Palestijnse moordenaar van Baruch Mizrahi nabij Hebron krijgt zware geldboetes

Plaatje hierboven: Baruch Mizrahi (rechtsbovenaan) met zijn gezin. De 47-jarige vader van vijf kinderen werd op 14 april 2014, Sederavond, de vooravond van Pesach, nabij Hebron vermoord door twee Palestijnen [beeldbron: Ynet News]

Het Militaire Hof van Beroep aanvaardde het beroep van de weduwe van hoofdinspecteur Baruch Mizrahi, die in 2014 werd vermoord bij een terroristische aanslag in het gebied van Tarkumiya.

De terrorist, Ziad Awad, die werd vrijgelaten uit de deal om de vrijlating van IDF-soldaat Gilad Schalit veilig te stellen, werd veroordeeld tot het betalen van 1,2 miljoen NIS (ca. 292,000 euros) aan de nabestaanden van Mizrahi. “Zijn doel was om het bloed van zoveel mogelijk Joden te vergieten“, oordeelde de rechter, eraan toevoegend dat”‘hij, omdat hij goed bekend was met de gevangenis, probeerde zijn zoon de schuld te geven” van de aanslag.

In dezelfde beslissing verwierp de rechtbank het beroep van de terrorist tegen het vonnis en voegde een schadevergoeding van NIS 150.000 toe aan elk van de drie slachtoffers die het overleefden (inclusief de weduwe, Hadas Mizrahi, die ernstig gewond was geraakt, hun zoon en een andere minderjarige) en 50.000 NIS voor elk van de drie mensen die in het tweede voertuig zaten dat door de terrorist was geraakt.

Het bedrag van de toegekende schadevergoeding vormt niet eens een eerste vergoeding voor de vele fysieke en mentale schade die hij heeft toegebracht. Er is dus ruimte om een ​​hogere vergoeding vast te stellen“, schreef de rechter in zijn besluit.

Mizrachi werd gedood terwijl hij met zijn vrouw en kinderen naar een Pascha-seder reed. De terrorist vuurde een automatisch wapen af ​​op het voertuig van Mizrachi en een ander voertuig.

ziad-awad2Onverbeterlijke Palestijnse moordenaars: Hamasleden Ziad Awad (l.) en zijn 18-jarige zoon Izz Eddin (r.) in een Israëlische militaire rechtbank op 23 juni 2014. De twee werden gearresteerd op 7 mei ’14 voor de moord van 14 april jl. op de 47-jarige Israëliër en vader van vijf kinderen Baruch Mizrahi (foto: Yonatan Sindel/Flash90)

‘Hij kon het moorden niet laten’
Eén van die 1027 gevangen Palestijnse terroristen en moordenaars die toen op vrije voeten kwam is Hamasterrorist Ziad Awad (plaatje bovenaan)
in ruil voor korporaal Gilad Shalit, de Israëlische soldaat die vijfenhalf jaar lang in complete afzondering ergens in een gat in de grond in de Gazastrook werd vastgehouden.

Awad zat toen al 12 jaar opgesloten in een Israëlische cel. Awad was eerder veroordeeld voor het ombrengen van een aantal zogeheten ‘collaborateurs met Israël’, naast een hele rist andere criminele feiten, waaronder lidmaatschap van een verboden terreurgroep (Hamas.)

Zoals bekend hebben Palestijnse en andere Arabische terroristen een perverte voorkeur om hun aanslagen jegens de Joden uit te voeren tijdens de Joodse feestdagen. Het doel is tweevoudig: 1. Israël beschadigen en 2. Het Jodendom als dusdanig raken  in het diepste van haar ziel. De strijd van de Islamisten richt zich wereldwijd tegen het Jodendom en de Joodse Staat Israël vernietigen maakt slechts een deel uit van die strijd. Israël als het excuus, een wereldwijde Judeocide het ultieme doel.

Op 14 april 2014, Sederavond, de vooravond van Pesach (de Joodse Pasen), pleegde Hamasterrorist Ziad Awad samen met zijn 18-jarige zoon een aanslag. Met een halfautomatisch geweer AK-47 Kalashnikov vatte hij post aan de weg Route 35 nabij het Arabische stadje Idhna niet ver van Hebron, en opende willekeurig het vuur op voorbij rijdende auto’s.

Het gezin Mizrahi was op dat ogenblik met hun auto weg van Modi’in naar Hebron om er met de familie van zijn echtgenote de Sederavond te vieren. De 47-jarige Baruch Mizrahi (plaatje rechts), een vader van vijf, werd dodelijk getroffen en overleed ter plaatse. Zijn 28-jarige vrouw die in verwachting was van een vijfde kindje, werd eveneens gewond en werd met gebroken botten overgebracht naar een hospitaal in Jeruzalem. Hun 9-jarig zoontje werd eveneens gewond. 

De ‘heldendaad’ van het Hamasduo, werd luid toegejuicht in de Gazastrook èn op de Westbank. Nauwelijks drie weken later, 7 mei 2014, werden Ziad Awad en zijn zoon Izz Eddin in de boeien geslagen. De daders bekenden alle feiten en werden op 23 juni voor een Israëlische militaire rechtbank geleid en schuldig bevonden.


Bronnen:

♦ naar een artikelTerrorist ordered to pay NIS 1.2 million to victim’s family” van 8 september 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Noam ‘Dabul’ Dvir “Hebron terror victim laid to rest on Mount Herzl; Baruch Mizrahi was killed Monday in an attack on Israeli cars near Hebron” van 16 april 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.