De Europese Unie als de intersectionele partner van Hezbollah

Plaatje hierboven: In de jaren tachtig beeldde een muurschildering in een nationalistische wijk van Belfast gewapende IRA’s (IRA) en PLO-leden af ​​onder het motto: ‘IRA-PLO one struggle.’ In reactie op de Tweede Intifada wapperden in de noordelijke protestantse gebieden de Israëlische vlag en in de katholieke gebieden wapperden de Palestijnse nationale kleuren [beeldbron: Liberation]

Intersectionaliteit is een cynische rage geworden onder ontwaakte activisten die vastbesloten zijn om verdeeldheid te bevorderen en het weefsel van de westerse samenleving te ondermijnen.

Maar lang voordat deze Jantje-komt-altijd-te-laat militanten hun campagnes van verstoring lanceerden, iedereen die het niet eens was, hun best deden om andersdenkenden te laten ontslaan en historische standbeelden neer te halen, zetten andere militanten hun merk van intersectionaliteit in om het doelwit van hun eigen haat te doden, te verminken en te vernietigen.

De geweldscampagne van Sinn Fein tegen de Britse staat en de bevolking van Noord-Ierland, onder leiding van de voorlopige IRA, duurde 30 jaar totdat hun uitgebreide infiltratie door de Britse inlichtingendienst, met name de Royal Ulster Constabulary Special Branch, hen dwong de wapens neer te leggen onder de Goede Vrijdag-overeenkomst in 1998.

De intersectionaliteit van Sinn Fein-IRA omvatte nauwe samenwerking met een breed scala aan mederroristen, waaronder de Baskische separatistische beweging, ETA. Jarenlang heeft Sinn Fein-IRA ook samengewerkt met terroristische bendes in het Midden-Oosten, zelf meesters van intersectionaliteit, soms door de sjiitische en soennitische kloof over te steken, zoals ze nu nog steeds doen.

Misschien wel de belangrijkste van deze onheilige allianties betrof het regime van kolonel Muammar Gadaffi in Libië. Gadaffi hielp het IRA-terrorisme halverwege de jaren tachtig nieuw leven in te blazen door contant geld en wapens te leveren, waaronder geweren, pistolen, machinegeweren, raketwerpers, grond-luchtraketten, vlammenwerpers en brisante explosieven.

Vier enorme wapentransporten uit Libië – in totaal meer dan 100 ton – bereikten de IRA-bolwerken en een vijfde werd onderschept door de Franse marine. Deze bommen en kanonnen werden gebruikt om grote aantallen onschuldige mensen in Noord-Ierland te vermoorden. Sinn Fein-IRA klom ook in bed met Palestijnse terroristen vanaf het begin van de jaren zeventig, met de Sovjet-Unie als bemiddelaar.

De PLO voorzag de IRA van munitie, en beide partijen wisselden zowel training als steeds geavanceerdere terreurtechnieken uit. Palestijnse terroristen hebben naar verluidt de bommenwerpers opgeleid en de aanval in Zuid-Ierland gefinancierd waarbij in 1979 de neef van de koningin, admiraal van de vloot Lord Louis Mountbatten, werd gedood.

De samenwerking tussen Palestijnen en Ierse Republikeinse terroristen ging verder dan het praktische naar het ideologische. Sinds de oprichting in 1905 is Sinn Fein fel antisemitisch geweest en blijft, nu een reguliere politieke partij in het noorden en zuiden van Ierland, sterk en actief vijandig tegenover de Joodse staat. Zelfs vandaag de dag zijn Palestijnse vlaggen in de Republikeinse gebieden van Noord-Ierland een veel voorkomende site.

De Iraanse terreur-proxy, Libanese Hezbollah, was een overtuigende intersectionaliteitspartner voor Sinn Fein-IRA na zijn oprichting door de ayatollahs in Teheran in het begin van de jaren tachtig. Iran heeft naar verluidt in de jaren tachtig en negentig miljoenen dollars aan financiering verstrekt aan de voorlopige IRA. En volgens de Britse inlichtingendienst werd de IRA-technologie voor het maken van bommen, overgedragen aan Hezbollah, gebruikt bij aanvallen waarbij Britse troepen in Irak omkwamen.

Deze week kwam in de media naar voren dat er nu links bestaan ​​tussen New IRA en Hezbollah. De nieuwe IRA is de grootste IRA-splintergroep, die de terreurcampagne wil voortzetten. Het heeft aanzienlijk geweld gepleegd sinds de voorlopige IRA de terroristische actie onder het Goede Vrijdag-akkoord stopzette.

De overvloed aan aanslagen en pogingen tot aanslagen van de New IRA wordt onvoldoende gerapporteerd in de Britse media, hoewel de groep de publieke aandacht trok na de moord op journalist Lyra McKee vorig jaar in Londonderry.

Het klungelige buitenlands beleid van de EU verbiedt Hezbollah niet in zijn geheel en handhaaft een fictieve scheiding tussen ‘politieke’ en ‘militaire’ vleugels, ondanks de eigen aandrang van de terroristische groep dat er geen onderscheid is.

Ondertussen heeft Hezbollah geprobeerd grootschalige terroristische aanslagen te plegen in Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland, met gebruikmaking van ammoniumnitraat, de chemische stof die vorige maand in Beiroet zo’n verwoesting veroorzaakte.

Wanhopig om een ​​schijn van samenhang te bewaren in het licht van de Brexit-klap die het heeft geleden, beweert de EU ten onrechte de vrede in Ierland te handhaven en tegelijkertijd de grootste bedreiging voor die vrede te faciliteren. Deze benadering maakt de EU een onbedoelde intersectionele partner van de Iraanse terroristische entiteit en haar gevolmachtigde, Hezbollah.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Richard Kemp “The EU: Hizballah’s Intersectional Partner” van 18 september 2020 op de site van The Gatestone Insititute

2 gedachtes over “De Europese Unie als de intersectionele partner van Hezbollah

  1. Europa heeft de rare gen die hen er er steeds toe dwingt altijd aan de verkeerde kant van de geschiedenis te staan en altijd weer hun eigen ergste vijanden te steunen in de hoop dan zelf niet belaagd of aangevallen te worden.

    Het typisch kruiperige denken van de zwakkeling & lafaard.

    Wanneer de nood dan aan de man komt dan mogen anderen hun leven opofferen om de kastanjes uit het vuur te halen…….om daarna weer arrogant terzijde te worden geschoven met een nieuwe generatie arrogante Europeese morele betweters.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.