdat ze de Joodse staat zien als een machtige bondgenoot in hun existentiële strijd met Iran en de Moslimbroederschap.

Tegenstanders van dit blok zijn de leden van de islamistische as. De leidende leden zijn Turkije, Qatar en Iran. Hun bondgenoten zijn hun gevolmachtigden Syrië, Libanon, de Houthi’s in Jemen en Hamas.

De burgeroorlog in Libië is een proxy-oorlog tussen de twee assen.

De splitsing in de Arabisch-islamitische wereld betekent dat, terwijl leden van het anti-islamistische blok hun Arabische boycot tegen Israël mogelijk zullen beëindigen, leden van het islamistische blok hun Arabische boycot tegen Israël zullen handhaven.

En dit brengt ons bij de tweede kant van de BDS-beweging, de Westerse kant. Westerlingen die bij de BDS-campagne betrokken zijn, maakt het niet uit of de leden van het anti-islamistische blok een einde maken aan hun boycot van Israël. Ze vinden het genoeg als de de boycot door leden van de islamistische as doorgaat.

Dit is de kern van de zaak. De BDS-campagne is een centraal onderdeel van de samenwerkings-alliantie tussen de Europese Unie, Westers Links en het islamistische blok. De Palestijnse Autoriteit, gecontroleerd door Fatah in Ramallah, is afhankelijk van de Westerse helft van de Rood-Groene as. Hamas wordt gecontroleerd door het islamistische blok. [mijn blauwe vet]

Alle leden van de Rood-Groene as delen een diepgewortelde vijandigheid jegens Israël, de regering-Trump en het anti-islamistische Arabische blok. Terwijl de Palestijnen decennialang marionetten (proxies)waren van de Arabische wereld en hun oorlog tegen de Joodse staat een Arabische proxy-war was, zijn de Palestijnen tegenwoordig marionetten van de Rood-Groene alliantie. Ze voeren hun multi-dimensionele campagne tegen Israël met de actieve steun en betrokkenheid van hun sponsors in de Rood-Groene as.

Terwijl de regering-Trump en de leden van het anti-islamistische blok de afgelopen jaren hun financiële steun aan de PA en het Hamas-regime hebben stopgezet, hebben de EU, haar lidstaten, linkse stichtingen, Turkije, Qatar en Iran allemaal hun financiële steun aan de twee Palestijnse regimes verhoogd.

De Europeanen en internationaal Links hebben een leidende rol gespeeld in verschillende aspecten van de Palestijnse oorlog. Zij zijn de aanstichters en de belangrijkste motor achter de campagne van de PA om land in Area C te veroveren. Zij leveren de inspanningen tegen Israël op het gebied van informatie en diplomatie bij de VN en de Haagse tribunalen. Ze voeden en financieren campagnes voor politieke oorlogsvoering die gericht zijn op het delegitimeren van de IDF en de Israëlische samenleving in het algemeen en het ondermijnen van het rechtssysteem van Israël via hun Israëlische en in Palestina geregistreerde NGO’s.

Leden van het islamistische blok financieren en leiden de terreurtroepen in Judea, Samaria en Gaza en werken samen met hun frontgroepen in het Westen. Dinsdag waren aanhangers van BDS die buiten het Witte Huis demonstreerden, afkomstig van vijftig anti-Israëlische groepen die het spectrum overspannen van marxistisch links tot anti-zionistisch, zelfhatend joods links, tot frontgroepen van Fatah en Hamas.

De kille berichtgeving over de historische ceremonie in het Witte Huis door de linkse media in de VS en door de Europese media heeft duidelijk gemaakt dat de Westerse kant van de Rood-Groene alliantie niet is geïnteresseerd in vrede en stabiliteit in het Midden-Oosten. En het feit dat noch senior democraten zoals House Speaker Nancy Pelosi, noch vertegenwoordigers van een andere EU-lidstaat (behalve Hongarije) de ceremonie bijwoonden, onderstreept deze realiteit nog meer. Met of zonder Israëlisch-Arabische vrede, onder de Rood-Groene alliantie, zal de oorlog tegen Israël in al zijn aspecten onverminderd doorgaan.

door Caroline B. Glick


Bronnen:

♦ naar een artikel van Caroline B. Glick “The Red-Green alliance’s war against Israel continues” van 17 september 2020 in een vertaling van Martien Pennings als “De oorlog van de Rood-Groene alliantie tegen Israël duurt voort” van 20 september 2020 op zijn blog

2 gedachtes over “De oorlog van de Rood-Groene alliantie tegen Israël duurt voort

  1. In nederland is het mevrouw kaag die een slipje van de sluier oplichtte door miljoenen over te maken aan de palestijnse moordenaars. Dat is ook een vorm van corruptie waar niemand iets aan doet. Dat legt ook de link bloot tussen de banden van d66/groenlinks en de terreurbewegingen. Wordt hoog tijd dat deze regering wordt afgezet. Met rutte natuurlijk want die heeft al genoeg naar de kloten geholpen in nederland. Houdt ook asscher buiten de deur want die is ook van zon nare moslimknuffelclub.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.