Palestijnen zien de Arabische wereld zich tegen hen keren en leren er niets van

Countercurrents heeft een opiniestuk van Jafar Ramini, een Palestijn die in Londen woont:

Ik geloof dat we, om te overleven en vooruitgang te boeken, meer gemeen moeten hebben dan religie, taal en retoriek. We hebben eenheid, transparantie en eerlijkheid nodig. Wij Palestijnen wankelen op de rand van een afgrond. Tot voor kort zou elke Arabische leider, politicus, geestelijke en expert, die een halve kans kreeg, het platform beklimmen en de Palestijnse vlag hijsen, met de belofte te doen wat nodig is om het land te bevrijden en te herstellen wat rechtmatig van ons is. Niet meer. De taal is totaal veranderd van steun aan de Palestijnse zaak naar een veroordeling van ons Palestijnen, die ons ervan beschuldigen ondankbare architecten te zijn van onze eigen ondergang.

[..]

Het schisma tussen sommige Arabische regimes, vooral in de Golf en de Palestijnen, is groter geworden sinds de twee Mohammads – Bin Zayid in de VAE en Bin Salman in Saudi-Arabië de macht overnamen. … Dit schisma werd nog duidelijker tijdens weer een andere bijeenkomst, dit keer in Caïro, twee dagen geleden. De ministers van Buitenlandse Zaken van de Arabische Liga waren tegen een voorstel van Palestijnse zijde om het vredesverdrag tussen de VAE en Israël te veroordelen.

[..]

Dus, waar is de eenheid? Waar is de transparantie? Waar is de eerlijkheid.? Er is geen. Je zou kunnen denken dat dit recente verraad en openlijke afwijzing zou moeten dienen om de Palestijnse leiders van alle overtuigingen tot het besef te brengen dat Palestina niet het kernonderwerp is van de meeste Arabische regimes.

Het klinkt alsof meneer Ramini het bijna zou kunnen begrijpen. Maar nee, het antisemitisme waarmee hij opgroeide is krachtiger dan feitelijke zelfbeoordeling.

Ik weet niet wat ik tegen die Arabische leiders moet zeggen om hen ervan te overtuigen dat elke vorm van een verdrag met de Israëli’s een dwaasheid is. Israël zit erin voor alles wat het kan vervormen of uit elk Arabisch land kan persen voor de verbetering en uitbreiding van Israël. Denken die Arabische leiders een moment dat wanneer Israël stevig voet aan de grond krijgt in hun land, het eerlijk zal spelen?

Deze cartoon hieronder verschenen in Felesteen geeft de huidige Palestijnse denkwijze weer:

Ze zijn er zo zeker van dat Israëli’s en Joden de slechtste mensen op aarde zijn, dat ze achterover leunen tot Israël op de een of andere manier de Golf vernietigt. Omdat dat is wat Joden doen.

En ondertussen, in plaats van te denken dat de Arabische wereld die hen zo lang zo lang heeft gesteund, misschien wat inzichten heeft, zijn ze ervan overtuigd dat ze gelijk hebben en zullen ze graag een bondgenootschap sluiten met Iran om hun verwaandheid te behouden.


Bronnen:

♦ naar een artikel van EoZ “Palestinians see the Arab world turn against them – and don’t learn a damned thing” van 11 september 2020 op de site van Elder of Ziyon

Een gedachte over “Palestijnen zien de Arabische wereld zich tegen hen keren en leren er niets van

  1. Ze leren er niet van omdat er niets te leren valt.

    Met de waarheid hebben “de palestijnen” namelijk géén reden van bestaan.

    Vandaar dat de verdediging van hun leugen enkel uit de aanval kan bestaan.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.