Obama’s minister Kerry in 2016: ‘geen aparte vrede tussen Israël en Arabische naties zonder de Palestijnen’

Plaatje hierboven: De anti-Israëlische regering van de Amerikaanse Democratische Partij (2009-2017) met van links naar rechts: toenmalig president Barack Obama, zijn vice-president en huidig presidentskandidaat Joe Biden (midden) en rechts toenmalig minister van Buitenlandse Zaken John Kerry [beeldbron: Getty]

John Kerry is een leugenaar. Hij was misschien ook de meest venijnige anti-Israëlische minister van Buitenlandse Zaken ooit. Niemand mag iets wat deze idioot zegt serieus nemen. In feite was het beleid van Kerry (hier, hier en hier) verantwoordelijk voor de vernietiging van het Midden-Oosten. John Kerry hoort thuis in de asse van de geschiedenis.

Voormalig staatssecretaris John Kerry kwam op woensdag onder vuur te  liggen vanwege een reeks opmerkingen die hij eerder had gemaakt waarin hij verklaarde dat er geen vrede in het Midden-Oosten zou zijn zonder de Palestijnen.

Op dinsdag werd president Trump vergezeld door de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, de minister van Buitenlandse Zaken Abdullah bin Zayed al-Nahyan van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en de minister van Buitenlandse Zaken van Bahrein Khalid bin Ahmed Al Khalif om de Abraham Akkoorden te ondertekenen, iets wat de president noemde als de ‘Dageraad van een nieuw Midden-Oosten’.

De volgende dag kwam echter een clip uit 2016 van John Kerry weer boven water die twijfel deed rijzen of vrede tussen Israël en de Arabische wereld mogelijk was zonder dat de Palestijnen mee aan boord waren.

Obama’s minister van Buitenlandse Zaken John Kerry zei toen tijdens een spreekbeurt in 2016:

Er zal geen aparte vrede zijn tussen Israël en de Arabische wereld. Ik wil dat jullie allemaal heel duidelijk stellen. Ik heb verschillende prominente politici in Israël wel eens horen zeggen: ‘Wel, de Arabische wereld bevindt zich nu op een andere plek. We moeten gewoon contact met ze opnemen. We kunnen een aantal dingen doen met de Arabische wereld en we zullen zaken doen met de Palestijnen.’ Nee, nee, nee en nee.. Ik kan je vertellen dat dit in de afgelopen week opnieuw is bevestigd omdat ik met de leiders van de Arabische gemeenschap heb gesproken, dat er geen geavanceerde en afzonderlijke vrede met de Arabische wereld zal zijn zonder het Palestijnse proces en de Palestijnse vrede. Iedereen moet dat begrijpen. Dat is een harde realiteit.

De clip, die werd gedeeld door Udi Evental, senior fellow van het Institute for Policy & Strategy, ging viraal met critici die de weinig aan de verbeelding overlatende uitspraken van de toenmalige Obama-minister verwierpen.


Bronnen:

♦ naar een artikelJohn Kerry mocked for 2016 claim that ‘there will be no separate peace’ between Israel-Arab nations without the Palestinians” van 17 september 2020 op de site van The Geller Report

Een gedachte over “Obama’s minister Kerry in 2016: ‘geen aparte vrede tussen Israël en Arabische naties zonder de Palestijnen’

  1. Dit laat nog maar eens zien wat de voorspellingen van “experts” zoals Kelly waard zijn.

    Dit is de politicus die samen met zijn baas Obama miljoenen Syriers in hun ongeluk heeft gestort door het toelaten van het geweld door Assad & het gedogen van IS.

    Dit is de politicus die samen met zijn baas Israel vanaf de eerste dag van hun aantreden als een paria heeft behandeld (ondanks hun mooie woorden) en als laatste ‘act Israel onder de bus heeft gegooid in de VN…..maar die daar gelukkig alleen maar licht gewond werd.

    Het heeft ze niets geholpen alhoewel…… Obama’s boek vol ‘memoires dat over 2 weken uikomt en waardoor hij nog een paar miljoen $ mag bijschrijven op zijn rekening over de ruggen van miljoenen eenvoudige burgers die hij zo miserabel in de steek heeft gelaten……samen met Kerry.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.