Gazaanse terrorist omgekomen tijdens het graven van aanvalstunnel naar Israël

Minstens één Palestijnse terrorist werd doodgedrukt en nog eens acht raakten ernstig gewond bij het instorten van een gransoverschrijdende terreurtunnel in het noorden van Gaza. “Martelaar omgekomen bij het instorten van een verzetstunnel“, schreef Safa.news.

Volgens Arabische rapporten snelden verschillende ambulances naar de plaats van de ingestorte tunnel en brachten de gewonde terroristen met spoed naar het Indonesische ziekenhuis in het noorden van de Gazastrook. Een woordvoerder van de Qassam Brigades zei in een persverklaring dat de groep rouwt om zijn militant “die stierf tijdens een militaire missie in een van de verzetsgangen“.

De Hamas-beweging, die sinds 2007 de Gazastrook bestuurt, gebruikt aanvalstunnels onder Gaza als een strategisch wapen om wapens op te slaan of om aanvallen uit te voeren met behulp van de gransoverschrijdende tunnels naar Israël. Volgens de mensenrechtengroepen van Gaza zijn de afgelopen jaren tientallen militanten omgekomen bij het instorten van een aanvalstunnel.

De dode terrorist is geïdentificeerd als de 27-jarige zand-eter Khalil Muhammad Labad uit Jabalia, een lid van de al-Qassam Brigades. Deze beruchte moordbrigade van Hamas, heeft als enige missie en feitelijke bestaansreden het vermoorden van zoveel mogelijk Joden in hun eeuwige religieuze queeste om de Joodse staat van de kaart te vegen.

Khalil Muhammad Labad werd onder het zand bedolven toen de tunnel instortte. “Wie een put graaft voor een ander valt er zelf in…” 


Bronnen:

♦ naar een artikelGaza: At least 9 Muslim terrorists squished in terror tunnel collapse” van 20 september 2020 op de site van Behind the News (BTN)

♦ naar een artikelHamas militant killed, 3 wounded in tunnel collapse in Gaza” van 20 september 2020 op de site van Xinhua.net

Een gedachte over “Gazaanse terrorist omgekomen tijdens het graven van aanvalstunnel naar Israël

  1. “Wie een put graaft voor een ander valt er zelf in…”
    klopt niet helemaal hoor, het is : “Wie een put graaft voor een ander DIE ZWEET ZICH KAPOT “

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.