Saeb Erekat (PLO) hoort thuis in de gevangenis, niet als docent op de Harvard Universiteit

Op 3 september 2020 meldde Arutz Sheva dat Harvard onder vuur ligt voor het benoemen van Saeb Erekat, lange tijd de hoofdonderhandelaar van de Palestijnen, om als mentor te dienen en om virtuele seminars te geven als fellow in The Future of Diplomacy Project aan de Kennedy School. Belfer Center for Science and International Affairs.

The Jerusalem Post schreef zelfs dat “zijn expertise hem naar Harvard brengt“, en voegde eraan toe “The Kennedy School – een van de meest prestigieuze graduate schools voor openbaar en sociaal beleid ter wereld – kondigde vorige week de benoeming van Erekat aan … omdat Erekat het Palestijnse loon-naar-moordbeleid promoot.

Door het ‘een sociale verplichting’ te noemen, zou Erekat in de gevangenis moeten zitten. Niet in Harvard.

Op 30 januari 2020 meldde Arutz Sheva dat ‘de Palestijnse Autoriteit in 2019 517,4 miljoen sjekel aan terroristen gaf als salaris. Erekat maakt ook deel uit van een onderdrukkende regering die door de Human Rights Watch werd beschuldigd van foltering om afwijkende meningen de kop in te drukken. Human Rights Watch meldde dat de PA dreigementen, willekeurige arrestaties en gewelddadig misbruik gebruikte, inclusief afranselingen, elektrische schokken en stressposities om afwijkende meningen te verpletteren.

Op 23 oktober 2018 schreef Joe Dike in de AFP: “De Palestijnse veiligheidstroepen misbruiken en martelen systematisch tegenstanders en critici in wat zou kunnen neerkomen op misdaden tegen de menselijkheid en Palestijnse beschuldigingen tegen Israël ondermijnen, zei Human Rights Watch dinsdag. ‘Systematische foltering als onderdeel van een overheidsbeleid is een misdaad tegen de menselijkheid”, zei Omar Shakir, HRW-directeur Israël-Palestina, tegen AFP.

De rivaliserende autoriteiten van de Palestijnse Autoriteit (PA) en Hamas maakten beide gebruik van bedreigingen, willekeurige arrestaties en gewelddadig misbruik, waaronder afranselingen, elektrische schokken en stressposities, zei de in New York gevestigde rechtengroep in een rapport dat werd vrijgegeven in Ramallah op de ‘Westelijke Jordaanoever’.

Op 30 maart 2013 schreef David Rose in de Daily Mail ‘Chilling bekentenissen gemaakt door een voormalig functionaris van de Palestijnse Autoriteit: Said in de jaren negentig werden mensen  ‘slecht’ gemarteld en ‘hard geslagen’ had. Tegenwoordig, voegt hij eraan toe, wordt bij voorkeur naar een methode wordt ‘shabeh‘ genoemd – het vastbinden van de gevangene in verschillende pijnlijke houdingen gedurende maximaal acht uur. Hij gaat niet in op de details, maar stelt: “Het werkt bij 95 procent van de proefpersonen”’ Er is ook behoorlijk wat vaardigheid voor nodig: “Je moet ermee omgaan alsof je een gitaar speelt. Elk geval heeft zijn eigen specialiteit.

Dit buitengewone interview is de eerste bekentenis van een voormalige dader van de wijdverbreide marteling van Palestijnen – niet door Israël, maar door de Palestijnse Autoriteit (PA) … Precies wat ‘het’ betekent, werd beschreven door een zeer recent slachtoffer, een professionele man van in de veertig die twee weken geleden zonder aanklacht werd vrijgelaten na meer dan een maand in Mukhabarat detentie.

Het grootste deel van de tijd dat ik werd vastgehouden, gaven ze me elke dag shabeh. Ik had altijd een kap, en soms bonden ze mijn armen voor me vast en bevestigden ze me aan de muur, waardoor ik lange, lange uren op mijn tenen bleef. U heeft pijn in de armen, benen en lichaam en zwelling van uw spieren. Vaak hoorde ik ook geschreeuw van de gevangenen. Maar het was nog erger toen ze me ophielden met mijn armen achter me vastgebonden. Je lichaam is gebogen, als een banaan. Meestal laten ze je voeten de grond niet raken. Hij liet me zijn armen en handen zien – ze waren nog steeds gezwollen. Tijdens de shabeh zagen ze er veel slechter uit.

In een andere variant was de verdachte vastgebonden – op zijn rug op een stoel gelegd met zijn polsen en enkels aan elkaar vastgesjord onder de zitting. Meestal gebeurde de marteling ’s nachts: “Als je uitgeput bent, brengen ze je terug naar je cel.

Hij werd gearresteerd omdat iemand beweerde dat hij een illegaal wapen had. “Maar ik heb nooit een wapen gehad en ben tegen islamitische extremisten. Ik heb kritiek geuit op de PA op sociale bijeenkomsten – misschien heeft iemand me daarom aan de kaak gesteld. Dat was het ergste van alles – dat ik in de gevangenis zat door toedoen van mijn eigen autoriteit.”

Bassam Tawil meldde in Gatestone Institute dat Erekat herhaaldelijk loog. In een interview met CNN op 10 april 2002 beweerde Saeb Erekat ten onrechte dat Israëlische troepen ‘meer dan 500 mensen‘ hadden gedood tijdens een terrorismebestrijdingsoperatie in de stad Jenin op de ‘Westelijke Jordaanoever’. Twee dagen later herhaalde hij de beschuldiging op CNN: “Er is een echt bloedbad gepleegd in het vluchtelingenkamp Jenin.” Hij voegde eraan toe dat 300 Palestijnen werden begraven in massagraven.

Hoe slecht het er ook uitzag, het bewijs is nu duidelijk – bewijs dat aan de Verenigde Naties is gepresenteerd, niet minder, dat de operatie op geen enkele manier de beschuldigingen van genocide en misdaden tegen de menselijkheid die naar Israël werden gesmeten, rechtvaardigde. Er was geen massamoord op Palestijnse burgers in Jenin.

Heeft Saeb Erekat zich sindsdien verontschuldigd of zijn valse beschuldiging ingetrokken? Nee. Erekat heeft zich niet alleen niet verontschuldigd voor zijn verzinsels, maar hij is doorgegaan met het verspreiden van meer leugens over Israël. Een van de beroemde leugens van Erekat: “Israël heeft zich effectief bemoeid met de status quo van christelijke en islamitische gebedsplaatsen en instellingen in het bezette Oost-Jeruzalem en deze veranderd.”

“Precies het tegenovergestelde is waar, gezien het nauwgezette respect van Israël voor de bestaande religieuze praktijken in Jeruzalem”, zei Dr. Eran Leman. Verwijzend naar een andere bewering van Erekat dat ‘Israël effectief de Al-Aqsa [moskee] Status Quo heeft veranderd’, merkte Lerman op: “Er wordt geen respect betoond voor het Joodse erfgoed en patrimonium op de Tempelberg. Evenmin is een dergelijk respect bewezen op de berg, waar de [islamitische] Waqf opzettelijk archeologisch bewijsmateriaal van de oude Joodse tempels heeft vernietigd. “

Lerman, die commentaar gaf op een document dat in 2015 werd gepubliceerd door de ‘Afdeling Onderhandelingszaken’ van de PLO-functionaris, concludeerde:

Saeb Erekat is een uniek fenomeen in de Palestijnse baan. Jarenlang speelde hij de dubbelzinnige van hoofdonderhandelaar voor Palestijns-Israëlische vredesbesprekingen en propaganda bij uitstek voor de regimes van Yasser Arafat en Mahmoud Abbas. Zijn staat van dienst in het verbrijden van leugens en veinzerijen is legio, en het lijkt erger te worden naarmate hij ouder wordt. De geschiedenis zal zijn rampzalige diplomatieke rol in de vele fouten van de Palestijnse nationale beweging nog vastleggen.

Erekat maakt deel uit van een regering die zijn eigen volk martelt om dissidenten te breken. Hij steunt het terrorisme door het Palestijnse loon voor moordbeleid te steunen. Erekat zou in de gevangenis moeten zitten, niet in Harvard.


Bronnen:

♦ naar een (ingekort) artikel van Ezequiel Doiny “Saeb Erekat belongs in jail, not at Harvard” van 13 september 2020 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Saeb Erekat (PLO) hoort thuis in de gevangenis, niet als docent op de Harvard Universiteit

  1. Harvard is voor het diploma foute inzichten Cum Laude geslaagd.

    Zij zijn altijd de beste en dus het beste voorbeeld voor de teloorgang van vele VS Universiteiten, iets waar veel generaties de prijs voor zullen betalen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.