Van alle Amerikaanse presidenten heeft Trump het meeste voor Israël gedaan

Met de ondertekening door het Witte Huis van een versie van vredesakkoorden tussen Israël en nog twee Arabische naties, nu, na 15 september 2020, historisch, laten we een stap terug doen om een ​​aantal relevante achtergronden van dit welkome verhaal te onderzoeken …

Snel doorspoelen vanaf de dagen dat president Truman moest vechten tegen zijn eigen Arabistische, met Big Oil verbonden State Department vanwege de wedergeboorte van Israël in 1948 toen staatssecretaris Dulles en Eisenhower dreigden alle particuliere en officiële hulp aan Israël stop te zetten vanwege zijn reactie op onophoudelijke terreur en blokkade in de Sinaï-campagne van 1956.

De officieel neutrale houding van president Johnson in de korte ‘Zesdaagse Oorlog’ in 1967; positieve reacties van Nixon maar afschuwelijke recensies voor zijn machiavellistische Kissinger tijdens de Yom Kippoer-oorlog van 1973; enz.

In feite waren er berichten die, ondanks ‘het filter’, naar voren kwamen dat de ophefmakende vlucht van president Sadat van Egypte rechtstreeks naar Israël in 1977 en het historische vredesverdrag dat volgde in 1979 in feite in hoge mate plaatsvonden ondanks Jimmy Carter eerder dan vanwege hem.

Carter wilde dingen zoals Rusland bij de deal betrekken, een Palestijnse staat op een super kwetsbaar Israël van 15 mijl breedte duwen, en meer van dattum. De zondagsschoolleraar – die onder andere nog steeds graag predikt over G’d-moordende, geldminnende Joden, en schrijft over ‘Apartheid Israël’ – veranderde pas van gedachten toen hij in ’77 zag dat Egypte en Israël op het punt stonden hem in de geschiedenis te passeren.

En dan was er William Jefferson ‘Bill’ Clinton … de president die herhaaldelijk een moorddadig PLO-hoofd Yasser Arafat naar zijn Witte Huis haalde en die premier Ehud Barak in Camp David in 2000 onder druk zette om de belofte van een zinvol territoriaal compromis na te komen via het definitieve ontwerp van Resolutie 242 van de VN-Veiligheidsraad.

Opmerking: voor degenen die zijn vergeten, in de nasleep van de successen van Israël in de oorlog van 1967 die het niet veroorzaakte, verzekerde VN-resolutie 242 dat Israël nooit zou hoeven terug te keren naar de zelfmoordaanslagen van Auschwitz / Wapenstilstandslijn van 1949 – die Israël bijna twee decennia lang had gemaakt tot een getto maakte van een staat ter grootte van een sardientje in de gebieden waar het grootste deel van de bevolking en de infrastructuur zich bevonden. George W. Bush zou opmerken dat Texas grotere opritten had.

Tijdens het tijdperk van Clintons zogenaamde ‘Oslo-vrede’, hoe meer Israël in grondgebied gaf, hoe meer het overvloedig bloedde via voorspelbare toegenomen opgeblazen bussen, restaurants en andere daden van Arabische ‘vredesstichting’ – met dank aan het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en zijn Hebreeuwse chef in het Witte Huis.

First Lady en aanstaande presidentskandidaat Hillary omhelsde de vrouw van Arafat onmiddellijk nadat deze een toespraak hield waarin hij Israël beschuldigde van het vergiftigen van Arabische kinderen.

Alleen de weigering van Arafat om een ​​’vredesplan’ te aanvaarden dat hem bijna alle betwiste gebieden opleverde (dat wil zeggen, vergeet dat Israël de meer verdedigbare, veiligere en echte grenzen van Res. 242 krijgt) – samen met een virtueel slushfonds van 33 miljard dollar, de helft van Jeruzalem, en meer – voorkwamen een overeenkomst.

De Zwitserse bankrekeningen van Arafat waren / zijn legendarisch. Zijn laatste dag met de Arafatten-in-maatpakken, onder leiding van Fatah en Mahmoud Abbas van de PLO / PA, leerde deze les goed: het loont letterlijk om als ‘gematigd’ te worden bestempeld. Het persoonlijke fortuin van Abbas en zijn zonen is legendarisch.

Terwijl Israël gelukkig door de Arabieren zelf van de gevaarlijke machinaties van Slick Willy werd gered, werd de ‘progressieve’ Ehud Barak’s speleologie het startpunt voor de latere Amerikaanse ‘vredesstichting’ – met name die van Barak Hussein Obama.

De allereerste persoon die Obama opriep in de internationale arena nadat hij het presidentschap had gewonnen, was Mahmoud Abbas. Dit zou een voorbode blijken te zijn van wat zijn acht jaar in functie zou betekenen voor een Israël dat op zoek is naar een zekere mate van een levensvatbaar bestaan.

Eerder had hij een lange geschiedenis in Chicago in het bijwonen van een van de ergste antisemitische predikanten in de Amerikaanse kerk sinds decennia – dominee Jeremiah Wright, boezemvriend van Louis Farakhan van de Nation of Islam, die later zelf Obama uitriep als ‘de messias’. Raad eens waarom? Waren er geen andere kerken in Chicago die Obama had kunnen bezoeken?

Obama achtervolgde elke Israëlische leider die Res. 242’s oproep tot het sluiten van een zinvol compromis in de betwiste gebieden, alsof hij / zij Publieke Vijand Nr. 1 was. En hij haatte / haat Benjamin Netanyahu in het bijzonder vanwege dit – waar de ‘Nederzettingen Kwestie’ meestal over gaat.

Eerder sloeg de tegenstander van president Trump in 2020, senator Joseph Biden, op tafel om te proberen wijlen premier Menachem Begin te intimideren over dezelfde kwestie en John Kerry waarschuwde dat Israël ook hierdoor van zichzelf gered moest worden. Beiden waren later erwten in de Obama-pod en dienden als grote aanvalshonden

Terwijl hij nog steeds een senator was, begon Obama te zeggen dat Israël gek zou zijn – exacte woorden – om het ‘Saoedische vredesplan’ niet te accepteren. Hij zou dit ook herhalen in het Witte Huis.

Dat geliefde plan van Obama eiste onder meer dat Israël zich terugtrok in zijn bestaan ​​achter de ’49 Auschwitz / wapenstilstanden (geen officiële grenzen), waardoor het 15 tot 15 mijl breed werd bij zijn middel, en verwachtte dat het zich zou laten overspoelen door jihadisten, meestal 4de generatie Arabische ‘vluchtelingen’.

Bedenk dat meer Joden de Arabische / islamitische landen ontvluchtten dan andersom vanwege een oorlog die Arabieren in 1948 begonnen over de wedergeboorte van Israël in minder dan de helft van een procent van de regio.

Hoe durven die Joden – in ieder geval sommigen – niet dankbaar te zijn voor zo’n ‘deal! Dat dacht Barack Hussein Obama tenminste… dezelfde leider op wie de meeste Amerikaanse (zielige) Joden TWEE KEER stemden, en die talloze miljoenen in zijn campagne stortte. En ze zullen het opnieuw doen als ze Biden steunen bij de komende verkiezingen … Obama, Take 3 (maar misschien nog erger).

Als president Trump een democraat was, zou 99% van alle Amerikaanse joden hem de Hebreeuwse stijl heilig verklaren – zoals ze deden / deden met FDR, en om veel minder belangrijke redenen – laat staan ​​wat we nu weten over zijn verlating van de Europese Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Om te beginnen: Trump verplaatste de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem en erkende de laatste voor wat het is: de 3.000 jaar oude historische hoofdstad van Israël, de Stad van David.

Hij erkende de Israëlische soevereiniteit over de Golanhoogvlakte, waar Syrische Arabieren decennia lang Joden onder de grond joegen en Israëlische kinderen opgroeiden in opvangcentra.

Trump sloot vervolgens het PLO / PA-kantoor in Washington en sneed andere financiering af vanwege zijn ‘pay to slay’ (betaald om te moorden) -beleid dat Arabieren beloont voor heldendom zoals het onthoofden van joodse baby’s die in hun huizen slapen. (Zou je geloven dat Israël nog steeds geen doodstraf heeft voor zulke barbaren?)

Trump stopte de fondsen voor het Israël-hatende VN-agentschap, UNRWA en UNESCO en ook enkele andere eerdere steun voor de VN. Vervolgens keurde hij geavanceerde wetgeving goed ter bestrijding van antisemitisme op de campus, enz.

Ten slotte trotseerde het Trump-team (inclusief een herzien State Department met een niet-carrière-arabist aan het hoofd) voor deze recensie de eerdere vermeende wijsheid van Foggy Bottom, samen met zijn uitvoerende enablers zoals Carter, Clinton en Obama, door een nieuwe vredesakkoord dat niet verwachtte dat Israël zichzelf en zijn onschuldigen zou offeren als offer.

In plaats van te eisen dat Israël terugkeert naar de Auschwitz-linies in ’49 en de nek van zijn kinderen blootlegt, wordt de ‘Deal van de Eeuw’ erkend: de eeuwenoude connecties van Judeeërs met Judea – Joden met Judea en Samaria … ook bekend als ‘Westelijke Jordaanoever’ pas sinds het begin van de 20e eeuw, en Israël het territoriale compromis van Resolutie 242 van de VN-Veiligheidsraad heeft toegestaan ​​om het te voorzien van veiligere, verdedigbaardere en échte grenzen – precies het tegenovergestelde waarvoor Team Obama waarschuwde door te zeggen dat Israël van zichzelf moet worden gered.

En de laatste kers op de taart van Donald Trump kwam op 15 september 2020 toen Israël, de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein vredesverdragen ondertekenden in Washington, de eerste tussen Arabieren en Joden in meer dan vier decennia toen Israël een koude vrede bereikte met Egypte en nog een ander kil akkoord met Jordanië bijna drie decennia geleden.

Terwijl het Joodse Nieuwjaar 5781 nadert, moge G-d de hele wereld zegenen, en dat in het bijzonder voor deze nieuwe moedige vredestichters. Ongetwijfeld zullen ze daarna extra hemelse bescherming nodig hebben.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Gerald A. Honigman “The difference a President makes (American, that is)…” van 17 september 2020 op de site van Arutz Sheva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.