Enkel groepen of naties die Israël vernietigd willen zien, zijn degenen die tegen M-O akkoorden zijn

Gisteren, op 15 september 2020 ondertekenden Israël vredesakkoorden met twee Golfstaten met name met de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en Bahrein.

Daarmee komt er geen einde aan het vredesproces met de Palestijnen, maar wordt vrede in het Midden-Oosten met Israël mogelijk zonder dat vooraf een akkoord met de Palestijnen wordt bereikt. Israël onderhandelt al sinds begin 1949 met de Arabische buurlanden over vrede en erkenning van het bestaansrecht van Israël.

PLO in quarantaine?
Kortom: de bal zit niet langer in het kamp van de PLO (dat Israël wil vernietigen) maar in het kamp van de Arabische en de Islamitische wereld. Het is niet langer de PLO die bepaalt hoe de Arabieren omgaan met Israël. Voortaan kunnen de Arabische landen daarover zélf beslissen en dat is nieuw.

Na het einde van Israël’s Onafhankelijkheidsoorlog en het débacle van de aanvallende Arabische landen, ondertekenden de betrokken oorlogvoerende Arabische landen wapenstilstandsovereenkomsten (géén vredesakkoorden en géén erkening van Israël): eerst kwam Egypte op 24 februari 1949 over de brug; gevolgd door Libanon op 23 maart 1949; Jordanië op 3 april 1949 en tenslotte Syrië op 20 juli 1949.

Enkel Irak heeft geen wapenstilstandsovereenkomst met Israël ondertekend. Het gaf er de voorkeur aan zijn troepen terug te trekken en zijn sector over te dragen aan het Arabische Legioen van Jordanië. Op 26 maart 1979 ondertekende Israël een vredesakkoord met Egypte en op 26 oktober 1994 met Jordanië.

Hoe het verder moet?
Hoe weet u of een groep zich zal verzetten tegen verdragen tussen Israël en Arabische naties? Het is erg makkelijk. De groepen of naties die Israël vernietigd willen zien, zijn degenen die tegen deze ‘Abraham Akkoorden’ en andere vredesovereenkomsten zijn.

Het is een heel consistent patroon. En het werkt omgekeerd: als je iemand ziet die zich verzet tegen de akkoorden, is de enige reden dat normalisatie de vernietiging van Israël niet bevordert. Al het andere dat ze zeggen is louter propaganda en misleiding, in een poging hun positie achteraf te rechtvaardigen op manieren die niet zo genocidaal klinken als ‘Dood aan Israël‘.

Maar het doel van hun zogenaamd ‘Israël-kritische’ opiniestukken is uiteindelijk niet te onderscheiden van het doel van Iran. Dit komt erg goed van pas, bijvoorbeeld wanneer we proberen onderscheid te maken tussen een virulente criticus van Israël en een antisemiet die de Joodse staat vernietigd wil zien.

Vraag hen gewoon of ze de vrede tussen Israël en Arabische staten steunen of ertegenop komen. Duidelijkheid is iets dat we zelden zien in het Midden-Oosten, en deze overeenkomsten brengen ons meer duidelijkheid dan al het andere in jaren.


Bronnen:

♦ naar een artikel van EoZ “A simple algorithm to understand who is for and against Israeli normalization” van 15 september 2020 op de site van Elder of Ziyon

2 gedachtes over “Enkel groepen of naties die Israël vernietigd willen zien, zijn degenen die tegen M-O akkoorden zijn

  1. Ik zie ze in Europa nu ook niet juichen over deze accoorden.

    Een minimaal knikje van goedkeuring met amper media aandacht kon er nog nét af…..terwijl dit een écht historische gebeurtenis is, voor de hele wereld!!

    Vergelijk dit met één dode palestijn (natuurlijk alléén als hij door een Israelische kogel word getroffen) en de Westerse media & alle humanisten ontploffen!

    Ja, we zien nu precies wie de Vrienden van Vrede zijn en in deze circel passen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.